Τα πολλά χρήματα της διοίκησης Σβουράκη

Πανακρωτηριακός | 27 Μαΐου 2020, 15:47

Πάρα πολλά είναι τα χρήματα που διέθεσε η διοίκηση Σβουράκη και ειδικότερα ο επικεφαλής της ΜΟΒΙΑΚ τα 8 προηγούμενα χρόνια που ηγήθηκε του ποδοσφαίρου στο Ακρωτήρι. Αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του από το χώρο του ποδοσφαίρου και η είδηση αυτή καθαυτή συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις. Σε γενικές γραμμές, στο Ακρωτήρι εκφράζεται η στενοχώρια για την απόφαση που έλαβε ο κ. Σβουράκης, πέραν ασφαλώς της ευγνωμοσύνης για όλα όσα πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια στις ομάδες του Ακρωτηρίου.

Από ‘κει και πέρα, για να “μεταφραστεί” και στην πράξη η “πληγή” που ανοίγει στο ποδόσφαιρο του Ακρωτηρίου η αποχώρηση Σβουράκη θα πρέπει να γίνει αναφορά στα χρήματα που διέθεσε ο Χανιώτης επιχειρηματίας προκειμένου το ποδόσφαιρο του Ακρωτηρίου και ειδικότερα η ομάδα του Πανακρωτηριακού να βρίσκεται σ’ αυτό το επίπεδο που είναι σήμερα. Χρήματα, τα οποία είναι πάρα πολλά, λαμβάνοντας κιόλας υπόψη  τα δεδομένα της εποχής.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με το θέμα αυτό στη δήλωση που είχε παραχωρήσει στο athlitiko ο Μαν. Σβουράκης είχε επισημάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δεν εγκαταλείπω την ομάδα τώρα στην δύσκολη στιγμή, που μπορεί να με κατηγορήσουν διάφοροι καλοθελητές, που μπορεί να βγουν και να το πουν. Σίγουρα, δέκα καλά κάνεις και ένα λάθος και θα σε πυροβολήσουν για το λάθος σου… Εγώ θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω δείξει την αδυναμία μου στην πράξη. Γνωρίζεις πολύ καλά κι εσύ και όλοι όσοι ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο ότι ασχολιόμουν στον Πανακρωτηριακό πλήρη κάλυψη των εξόδων μου, μόνο εγώ… Από το χαρτί υγείας έως τη σημαία, μέχρι οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Πανακρωτηριακό, την ΕΘΚ και τους Λέοντες. Ετσι, δεν θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να σχολιάσει ή να βρει κάτι αρνητικό».

Από ‘κει και πέρα θα πρέπει να τονιστεί και πάλι ότι το οικονομικό δεν ήταν η αιτία ούτε κάποιος από τους λόγους που ο κ. Σβουράκης αποχωρεί απ’ το ποδόσφαιρο. Παρ’ όλα αυτά, δε γίνεται να μην επισημανθεί η συνδρομή του από οικονομικής πλευράς όλα αυτά τα χρόνια, που ήταν ιδιαίτερα γενναία. Σίγουρα για την όποια κατάσταση ακολουθήσει, είναι αδύνατο να υπάρξει κάποια αντίστοιχη σε οικονομικό υπόβαθρο, ενώ είναι προφανές ότι το μπάτζετ θα πρέπει να περιοριστεί σημαντικά.

Σε κάθε περίπτωση γιατί αυτό θα πρέπει να καταστεί σαφές, η απόσυρση Σβουράκη και γενικότερα της ΜΟΒΙΑΚ απ’ το ποδόσφαιρο κοστίζει και οικονομικά σε σημαντικό βαθμό διότι τα χρήματα που είχαν δοθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν πάρα πολλά…

Mikel Chania Delivery