Τελευταία και καταϊδρωμένα ξανά τα Χανιά στα αθλητικά έργα

Υγρός στίβος 25 Μαΐου 2021, 11:37

Χάθηκε η ευκαιρία ή δίδεται παράταση στην αγωνία; Αυτό είναι το μείζον ερώτημα το οποίο τίθεται σχετικά με τις τελευταίες αποφάσεις που λαμβάνονται όσον αφορά τα αθλητικά έργα στην Κρήτη.

Οι εξελίξεις προκύπτουν μετά τις δεσμεύσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος στο πλαίσιο της παρουσίας του στους αγώνες για την α’ φάση του πρωταθλήματος πόλο παίδων που διεξήχθησαν τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο, είχε την ευκαιρία να εξαγγείλει την ανέγερση μιας ολοκαίνουργιας κλειστής πισίνας διαστάσεων 33 μέτρων στην περιοχή του Λίντο, έργο που αναμένεται να δώσει τεράστια πνοή στον αθλητισμό και στον τουρισμό γενικότερα του Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή ωστόσο οι εξαγγελίες στα Χανιά παραμένουν σε μια εντελώς αντίστροφη πρόοδο απ’ ό,τι εξελίσσονται τα πράγματα ανατολικότερα στο νησί της Κρήτης… Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί ότι οι εδώ και μήνες, θεωρητικά «τυπικές λεπτομέρειες» που απομένουν για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη σύνταξη των μελετών για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων παραμένουν στα σπάργανα, χωρίς να έχει σημειωθεί η παραμικρή εξέλιξη!

Ετσι εκεί που διαφαινόταν ότι μέχρι το καλοκαίρι ο ΟΑΚ θα μπορούσε να παρουσιάσει ολοκαίνουργιες μελέτες για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου, αυτές επί της ουσίας όχι μόνο δεν έχουν ωριμάσει, αλλά δεν γνωρίζει κανείς πότε -και αν ειδικότερα πια- θα ξεκινήσουν.

Τα Χανιά παραμένουν στο βούρκο όσον αφορά τα υπό δρομολόγηση έργα που βάσει υποσχέσεων είναι να γίνουν και αφορούν και τα δύο κολυμβητήρια, μιας και είναι γνωστές οι εξελίξεις που υπάρχουν και με αυτό στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Τα ερωτήματα δεκάδες, οι απορίες πολλές περισσότερες για το γεγονός ότι τα πράγματα παραμένουν τόσο πίσω, ενώ αντίστοιχα στο Ηράκλειο η μία εργασία διαδέχεται την άλλη και οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο τους τελευταίους μήνες.

Απόδειξη της τραγικής κατάστασης που χαρακτηρίζει σχετικά με τα όποια έργα αφορούν τα Χανιά είναι ότι ο εργολάβος, που έχει μπει το τελευταίο τρίμηνο στο κολυμβητήριο είναι αδύνατο να παραδώσει το έργο στο τέλος του μήνα όπως ανέφερε η σύμβαση του με τη ΓΓΑ.

Ετσι, αυτό που καταγράφεται βάσει γεγονότων είναι πως στο Ηράκλειο εξαγγέλλονται έργα εκατομμυρίων ευρώ και στα Χανιά αντίστοιχα τυπικές διαδικασίες, έργα ήσσονος σημασίας κολλάνε σε γραφειοκρατικά ζητήματα κι όλα αυτά σε μια στιγμή που ο χανιώτικος αθλητισμός γιορτάζει από την πραγματοποίηση και μόνο τώρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Βουδαπέστη το χρυσό μετάλλιο της Αννας Ντουντουνάκη στα 50 πεταλούδα και το ασημένιο μετάλλιο από την Βιολέτα Ζουζούνη στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα Χανιά για μια ακόμα φορά έρχονται τελευταία και καταϊδρωμένα στη διεκδίκηση έργων και πολύ δε περισσότερο στην πραγματοποίηση τους. Αυτό και μόνο.

athlitiko.gr

JoyMachine

Rabona ad