Θετική ψήφος για την αναδιάρθρωση

Πλατανιάς | 29 Μαρτίου 2017, 21:28

Δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση του ΔΣ της Super League για την αναδιάρθρωση καθώς τρεις ΠΑΕ διαφώνησαν. Θετικά ψήφισε ο Πλατανιάς.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Η απόφαση του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της Super League για την αναδιάρθρωση δεν πάρθηκε ομόφωνα. Θετικά ψήφισαν οι 13 (από τις 16) ΠΑΕ και αρνητικά οι υπόλοιπες τρεις.

Στις θετικές ψήφους κι αυτή της ΠΑΕ Πλατανιάς. Αρνητικά ψήφισαν οι ΑΕΛ, Λεβαδειακός και Παναιτωλικός, ενώ η ΕΠΟ (που επίσης συμμετείχε στην διαδικασία) έριξε “λευκό”.

Για την μείωση των ομάδων στο πρωτάθλημα (από 16 σε 14) απαιτούνταν τα 3/4 των ψήφων, δηλαδή 12 από τις 16 ΠΑΕ, κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση πάρθηκε οριακά.

Η σχετική ενημέρωση της Super League:

Κατά την σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Αποφασίστηκε με ψήφους 13 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό (ΕΠΟ) η αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος της Super League, με τη συμμετοχή 14 ομάδων από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

2. Το θέμα της αναδιανομής των εσόδων από την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων συζητήθηκε εκτενώς, τέθηκαν διάφορες παράμετροι και οριστική απόφαση θα ληφθεί στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο.

3. Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου η Super League θα αιτηθεί από την ΕΠΟ τα ακόλουθα:

α) Να επανέλθει η Α’ ΕΟΟΔ στη δικαιοδοσία της Super League.

β) Να καταργηθεί το παράβολο επικύρωσης επαγγελματικών συμβολαίων ποδοσφαιριστών.

γ) Να τροποποιηθεί η αναλογία διανομής των πειθαρχικών προστίμων από 60%-40%, σε 25%-75%.

δ) Να πραγματοποιηθεί συμψηφισμός οφειλής ΕΠΟ προς ΠΑΕ από το Solidarity της UEFA, με οφειλές της Super League για αμοιβές διαιτησίας.

Estrella
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania