Τα πάλεψε στη Βέροια ο μισός ΟΦΗ!

Βόλεϊ 21 Φεβρουαρίου 2021, 22:18

Με μόλις επτά (τυπικά οκτώ) παίκτες παρατάχθηκε ο ΟΦΗ στη Βέροια (οι υπόλοιποι είχαν τεθεί νοκ άουτ λόγω του κορωνοϊού) με αποτέλεσμα τη φυσιολογική ήττα από τον Φίλιππο με 3-0 σετ.

KTEO Κρήτης

Για την ακρίβεια η Κρητική ομάδα δήλωσε οκτώ αθλητές στο φύλλο αγώνος, από τους οποίου οι επτά είναι εν’ ενεργεία βολεϊμπολίστες. Παρόλα αυτά η Κρητική ομάδα “πούλησε ακριβά το τομάρι της” και πάλεψε όλα τα σετ, τα οποία τα έχασε στις λεπτομέρειες.

Οι πόντοι του Φιλίππου Βέροιας προήλθαν από 5 άσσους, 44 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων και εκείνοι του ΟΦΗ από 3 άσσους, 42 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων.

Ήταν η τέταρτη νίκη της ομάδας της Βέροιας σε οκτώ αγώνες στο πρωτάθλημα Volley League στην επιστροφή του στην ενεργό δράση ύστερα από τέσσερα ματς που αναβλήθηκαν.

Από την πλευρά των γηπεδούχων απουσίασε ο Κώστας Προύσαλης λόγω κορωνοϊού, αλλά έκανε το ντεμπούτο του ο Αργύρης Μαυροβουνιώτης. Από τον Φίλιππο εκτός από τον Στέλιο Τζιουμάκα απουσίασε λόγω τραυματισμού και ο Γιώργος Τζιουμάκας.

Τα σετ: 3-0 (25-21, 28-26, 25-22) σε 83′

Διακύμανση
1ο σετ: 7-8, 16-14, 21-18, 25-21
2ο σετ: 5-8, 13-16, 21-19, 28-26
3ο σετ: 8-7, 16-9, 21-14, 25-22

Διαιτητές: Βασιλειάδης – Αβραμίδης
Παρατηρητής: Μιχελινάκης
Επόπτες: Πλιάχα – Χανός
Γραμματεία: Ψάρρα Μ.

Φίλιππος Βέροιας (Σωκράτης Τζιουμάκας): Μαυροβουνιώτης 10 (9/25 επ., 1 μπλοκ, 67% υπ. – 67% άριστες), Γραμμενούδης 2 (1/3 επ., 1 άσσος), Μπίσετ 16 (12/24 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 60% υπ. – 27% άριστες), Γάτσης 11 (7/11 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Βαρβεσιώτης 3 (3/6 επ.), Φερέλ 9 (6/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 57% υπ. – 39% άριστες), Μπότσης, Μιχελάκης, Σουντζίνσκι 8 (6/12 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 23% υπ. – 8% άριστες).

ΟΦΗ (Άκης Φλαούνας): Μονιάκης 4 (4/15 επ., 50% υπ. – 17% άριστες), Σαρικεΐσογλου 18 (14/25 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 41% υπ. – 15% άριστες), Γαλιώτος 9 (7/15 επ., 2 άσσοι), Τάλερ 6 (5/21 επ., 1 μπλοκ, 20% υπ. – 10% άριστες), Καρατζάς 10 (8/18 επ., 2 μπλοκ), Μανωλάκης 5 (4/9 επ., 1 μπλοκ) / Βελούδης (λ, 74% υπ. – 37% άριστες).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σωκράτης Τζιουμάκας (προπονητής Φιλίππου): «Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε έναν αγώνα ειδικών συνθηκών. Είμαι ευχαριστημένος που γύρισαν όλα τα παιδιά στο γήπεδο και περιμένουμε και τον αρχηγό μας. Η νίκη αυτή μας κρατάει στην διεκδίκηση της 5ης θέσης που είναι και ο μεγάλος στόχος. Από εδώ και πέρα μπορούμε να χτυπήσουμε όλους τους αγώνες. Δεν θα χαρίσουμε κανέναν βαθμό. Στο 2ο σετ είχαμε υπομονή και καταφέραμε να γυρίσουμε το σετ που μας έδωσε τη νίκη.»

Αργύρης Μαυροβουνιώτης (ακραίος Φιλίππου): «Ιδιαίτερο παιχνίδι, παίξαμε με μάσκες και οι δύο ομάδες είχαν απουσίες. Ο αντίπαλος μας παρουσιάστηκε με λύσεις ανάγκης. Απώτερος σκοπός ήταν η νίκη. Ο στόχος επετεύχθη. Kαι οι δύο ομάδες είναι ανέτοιμες. Στο 2ο σετ κολλήσαμε σε μία θέση στο σερβίς αλλά μετά καταφέραμε να απαντήσουμε και να κλείσουμε το σετ υπέρ μας. Υγεία σε όλους τους αθλητές. Αφιερώνουμε τη νίκη στον Κώστα Προύσαλη. Είναι παλικάρι ο Κώστας και πλέον ποιος δυνατός από τις πρώτες μέρες που προβλήθηκε από τον ιό. Υγείας σε όλους.»

Αλέξανδρος Γραμμενούδης (παίκτης Φιλίππου): «Όλες οι ομάδες έχουν ελλείψεις και παρουσιάζονται με πολλές αλλαγές. Παίζει μεγάλο ρόλο ο κορωνοϊός. Έχει χτυπήσει όλες τις ομάδες. Εμείς ξεπεράσαμε τον κορωνοϊό και σταδιακά επιστρέψαμε. Βρίσκουμε το κουράγιο και τη δύναμη και επιστρέψαμε δυναμικά.»

Άκης Φλαούνας (προπονητής ΟΦΗ): «Δεν ήταν από τα δυσκολότερα αλλά σίγουρα από τα πιο ιδιαίτερα. Ήρθαμε με 8 αθλητές. Αγωνιστικά δεν χρήζει σχολιασμού αν και στο 2ο σετ ήμασταν ανταγωνιστικοί. Δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τη διαφορά που πήραμε στο 2ο σετ. Ο Φίλιππος το πάλεψε, ο Σωκράτης (σ.σ. Τζιουμάκας) αντέδρασε σωστά και στο τέλος και με λίγο τύχη πήρε το σετ και τελικά δίκαια και τη νίκη. Μερικοί έπαιξαν σε άλλες θέσεις και θέσεις ανάγκης. Οι παίκτες των δύο ομάδων έπαιξαν με αντίπαλο τον κορωνοϊό. Ο τίτλος και η κατάταξη σίγουρα θα κριθεί και από την πανδημία. Περαστικά σε όλους τους αθλητές που έχουν κορωνοϊό αλλά και σε αυτούς που τραυματίστηκαν. Προτιμούμε οι αθλητές μας να είναι υγιείς παρά να διεκδικούμε αποτελέσματα.»

Μιχάλης Σαρικεΐσογλου (ακραίος ΟΦΗ): «Αγωνιστικά δεν είμαι ευχαριστημένος. Όταν δεν έχεις άλλη επιλογή στον πάγκο. Ω γέγονε, γέγονε δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας με όσες δυνάμεις έχουμε. Υγεία πάνω απ’ όλα.»

Γιάννης Δανδάλης (πρόεδρος ΟΦΗ): «Όλα τα παιχνίδια τα ζω έντονα. Ο αγώνας είχε ιδιαιτερότητες. Είχαμε πολλές απουσίες. Κάποια στιγμή πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις με γνώμονα την υγεία των αθλητών. Ξεκινήσαμε 13 αθλητές αυτή την αποστολή και ήρθαμε στο γήπεδο επτά αθλητές. Κάποια στιγμή τα λιοντάρια μου δεν είχαν αναπνοές. Έπρεπε να παίξουμε αυτόν τον αγώνα. Το πρωτάθλημα είναι και των 8 ομάδων. Η ομάδα μας είχε βρει τα πατήματα της αλλά δυστυχώς πάνω στο φορμάρισμα της ήρθε. Συγχαρητήρια στη Βέροια και στον Δημήτρη Πιτούλια. Έχουμε ανάγκη από παράγοντες σαν τον Δημήτρη Πιτούλια. Στη ζωή μου έχω μάθει και να κερδίζω και όταν πηγαίνουμε στο γήπεδο να είμαστε ήσυχοι που έχουμε κάνει το καλύτερο.»

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad