Ο Χανιώτης πρωταθλητής αγωνίστηκε στην 6η διαδρομή της δεύτερης προκριματικής σειράς και τερμάτισε σε 4:14.79, επίδοση που του έδωσε την 6η θέση στη συνολική κατάταξη των προκριματικών και μαζί το εισιτήριο για την οκτάδα του τελικού.
Ο Παπαστάμος, ο οποίος είχε κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο στο ίδιο αγώνισμα το 2024, θα έχει έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει μία ακόμη σημαντική διάκριση στα 400μ. μικτή.
Τα περάσματά του στον προκριματικό ήταν 57.83 στο ύπτιο, 1:05.73 στην πεταλούδα, 1:10.39 στο πρόσθιο και 1:00.84 στο ελεύθερο.
Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα της Δευτέρας (10/8) στις 19:46, με την Ελλάδα να έχει διπλή εκπροσώπηση, καθώς στην οκτάδα προκρίθηκε και ο Βλαχογιαννάκος.









