Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και ΣΕΓΑΣ

Στίβος | 7 Μαΐου 2021, 19:51

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο ΣΕΓΑΣ συστήνουν το πρώτο Περιφερειακό Γραφείο Αθλητικού Τουρισμού στην Ελλάδα. Υπεγράφη το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας.

Μία από τις σημαντικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης είναι και η αναβάθμιση του τουριστικού τομέα μέσα από την επένδυση στον αθλητικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ως πιστοποιημένος φορέας υλοποίησης δράσεων Αθλητικού Τουρισμού και Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής και Κατάρτισης (από το αρμόδιο Τμήμα της ΓΓ από το 2018), προχώρησε στην υπογραφή Πρωτόκολλου συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ, την αρχαιότερη Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν (εκτός του Περιφερειάρχη και της προέδρου του ΣΕΓΑΣ) ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο έφορος του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ (και πρόεδρος του του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) Γιώργος Γιατρουδάκης, καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης.

Το δελτίο τύπου του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων αναφέρει σχετικά:

«Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ και η Περιφέρεια Κρήτης δημιουργώντας νέους ορίζοντες συνεργασίας σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο.

Παρουσία της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ανακοινώθηκε η επίσημη ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου σε ειδική συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Βασικοί στόχοι της συνεργασίας μεταξύ άλλων θα είναι:

➜ Η ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού και προώθηση του αθλητικού πνεύματος μέσα από πρωτοβουλίες, που συσπειρώνουν τη νεολαία και αναδεικνύουν τον αθλητισμό και το “ευ αγωνίζεσθαι”.

➜ Συμβολή στην ανάπτυξη υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων τοπικής, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας.

➜ Προώθηση της Κρήτης ως ασφαλούς αθλητικού προορισμού 12 μήνες τον χρόνο.

Η συνέργια αυτή φανερώνει πόσο αναγκαία θεωρείται από τον ΣΕΓΑΣ η χάραξη στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του Αθλητισμού στην Περιφέρεια και η επένδυση όχι μόνο σε εγκαταστάσεις αλλά και σε εκπαιδευτικά προγράμματα φορέων και ιδιωτών.

Αναλυτικά ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕΓΑΣ αναλαμβάνουν:

➜ την δημιουργία microsite από την Περιφέρεια Κρήτης για τον αθλητικό τουρισμό εντός του επίσημου τουριστικού portal της Περιφέρειας Κρήτης όπου θα γίνει καταγραφή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων (ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ) αλλά και καταγραφή όλων των αθλητικών υποδομών της Κρήτης για την κατάλληλη αξιοποίησή τους.

➜ Η Περιφέρεια Κρήτης θα υποστηρίξει τεχνικά και οικονομικά τους δήμους, τους φορείς και τα αθλητικά σωματεία της Κρήτης, με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για άθληση αλλά και ανάληψη αγώνων πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας.

➜ Ο ΣΕΓΑΣ αναλαμβάνει την επιστημονική υποστήριξη- κατάρτιση ενδιαφερόμενων διοργανωτών δημιουργώντας επιστημονική επιτροπή με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του νησιού αλλά και της Ελλάδας και του Εξωτερικού, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των αθλητικών διοργανώσεων στην Κρήτη.

Στα άμεσα σχέδια της συνεργασίας είναι η υποβολή φακέλου για την ανάληψη Αθλητικής διοργάνωσης Διεθνούς εμβέλειας που θα αποφασίσουν από κοινού. Επίσης, ο ΣΕΓΑΣ και η Περιφέρεια Κρήτης από κοινού θα προωθήσουν σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ενώσεις επαγγελματιών τουρισμού και του αθλητισμού την Κρήτη ως ένα ασφαλή αθλητικό προορισμό συμμετέχοντας σε σχετικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Παράλληλα, αναλαμβάνουν τη θεσμοθέτηση ετήσιου συνεδρίου για τον Αθλητικό Τουρισμό με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας.»

Κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε:

«Η επένδυση της Περιφέρειας στον Αθλητισμό και τον Τουρισμό είναι συνεχής. Με την εμπειρία και την επιτυχία των προηγούμενων μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων είμαστε βέβαιοι πως η Κρήτη μπορεί πλέον να κατοχυρωθεί και στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, ως ένα νησί που διαθέτει τις υποδομές για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.»

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, επεσήμανε:

«Στόχος της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ είναι η επέκταση της συνεργασίας με τον Α και Β βαθμό Αυτοδιοίκησης μέσα από ολοκληρωμένες και οραματικές συνέργειες. Το πρωτόκολλο συνεργασίας αντανακλά ακριβώς το περιεχόμενο που θέλουμε να δώσουμε σε αυτές τις συνέργειες.

Ο αθλητισμός πρέπει και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα στην ασκούμενη πολιτική κάθε Περιφέρειας, πυλώνα τουριστικής, οικονομικής αλλά και επιστημονικής ανάπτυξης. Είμαι βέβαιη ότι το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη με την Περιφέρεια Κρήτης θα αποτελέσει πιλότο για την υπογραφή παρόμοιων πρωτοκόλλων με τις Περιφέρειες και τους Δήμους στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο αποτελεί και αντικειμενικό μας σκοπό.

Tο πρώτο Περιφερειακό Γραφείο Αθλητικού Τουρισμού γίνεται σήμερα πραγματικότητα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης το θέτουμε σε εφαρμογή.»

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad