Τα εύσημα σε αυτούς που έσωσαν μία ζωή…

Παλαιόχωρα Αρης Σούδας | 6 Νοεμβρίου 2022, 19:31

Παγωμάρα για αρκετή ώρα επικράτησε στο γήπεδο της Σούδας έπειτα από τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που υπήρξε με φίλαθλο που παρακολουθούσε το Αρης-Παλαιόχωρα.

Oinolatris

Ο φίλαθλος όπως διαπιστώθηκε υπέστη οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, αλλά για καλή του τύχη ενήργησαν γρήγορα όσοι ήταν κοντά του μέχρι να βρεθεί και ο γιατρός του αγώνα Μάριος Ταμπακόπουλος από τον αγωνιστικό χώρο στο σημείο που έγινε το περιστατικό.

Στην περίπτωση του φιλάθλου φάνηκε πόσο σημαντική είναι η επιμόρφωση και η γνώση για την παροχή των πρώτων βοηθειών αλλά και η ψυχραιμία που πρέπει να υπάρχει από τους ανθρώπους που τις παρέχουν.

Συγκεκριμένα έχοντας αντιμετωπίσει αρκετά παρόμοια περιστατικά στις παραλίες ως ναυαγοσώστρια η Μαντώ Καυλαρή (που παράλληλα είναι και παίκτρια της γυναικείας ομάδας του Χάλη) ενήργησε άμεσα, μαζί με την εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού Αναστασία Παπαγαρυφάλλου, μέχρι να βρεθεί στο σημείο ο γιατρός του αγώνα (παθολόγος), αλλά και ο προπονητής τερματοφυλάκων του Αρη Σούδας, Κώστας Γύπαρης, που έχει παρακολουθήσει στο πλαίσιο της προπονητικής του επιμόρφωσης σεμινάριο πρώτων βοηθειών και είχε εξίσου σημαντική συνεισφορά στο να κρατηθεί στη ζωή ο άτυχος φίλαθλος μέχρι να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Ευρεία νίκη με… καρδιοχτύπι στην κερκίδα

Ο παρατηρητής του αγώνα (και β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΧ) Κώστας Πρωτοψάλτης για το περιστατικό αναφέρει τα εξής:

«Ενα δυσάρεστο περιστατικό αλλά ευτυχώς με θετική κατάληξη συνέβη σήμερα στην Σούδα στον αγώνα ΑΡΗΣ-ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ Α’ ΕΠΣΧ.

Ενας φίλαθλος στην εξέδρα υπέστη οξύ ισχαιμικό επεισόδιο αλλά με την άμεση επέμβαση του ιατρού του αγώνα, με την βοήθεια του Προπονητή Κώστα Γύπαρη, αλλά και της Ναυαγωοσώστριας Μαντούς Καυλαρή έγινε ΚΑΡΠΑ και ο άνθρωπος μπήκε στο ασθενοφόρο εν ζωή και όπως μάθαμε η υγεία του είναι καλύτερη και διέφυγε τον κίνδυνο.

Για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε ότι η ύπαρξη απινιδωτή (αν και σήμερα δεν χρειάστηκε) σε όλα τα γήπεδα είναι απαραίτητη και ήδη αυτό συμβαίνει στα περισσότερα του Νομού Χανίων αλλά και όσα δεν έχουν σύντομα θα αποκτήσουν.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν άμεσα η έμμεσα και στους ανθρώπους του γηπεδούχου για την έγκαιρη κινητοποίηση πάντων».

Estrella
KTEO Κρήτης
Auto KCS
/blentcoffee

Rabona ad