Θεοδωράκης στο athlitiko: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην ξαναβρεθούμε στο τοπικό

Α.Ο.Κ. Χανιά | 20 Δεκεμβρίου 2017, 11:51

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΑΟΚ Χανιά παραχωρεί, μιλώντας στο athlitiko ο Λευτέρης Θεοδωράκης. Μάλιστα, γεγονός είναι ότι η ομάδα παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη.

Ο Χανιώτης τεχνικός απαντά στις ερωτήσεις που του θέσαμε και που πέραν της ίδιας της ομάδας, αφορούν γενικότερα το χανιώτικο μπάσκετ. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, από αυτό ουσιαστικά λείπει ο “ισχυρός” χρηματοδότης, ενώ επίσης σημειώνει ότι όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό το άθλημα θα πρέπει να δουλέψουν πιο μεθοδικά.

Για τον ΑΟΚ τονίζει ότι η ομάδα αν αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα, μπορεί να πετύχει το στόχο της παραμονής ενώ επίσης απαντά για τη δική του επιστροφή στην “ενεργό” προπονητική δράση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Θεοδωράκη είναι οι εξής:

Για την βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα μετά την ανάληψη της ηγεσίας από την πλευρά του: «Θεωρώ ότι υπάρχει πολύ μεγάλη βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι κυρίως αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας των αθλητών μας. Αυτά τα δυο έχουν ανεβάσει κατά πολύ την απόδοση αλλά και την εικόνα της ομάδας μας με εξαίρεση το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Σίγουρα, ένας προπονητής δεν μπορεί να κάνει “θαύματα” σε 2-3 εβδομάδες αλλά νομίζω ότι έχουμε βελτιωθεί σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού μας».

Για το αν ο ΑΟΚ μπορεί να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και να εξασφαλίσει την παραμονή: «Για εμάς δεν υπάρχει πλέον άλλη επιλογή παρά μόνο να κυνηγάμε κάθε παιχνίδι είτε παίζουμε με τον πρώτο είτε με ομάδα από τις τελευταίες θέσεις. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, που σίγουρα δείχνουμε μεγαλύτερη δυναμική και να πάρουμε ακόμα και κάποιες νίκες στα εκτός έδρας ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή μας. Πιστεύω, με βάση μια καλύτερη εικόνα που έχω πλέον από την ομάδα μας, αλλά και από τις αντίπαλες ότι μπορεί να επιτευχτεί μέσα από την σκληρή δουλειά και το οικογενειακό κλίμα».

Για το τι έχει φταίξει και η ομάδα ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν: «Παρακολουθώντας μόνο τα εντός έδρας παιχνίδια σαν θεατής και έως ότου ανέλαβα σαν προπονητής αυτό που έβλεπα είναι ότι είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο αμυντικό μας παιχνίδι, καθώς δεχόμασταν πολλούς πόντους, κατά μέσο όρο 80, ενώ επίσης διέκρινα και έλλειψη συγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού όπου και παρόλο που σε κάποια από αυτά είχαμε το πάνω χέρι, εν τέλει χάναμε. Νομίζω πλέον ο καθένας έχει καταλάβει τον ρολό του μέσα στην ομάδα. Δεν θέλω να σταθώ περαιτέρω στο τι έγινε μέχρι τώρα αλλά στο τι πρέπει να γίνει ώστε να δείξουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο στην συνέχεια».

Για τη δική του επιστροφή στην “ενεργό” προπονητική δράση: «Κλήθηκα να βοηθήσω από τους ανθρώπους της διοίκησης, όπου με τους περισσότερους γνωριζόμαστε χρόνια σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος έχοντας μόνο μια νίκη αλλά και πολλά αγωνιστικά κυρίως προβλήματα που έπρεπε να λυθούν. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι είναι κρίμα άλλη μια προσπάθεια των Χανίων να πάει χαμένη και δέχτηκα να βοηθήσω έστω και προσωρινά μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη λύση στην ομάδα. Δεν ξέρω ακόμα αν θα συνεχίσω γιατί λόγω επαγγελματικών αλλά και οικογενειακών υποχρεώσεων έχω πλέον ελάχιστο χρόνο, όμως όπως είπα και στην διοίκηση αλλά και στους αθλητές θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην ξαναβρεθεί η ομάδα πάλι στο τοπικό πρωτάθλημα».

Για την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την περαιτέρω αναβάθμιση του χανιώτικου μπάσκετ: «Πραγματικά η προσπάθεια που γίνεται είναι πολύ μεγάλη αλλά δυστυχώς βασίζεται μόνο στην όρεξη που έχουν 5-6 άτομα ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που να είναι κοντά στις ομάδες μας που αγωνίζονται είτε στις εθνικές κατηγορίες είτε σε τοπικό επίπεδο. Επίσης μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη “εικόνων”, γνώσεων και εμπειριών είτε σε προπονητικό είτε σε διοικητικό επίπεδο. Θα πρέπει στο μέλλον να ασχοληθούν περισσότερα άτομα ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος και στις υποδομές αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες».

Για το αν θα μπορούσε το χανιώτικο μπάσκετ να έχει παρουσία στις υψηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες και για το τι είναι τελικά αυτό που χρειάζεται: «Θα μπορούσαμε να έχουμε ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία αλλά το βασικό συστατικό που λείπει είναι ένας μεγάλος χρηματοδότης και από δίπλα του πολλοί μικρότεροι χορηγοί ώστε να μπορεί να κρατηθεί μια ομάδα σε μια υψηλότερη κατηγορία. Το γήπεδο του Κλαδισού είναι ιδανικό όποτε οι εγκαταστάσεις υπάρχουν. Επίσης πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στο να “βγούνε” παιδιά από τις υποδομές ώστε να μην επιβαρύνεται μια ομάδα με 8-10 επαγγελματικά συμβόλαια που επιβαρύνουν πολύ τους οικονομικούς προϋπολογισμούς. Να εμπιστευτούμε παιδιά που ξεκίνησαν να παίζουν εδώ στα Χάνια άσχετα με την ομάδα που αγωνιζόντουσαν. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των ομάδων ώστε να υπάρχει μια ομάδα σε υψηλές κατηγορίες που θα τροφοδοτείται από τις υπόλοιπες και ένα συγκεκριμένο πλάνο προπόνησης των υποδομών. Μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι ότι τα τελευταία χρόνια πέρα από την περίπτωση του Κόνιαρη όπου και αυτός έφυγε αρκετά νωρίς και κάποιων κοριτσιών, δεν υπάρχει κάποια περίπτωση αθλητή ή αθλήτριας που να έπαιξε σε πιο υψηλές κατηγορίες αλλά και το γεγονός ότι ποτέ απ’ όσο τουλάχιστον θυμάμαι δεν υπάρχει ομάδα που να παρέμεινε δυο χρονιές στη Γ’ Εθνική. Λείπει πολύ η συνεργασία στην πόλη μας ενώ ακμάζει ο “κακός” ανταγωνισμός, η αδιαφορία στη παραγωγική διαδικασία και η οργανωμένη προπόνηση».

zgas

Rabona ad