Θετικός στον κορωνοϊό και ο Δουβαλίδης

Στίβος | 26 Νοεμβρίου 2020, 18:12

Ο Κώστας Δουβαλίδης έκανε τον προβλεπόμενο έλεγχο με αφορμή την αναχώρησή του για το Πότσεφστρουμ. Το τεστ βγήκε θετικό στον κορωνοϊό και ο Έλληνας πρωταθλητής αναγκάστηκε να ακυρώσει την προετοιμασία του στη Νότιο Αφρική.

Ο αθλητής του ΓΣ “Ελευθέριος Βενιζέλος” γνωστοποίησε μέσω της Facebook σελίδας του πως μετά τον σχετικό έλεγχο βρέθηκε θετικός και ότι αναπροσαρμόζει τα σχέδια του για το μέλλον:

«Όταν κάνεις σχέδια στις μέρες μας δυστυχώς δεν ξέρεις αν υλοποιηθούν. Αυτό συνέβη και σε εμένα. Ενώ είχα κλείσει εισιτήρια για την προετοιμασία στη Ν. Αφρική με αναχώρηση το Σάββατο 28 του μήνα και μετά από μοριακό τεστ COVID 19 διαγνωστικά θετικός και δυστυχώς θα αναβληθεί η προετοιμασία μου. Όλο αυτό το διάστημα παρόλο που ήμουν προσεκτικός και τηρούσα όλα τα απαραίτητα μέτρα τελικά δεν μπόρεσα να το αποφύγω. Πολύ προσοχή σε όλους, υγεία και υπομονή για να βγούμε δυνατοί και να συνεχίσουμε τις ζωές μας όπως πριν.»

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 110 μέτρα με εμπόδια είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο θα χρειαστεί να παραμείνει σε καραντίνα για να αναρρώσει πλήρως προτού επιστρέψει και πάλι στις προπονήσεις. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έχει ως στόχο της χρονιάς τη συμμετοχή και διάκριση στους αγώνες του χειμώνα.

Σε δήλωσή του στη διαδικτυακή έκδοση της “Καθημερινής” (kathimerini.gr) αφηγείται την εμπειρία του και προτρέπει τους ανθρώπους να προσέχουν γιατί: «κανένας δεν είναι άτρωτος απέναντι στην πανδημία»

«Τώρα είμαι λίγο καλύτερα. Οι πρώτες ημέρες ήταν δύσκολες. Είχα πυρετό, ρίγος, πόνο στο στήθος και βήχα. Ειδικά το ρίγος ήταν πολύ έντονο. Όλοι είμαστε ευάλωτοι απέναντι στον ιό. Πρέπει να προσέχουμε γιατί, τελικά, είναι πιο εύκολο από ότι νομίζουμε να κολλήσουμε. Ακόμα σε ένα προπονημένο ανοσοποιητικό, όπως είναι το δικό μου, δημιούργησε προβλήματα. Δεν κάνει καμία διάκριση αυτή η ασθένεια. Έπαιρνα όλες τις προφυλάξεις. Είμαι πολύ προσεχτικός. Μόνος μου έκανα προπόνηση και δεν είχα άλλες επαφές. Σκέπτομαι και το μόνο που μπορεί να μου έρθει στο μυαλό είναι το σούπερ μάρκετ.»

karta antonis garden