Τα «commissions» που ακύρωσαν το πανελλήνιο της άρσης βαρών στα Χανιά!

Σπορ 16 Φεβ 2021, 17:51

Μία συνέντευξη η οποία δόθηκε με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στην ομοσπονδία λύνει το μυστήριο σχετικά με το λόγο που ναυάγησε η διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος άρσης βαρών που ήταν να γινόταν στα Χανιά το 2020 και συγκεκριμένα το διάστημα μεταξύ 24 - 26 Απριλίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι εκείνη την περίοδο όπως είναι γνωστό είχε προκύψει και το ζήτημα με τον κορονοϊό, επομένως αν είχε δρομολογηθεί ως το τέλος η διαδικασία, θα ήταν αδύνατο το πρωτάθλημα να διεξαγόταν από τη στιγμή που υπήρχε πλήρης καραντίνα και είχε ακυρωθεί κάθε αγωνιστική δράση σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Εντούτοις, στη συνέντευξη που παραχωρεί στο athlitiko ο υποψήφιος πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών, ο κάτοικος Χανίων τα τελευταία χρόνια, Γιάννης Γέροντας που ήταν ουσιαστικά αυτός που είχε δρομολογήσει τη διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων – νεανίδων, δίνει μια άλλη διάσταση στο ζήτημα: Αναφέρεται σε… προμήθειες («commissions») οι οποίες αξιώθηκαν, όπως καταγγέλλει, από στελέχη της ομοσπονδίας προκειμένου να λάμβανε σάρκα και οστά το πρωτάθλημα, αλλά από τη στιγμή που προέκυψε ότι κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο, ναυάγησε και το ενδεχόμενο η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί!

Ειδικότερα, η αναφορά που κάνει ο κ. Γέροντας πάνω σε αυτό το κομμάτι έχει ως εξής: «Είδαν ότι εμείς βρήκαμε χορηγούς, έτρεξε ο αντιδήμαρχος, ο κ. Μιχαηλακης, βρίσκοντας διαμονή, διατροφή, η δε κυρία, Λίνα Ψούνη, μίλησε στην ΑΝΕΚ. Η ομοσπονδία την ίδια στιγμή συνεχώς έλεγε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ δεν έδινε χρήματα για μετάλλια, τα αγοράζαμε από την τσέπη μας. Είναι ντροπή να μην υπάρχουν -υποτίθεται- χρήματα για 30 μετάλλια… Εμφανίστηκαν κάποιοι από την ομοσπονδία και δη εξωδιοικητικοί παράγοντες, οι οποίοι νόμιζαν ότι από εδώ θα υπάρχει commission (προμήθεια)! Εδώ υπήρχε commission μόνο για τους αθλητές, οι αγώνες θα γινόντουσαν χωρίς να πληρώσουν οι αθλητές. Αυτό δεν άρεσε στην ομοσπονδία… Νομίζω ότι ήρθαν για βόλτα και δεν τους ενδιέφερε να κάνουν αγώνες και από’ κει και πέρα όλη η Κρήτη ήρθε σε ρήξη με την ομοσπονδία. Δεν θέλω να πω παραπάνω… Τελικώς δεν έγιναν αγώνες, αυτή είναι η απάντηση»…

Οι καταγγελίες από τον κ. Γέροντα.

Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο είναι πραγματικά ασύλληπτο όταν μάλιστα η αναφορά γίνεται για ένα άθλημα το οποίο κατά κοινή ομολογία τα τελευταία, πολλά χρόνια έχει πάρει την κατιούσα και υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να αναζητά τρόπους προκειμένου να βρίσκει υποστήριξης για να διεξάγονται ανά την Ελλάδα διοργανώσεις όπως αυτή που επρόκειτο να γινόταν στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2019 ο χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας, Πύρρος Δήμαs, μαζί με τον τότε ομοσπονδιακό προπονητή Κρήτης και νυν υποψήφιο πρόεδρο, Γιάννη Γέροντα και τον συντονιστή εθνικών ομάδων άρσης βαρών, Βασίλη Ρεμπέλη είχαν πραγματοποιήσει επισκέψεις μεταξύ άλλων στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή και του αντιδημάρχου Χανίων, Στέλιου Μιχαηλάκη αλλά και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να συντονιστούν οι διαδικασίες για να διεξαχθεί στα Χανιά το εν λόγω πρωτάθλημα. «Νομίζω ότι ήρθαν για βόλτα και δεν τους ενδιέφερε να κάνουν αγώνες», όπως δηλώνει ο κ. Γέροντας στη συνέντευξή του…

karta antonis garden

Rabona ad