Ο 51χρονος τεχνικός συμφώνησε με την ομάδα των Χανίων κι έτσι θα είναι αυτός που θα αναλάβει την τεχνική τους ηγεσία, με στόχο αφενός να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά και αφετέρου να προετοιμάσει την επόμενη όπου επικεντρώνεται ουσιαστικά το βάρος.
Ο Ταουσιάνης είναι γνωστό πως ήταν ο προπονητής που ήθελαν από την πρώτη στιγμή στα Χανιά και ειδικότερα απ’ όταν αποφασίστηκε το διαζύγιο με τον Σπύρο Μπαξεβάνο. Υπενθυμίζεται επίσης πως το athlitikο έφερε το όνομά του από την πρώτη στιγμή στο προσκήνιο, κάνοντας όπως πάντα ρεπορτάζ, στο οποίο στρέφεται αποκλειστικά σε κάθε περίπτωση.
Εν τω μεταξύ δηλώσεις που επιβεβαιώνουν την πρόσληψη Ταουσιάνη έχει παραχωρήσει ο Γιώργος Βρέντζος στον Βασίλη Φουντουλάκη και στην ιστοσελίδα mirrorsports: «Ο επιμένων νικά. Ο Γιάννης Ταουσιάνης ήταν η καλύτερη επιλογή. Έχουμε ξεκάθαρο πλάνο. Διετές. Κάνουμε λάθη, αλλά τα διορθώνουμε και προχωράμε».
