Τα μετάλλια των Μεσογειακών «Ηράκλειο 2023»

Σπορ 7 Σεπτεμβρίου 2023, 18:27

Tα μετάλλια των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Ηράκλειο 2023», οι οποίοι αρχίζουν το προσεχές Σάββατο στην Κρήτη, παρουσίασε η Οργανωτική Επιτροπή.

KTEO Κρήτης

Στη μία πλευρά έχουν το σήμα των αγώνων, τα δύο δελφίνια που ενώνουν τους αθλητές και τις αθλήτριες των τριών ηπείρων και οι τρεις κύκλοι της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων. Και στην άλλη τον δίσκο της Φαιστού!

Το δελτίο τύπου της οργανωτικής επιτροπής δίνει περισσότερες λεπτομέρειες:

«To μετάλλιο αποτελεί την επιβεβαίωση της επιτυχίας των αρίστων, ένα σύμβολο αναγνώρισης, καταξίωσης. Η Οργανωτική Επιτροπή των Mediterranean Beach Games “Heraklion 2023” φρόντισε τα μετάλλια των τριών πρώτων στην κατάταξη να μην είναι απλά αντικείμενα, αλλά ένα κόσμημα!

Η μία από τις δύο επιλογές για τις όψεις των μεταλλίων, είναι, όπως σε όλες τις διοργανώσεις η προφανής: το σήμα των Αγώνων, τα δύο δελφίνια που ενώνουν τους αθλητές και τις αθλήτριες των τριών ηπείρων και οι τρεις κύκλοι της International Committee of the Mediterranean Games.

Η δεύτερη είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σύμβολα του κρητικού πολιτισμού, κατά γενική ομολογία το πιο σημαντικό έκθεμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου: ο Δίσκος της Φαιστού! Ο δίσκος ανακαλύφθηκε στις 3 Ιουλίου 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουίτζι Περνιέ.

Πρόκειται για ένα αρχαιολογικό εύρημα από τη μινωική πόλη της Φαιστού και χρονολογείται στη δεύτερη π.Χ. χιλιετία. Τα αναγραφόμενα στον Δίσκο δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί και ο σκοπός της κατασκευής του παραμένει άγνωστος.»

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad