Τεράστιος Αναστασάκης που πάει Ολυμπιακούς!

Στίβος | 4 Ιουνίου 2016, 23:06

Τεράστια επιτυχία για τον Χανιώτη πρωταθλητή της σφυροβολίας Μιχάλη Αναστασάκη που έπιασε το όριο των Ολυμπιακών Αγώνων με βολή στα 77,08μ. στους Μεσογειακούς αγώνες Νέων που γίνονται στην Τύνιδα.

 

Ο Αναστασάκης έσπασε τα κοντέρ και με τρομερή επίδοση γίνεται ο 23ος αθλητής στόβου που προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Ως γνωστόν, ο Χανιώτης πρωταθλητής του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος προπονείται κάτω από αντίξοες συνθήκες στα Χανιά. Παρόλα αυτά αφήνει τα διαπιστευτήριά του πετυχαίνοντας ένα τεράστιο ρεκόρ!

Το ρεπορτάζ της επίσημης σελίδας του ΣΕΓΑΣ αναφέρει:

Το 77,08 μ. δεν του έδωσε μόνο την πρώτη θέση, αλλά την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, την τέταρτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα για τη χώρα μας, αλλά και το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων το οποίο ήταν 76,12 μ. και ανήκε στον Σάββα Σαριζτόγλου από τις 28 Μαΐου του 1993!
 
Ο Αναστασάκης, που πλέον έχει την 8η επίδοση φέτος στην Ευρώπη σε επίπεδο ανδρών, μπορεί δικαίως να σκέφτεται με αξιώσεις τη συμμετοχή του στη διοργάνωση του Άμστερνταμ, που προηγείται των Ολυμπιακών Αγώνων. “Δεν περίμενα πως θα καταφέρει σε αυτή την φάση να πετύχει μια τόσο μεγάλη βολή. Από την Τρίπολη κι έπειτα είδα πως είναι κουρασμένος και του μείωσα την προπόνηση. Συνεχίζουμε με τα Σιθώνεια και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξανδρος Παπαδημητριου, που ο ίδιος μετρά ως αθλητής πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σήμερα κατάφερε να προσθέση την πρώτη του ως προπονητής.
 
Οι βολές του Αναστασάκη, ο οποίος ταξίδεψε στην Τύνιδα με ρεκόρ 74,52 μ., ήταν 69,62 μ., 75,27 μ., 69,10 μ., 73,47 μ., 77,08 μ. και άκυρη. Δεύτερος με 71,27 μ. ήταν ο Τούρκος Μπαλτατζί Οζχάν και τρίτος ο Ισλάμ Ιμπραχίμ (Αίγυπτος) με 70,33 μ.
JoyMachine

Rabona ad