Συνέντευξη Τύπου για τρεις διοργανώσεις στο σκάκι

Σκάκι | 19 Ιουλίου 2021, 16:39

Συνέντευξη Τύπου για τρεις διοργανώσεις για το σκάκι παρατέθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Ηδη, η πρώτη από αυτές έχει ξεκινήσει να πραγματοποιείται από την περασμένη Πέμπτη 15 Ιουλίου και αφορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων που φιλοξενείται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, οι διοργανώσεις για τις οποίες παρατέθηκε η συνέντευξη Τύπου είναι οι εξής:

1) To πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων που πραγματοποιείται στο Κ.Α.Μ. από την Π.Ε. Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την ΣΑΧ (15-21 Ιουλίου).

2) Το Σιμουλτανέ με τον διεθνή μετρ Νικόλα Θεοδώρου που θα πραγματοποιηθεί στο Γυαλί Τζαμισί στις 21 Ιουλίου, από την Π.Ε. Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την ΣΑΧ.

3) Το διεθνές σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας που θα διεξαχθεί από τις  23 έως τις 30 Ιουλίου στην Παλαιόχωρα από την Περιφέρεια Κρήτης και την Π.Ε. Χανίων, τον Δήμο Κανδάνου Σελίνου και την ΣΑΧ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το Ανοιχτό πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, Στέλιος Μιχαηλάκης και ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων (ΣΑΧ), Γιάννης Σπυριδάκης.

Ο κ. Καλογερής στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η ανάπτυξη του σκακιού είναι πολύ μεγάλη τα τελευταία χρόνια στα Χανιά, συγχαίροντας τους ανθρώπους του χώρου και ιδιαίτερα τη Σκακιστική Ακαδημία και τον πρόεδρό της, Γιάννη Σπυριδάκη, για τη συμβολή τους σ’ αυτή τη θετική εξέλιξη. Ανέφερε επίσης ότι οι δράσεις αυτές συμβάλουν και στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου γενικότερα, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη θέση σε λειτουργία ενός ειδικού γραφείου στην Περιφέρεια Κρήτης, με αντικείμενο την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού. Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε κλείνοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα στηρίζει πάντα με κάθε δυνατό τρόπο τέτοιου είδους διοργανώσεις.

JoyMachine

Rabona ad