ΣΥΝΚΑ: Τι αποφασίσαμε με Μινώταυρο

Μινώταυρος ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ | 23 Σεπτεμβρίου 2021, 16:32

Ανακοίνωση μετά από καιρό προκύπτει από την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ. Αναφορά γίνεται στις αποφάσεις που υπήρξαν αυτό το καλοκαίρι, αλλά και τι γίνεται από εδώ και στο εξής.

Oinolatris

Σε αυτήν τονίζεται ότι σε συνέχεια της συνεργασίας με τον Μινώταυρο αποφασίστηκε ν’ αναπτυχθεί μια κοινή Ακαδημία και κατά συνέπεια ομάδες που θα πάρουν μέρος σε όλα τα τμήματα υποδομής της ΕΠΣ Χανίων.

Δεν διευκρινίζεται τι όνομα θα φέρει αυτή η «κοινή ομάδα» εάν δηλαδή ενδεχομένως θα λέγεται ΣΥΝΚΑ ή Μινώταυρος, παρ’ όλα αυτά στην ανακοίνωση τονίζεται ότι γενικότερα προεξέχοντα ρόλο θα έχει η ομάδα των Μουρνιών.

Να σημειωθεί ότι στα φετινά Κ16 λαμβάνουν μέρος και οι δύο ομάδες, δηλαδή και το ΣΥΝΚΑ και ο Μινώταυρος. Μάλιστα η αυλαία του πρωταθλήματος ανοίγει το Σάββατο, με το ΣΥΝΚΑ να παίζει κόντρα στον Πανακρωτηριακό ενώ ο Μινώταυρος έχει ρεπό.

Από εκεί και πέρα, προφανώς και γίνεται αναφορά σε όσα συνέβησαν αυτό το καλοκαίρι, βασικά στο σκεπτικό της απόφασης που ελήφθη για την απόσυρση της ομάδας αρχικά από την Γ’ Εθνική κατηγορία και στη συνέχεια από το τοπικό.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Αθλητική Ένωση Εργαζομένων Κρήτης ΣΥΝ.ΚΑ, μετά από ένα μακρύ διάστημα αδράνειας νιώθει την υποχρέωση να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό της Κρήτης για το σκεπτικό των αποφάσεων της.

Όπως όλοι γνωρίζετε η ομάδα μας δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, ούτε στο τοπικό πρωτάθλημα. Αυτό ήταν μια αρνητική εξέλιξη, απόρροια μιας σειράς από νέα δεδομένα και γεγονότα, των τελευταίων χρόνων.

Η ομάδα μας γαλουχήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Γ’ Εθνική κατηγορία και αντιπροσώπευσε το Χανιώτικο ποδόσφαιρο επάξια. Την περσινή χρονιά πέτυχε την καλύτερη απόδοση σε λειτουργία, θέαμα και αποτελεσματικότητα.

Παρόλα αυτά και παρόλο που δεν μας ευχαριστεί, πήραμε την απόφαση φέτος να απέχουμε!

Τον τελευταίο χρόνο είχαμε σταθμίσει τα δεδομένα της κατηγορίας και του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η εκτίμηση μας ήταν ότι δεν θα μπορούσαμε μόνοι να ανταπεξέλθουμε στο κόστος των νέων δεδομένων που αναπόφευκτα έρχονται.

Έτσι ήρθαμε σε επαφή με αρκετά σωματεία για να διερευνήσουμε την δυνατότητα συνεργασίας και κοινής καθόδου. Αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο.

Τα αρνητικά δεδομένα από τον Κορονοϊό και την οικονομία, μεγάλωσαν την πίεση.

Το τελικό χτύπημα ήρθε με την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και την αναδιάρθρωση από την επόμενη χρονιά, που ουσιαστικά αυξάνει το βαθμό δυσκολίας για συμμετοχή στην Γ’ Εθνική οποιασδήποτε ομάδας από το Νομό μας. Σε συνδυασμό και με την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης από την πολιτεία, μας οδήγησαν στην επώδυνη απόφαση της παύσης.

Σκεφτήκαμε ως άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Αποφασίσαμε να απέχουμε από οποιαδήποτε ανδρικό αμειβόμενο πρωτάθλημα αλλά ταυτόχρονα να προσφέρουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε σε ανθρώπους και υλικά, στις υποδομές του Χανιώτικου ποδοσφαίρου.

Είναι γνωστό ότι εδώ και έναν χρόνο υπάρχει συνεργασία στις αναπτυξιακές ηλικίες με το ιστορικό σωματείο του Μινώταυρου. Έχοντας λοιπόν το ίδιο όραμα και αφού προηγήθηκαν αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, όπου αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε κοινή Ακαδημία Ποδοσφαίρου και ομάδες σε όλα τα τμήματα υποδομής. Ως ΑΕΕΚ ΣΥΝ.ΚΑ θα συμβάλουμε στην υποδειγματική λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού οικοδομήματος που προεξέχοντα ρόλο θα έχει ο Μινώταυρος.

Συνεχίζουμε. Όπως πάντα με τις ηθικές αξίες του αθλητισμού, της αλληλεγγύης και της συν-εργατικότητας. Επιπλέον με τα εφόδια της δικιάς μας διαδρομής και εμπειρίας θα συμβάλουμε στην ανάπτυξη του Χανιώτικου ποδοσφαίρου.

Estrella
Auto KCS
/blentcoffee

Rabona ad