Τα τέρματα ήρθαν στο κολυμβητήριο, με τα υπόλοιπα τι γίνεται;

Σπορ 25 Φεβρουαρίου 2021, 18:05

Ο χρόνος εξακολουθεί να "τρέχει" κι όμως καμία παρέμβαση δεν πραγματοποιείται τουλάχιστον επί του πρακτέου στο κολυμβητήριο Χανίων.

Αρχικά, το ζήτημα που ήταν να ξεκινούσε στις αρχές του έτους ο εργολάβος που έχει ήδη προκύψει απ’ το διαγωνισμό για τα έργα στο κολυμβητήριο για την αποκοπή και αποκομιδή του σκεπάστρου και τις λοιπές εργασίες, παραμένει ακόμα εκκρεμές. Η καθυστέρηση που παρατηρείται πια, είναι όχι απλά μεγάλη, αλλά τεράστια, με το χειρότερο να είναι ότι κανείς δεν ξέρει πότε θα μπει ο εργολάβος μέσα προκειμένου να κάνει τα απαραίτητα έργα.

Προφανώς όμως το ζήτημα έχει άλλες προεκτάσεις…

Από τη στιγμή που για μια ολοκληρωμένη -υποτίθεται- διαδικασία καταγράφεται μια τέτοια καθυστέρηση, το ερώτημα είναι τι χρόνος θα χρειαστεί για τα υπόλοιπα και ειδικότερα για ένα ζήτημα δαιδαλώδες όπως είναι της πλήρους και ολοσχερούς ανακαίνισης του κολυμβητηρίου, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και την ενεργειακή του αναβάθμιση.

Τα παραπάνω σημειώνονται με αφορμή το γεγονός πως η Περιφέρεια Κρήτης κάλυψε κάποιες από τις ανάγκες που υπάρχουν, προχωρώντας σε προμήθεια τερμάτων για τους αθλητές υδατοσφαίρισης. Ωστόσο, το κολυμβητήριο εξακολουθεί να παραμένει στην κατάσταση που είναι και, σίγουρα, αυτή είναι τραγική.

Κι όμως, αυτό το κολυμβητήριο, ένα μικρό δείγμα της σημαντικότητάς του, θα έπρεπε να γίνει σαφές τι αθλητές παράγει και αναδεικνύει, όταν μέχρι στιγμής τέσσερις (!) εξ αυτών (Ντουντουνάκη, Παπαστάμος, Σκουμπάκης, Γαλανίδης) θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ ενδέχεται να ακολουθήσουν και δύο ακόμα (Ζουζούνη, Κάχρης). Υπό άλλες συνθήκες, θα έπρεπε να παρατηρείται οργασμός εξελίξεων και όχι αυτό το χάλι που δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οφείλει να διευκρινίσει τι συμβαίνει τόσο για τον ανάδοχο εργολάβο, όσο και για τις όποιες εξελίξεις με τις μελέτες του ΟΑΚ.

 

karta antonis garden