Συμμετέχει στο Champions League η ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ

Σκάκι | 26 Σεπτεμβρίου 2023, 11:41

Τη συμμετοχή του σε μία κορυφαία διοργάνωση για το σκάκι επιβεβαίωσε η ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ. Πρόκειται για το διασυλλογικό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή αλλιώς Champions League.

Kritiko Ergastiri

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Δυρράχιο της Αλβανίας με τη συμμετοχή συνολικά 84 ομάδων από 35 χώρες. Ανάμεσα τους και η ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ που είναι ο μοναδικός σύλλογος που εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Ειδικότερα, με την ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ θ’ αγωνιστούν οι Σπύρος Ναούμ, Βαγγέλης Πατρελάκης, Νίκος Γεωργακόπουλος, Κώστας Τσαρουχάς, Αργύρης Παπαδόπουλος και Μανώλης Βερυκάκης.

Οι παρτίδες ξεκινούν στις 30 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Οκτωβρίου.

Το δελτίο Τύπου από την ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ αναφέρει τα εξής:

Στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση που διεξάγεται στην Ευρώπη θα αγωνιστεί για άλλη μια χρονιά η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ !Μία συμμετοχή που οφείλεται στη μόνιμη στήριξη της ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ και της AEGEAN AIRLINES που με την προσφορά της πετάει η ΣΑΧ στα αστέρια του Champions League.

Το διασυλλογικό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Champions League) είναι η ισχυρότερη διασυλλογική διοργάνωση που διεξάγεται και συμμετέχουν σ’ αυτή κορυφαίες ομάδες απ’ όλη την Ευρώπη. Στη φετινή διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Δυρράχιο της Αλβανίας συμμετέχουν 84 ομάδες από 35 χώρες και ανάμεσά τους η ΣΑΧ-ΣΑΜΑΡΙΑ, που είναι η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα μας!

Το πιο εντυπωσιακό είναι τα ονόματα που αγωνίζονται με τις ομάδες αυτές που στην κορυφή τους ξεχωρίζουμε τους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές, τον Νορβηγό GM Magnus Carlsenκαι τον Ινδό GM Viswanathan Anand δείγμα και του επιπέδου της διοργάνωσης.

Σίγουρα αποτελεί εκπληκτική εμπειρία για τους παίκτες της ΣΑΧ-ΣΑΜΑΡΙΑ να αγωνίζονται σε μία αίθουσα γεμάτη από αστέρια του παγκόσμιου σκακιού, από παίκτες ινδάλματα που οι αθλητές μας καθημερινά στις προπονήσεις τους μαθαίνουν από αυτούς, αναλύοντας τις παρτίδες τους, και εξερευνώντας τις τεχνικές τους.

Η σύλλογος της ΣΑΧ – ΣΑΜΑΡΙΑ συμμετέχει για 5η φορά στην ιστορία του σ’ αυτή τη διοργάνωση (και είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έχει κάνει κάτι ανάλογο) θέλοντας να προσφέρει αυτή την καταπληκτική εμπειρία στους αθλητές που τιμούν το σύλλογο.

Με την ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ θα αγωνιστούν στην πρώτη σκακιέρα ο Σπύρος Ναούμ, ένας από τους ισχυρότερους αθλητές που έχουν αναδειχτεί από την πόλη μας.

Στη 2η σκακιέρα ο κορυφαίος έφηβός μας Βαγγέλης Πατρελάκης. Στην 3η σκακιέρα ο Νίκος Γεωργακόπουλος, ο θεωρητικός της ομάδας μας που οι γνώσεις του είναι απαραίτητες για τέτοιου επιπέδου αντιπάλους. Στην 4η σκακιέρα ο προπονητής της ομάδας Κώστας Τσαρουχάς. Στην 5η σκακιέρα ο Αργύρης Παπαδόπουλος, ένας αθλητής με πανελλήνιες διακρίσεις, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται και από τα πρόσφατα αποτελέσματά του,από τους πιο φορμαρισμένους της ομάδας και στην 6η σκακιέρα ο μαθηματικός της ομάδας, Μανόλης Βερυκάκης!

Μεγάλος χορηγός της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων και πάλι η ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ που στηρίζει μόνιμα και έμπρακτα όλες τις προσπάθειές της. Κοντά σ’ αυτή η AEGEAN AIRLINES που με την προσφορά της βοήθησε στο να κάνει πιο εφικτό το ταξίδι της ομάδας μας. Σίγουρα ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της ομάδας μας αξίζει προσωπικά στη Μαρίνα Σπυριδάκη που βοήθησε τα μέγιστα για την προσφορά αυτή.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου και θα μεταδίδονται live διαδικτυακά.

ERGOBETON
petra_flemetakis
Media_Strom_Chania
synagogi
Bourakis_Restaurant
digital2000
Mazanakis

Rabona ad