Συνεργασία με Ροδωπού σε επίπεδο ακαδημίας

Σπάθα Ροδωπού | 6 Σεπ 2016, 0:10

Σε μία πολύ σημαντική κίνηση με γνώμονα το καλό της ευρύτερης περιοχής, προχώρησαν η Σπάθα και τα Ροδωπού που ανακοίνωσαν την μεταξύ τους συνεργασία σε επίπεδο ακαδημίας.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το δελτίο τύπου, ο στόχος είναι η προσέγγιση περισσότερων παιδιών με τον αθλητισμό και η ανάδειξη προσωπικότητας και κοινωνικοποίησης τους.

Το δελτίου τύπου αναφέρει τα εξής για την συνεργασία:

Ο ΑΠΣ Σπάθα Κολυμβαρίου και ο ΑΠΣ Ροδωπού ανακοινώνουν την συγχώνευση των ακαδημιών τους σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την αρτιότερη οργάνωση και συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομής.

Βασικός προσανατολισμός στην προσπάθεια αυτή είναι η ενασχόληση περισσότερων παιδιών με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικά με το ποδόσφαιρο, σε μία εποχή όπου τα παιδιά έχουν άλλες προτεραιότητες που σχετίζονται με την έλλειψη της άσκησης –η οποία με βάση επιστημονικές έρευνες- οδηγεί σε μεγάλα ποσοστά παχυσαρκίας.

 

synergasia akadimia spatha rodopou

Μέσα από την συνεργασία μας θέλουμε να πετύχουμε την εξέλιξη των ακαδημιών μας, δημιουργώντας αθλητές και χαρακτήρες με βασικά εφόδια , την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση, την διαμόρφωση προσωπικότητας, την επιμονή, την αισιοδοξία, την πειθαρχία, την ομαδικότητα, την αγωνιστικότητα, το πάθος και το καθαρό παιχνίδι.

Επιπρόσθετα, προτεραιότητα είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών, η απόκτηση αθλητικής παιδείας, αλληλοσεβασμού, και ηθικής, στοιχεία που εκλείπουν σε μεγάλο βαθμό από τον αθλητισμό. Μέσα από τα προγράμματα μας, η κατεύθυνση που θα δίνεται στα παιδιά, αλλά και τους γονείς είναι ο προσανατολισμός στον βασικό τους στόχο ο οποίος είναι η συγκέντρωση στις επιδόσεις τους στο σχολείο και όχι ο αποπροσανατολισμός τους αποκλειστικά από τον πρωταθλητισμό  ή στην ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών των παραγόντων ή των προπονητών.

Με βάση αυτές τις αρχές και την συνεργασία των δύο σωματείων θεωρούμε ότι θα συμβάλουμε θετικά στην αναβάθμιση της αθλητικής παιδείας της περιοχής μας , προς όφελος των παιδιών, των γονέων και της κοινωνίας. 

Νεκτάριος Ανδρεαδάκης

Estrella

pallas""
Papantonakis Cards
Digenakis
Bio Green 300x250

Rabona ad