Συγκλονιστικό αντίο από Ιακωβίδη

Σπορ 31 Ιουλίου 2021, 16:14

Με τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Θοδωρής Ιακωβίδης ρίχνει την αυλαία της σημαντικής του πορείας στην άρση βαρών, λέγοντας με δάκρυα στα μάτια το «αντίο».

Ο Ελληνας πρωταθλητής, στη δεύτερη παρουσία του σε Ολ. Αγώνες, συμμετείχε στο Β γκρουπ των 96κ., όπου έκανε εξαιρετικό και σχεδόν αλάνθαστο αγώνα, καταλαμβάνοντας την 3η θέση και 11η στη συνολική κατάταξη.

Ο Ιακωβίδης ξεκίνησε με επιτυχημένη προσπάθεια στα 147 κιλά στο αρασέ, για να συνεχίσει με 152 και 156 κιλά. Στο ζετέ είχε επιτυχημένες προσπάθειες στα 175 και 182 κιλά, ενώ δεν τα κατάφερε στα 191. Συνολικά σήκωσε 338 κιλά.

Μετά από το τέλος της προσπάθειάς του μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ γνωστοποιώντας με δάκρυα στα μάτια ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση, με τα λόγια του να συγκλονίζουν: «Η επίδοσή μου δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθειά μου. Συγχωρέστε με λίγο για το τρέμουλο της φωνής, είναι οι τελευταίες μου στιγμές στην Εθνική ομάδα. Η επίδοση αυτή δεν αντικατοπτρίζει το 100% μου. Αντιμετώπιζα κάποια προβλήματα μετά από το Ευρωπαϊκό, το διάστημα Απριλίου – Μαΐου και αρχές Ιουνίου. Ουσιαστικά ήρθα με ένα βήμα βαριά προπόνηση. Εφυγα από την Αθήνα με 150 (αρασέ) και 180 (ζετέ) κιλά και έκανα 156 και 182 και δοκίμασα και στα 191. Δεν μπορώ να έχω παράπονο, έκανα παραπάνω από αυτά που δοκίμαζα στην προπόνηση και μπήκα και στο 191, αυτή ήταν η τακτική που είχαμε πει με τον προπονητή μου, τον Τριφύλλη, να ακολουθήσουμε, γιατί δεν είχαμε πολλή προπόνηση στα πόδια μας, για να μπούμε να κυνηγήσουμε τρεις βαριές προσπάθειες και να κυνηγήσουμε περισσότερα πράγματα. Μπήκαμε σιγά – σιγά, ξεκινήσαμε από χαμηλά, σιγά – σιγά ανεβαίναμε και στο τέλος είπαμε να πάμε σε μια προσπάθεια που είναι πέρα από τις δυνατότητες που είχαμε και έτσι το κάναμε. Στο αρασέ μας βγήκε, στο ζετέ μείναμε από δυνάμεις».

Για το “αντίο” του στο άθλημα: «Αυτή τη στιγμή κλαίω όχι από στεναχώρια που δεν πήγα φαινομενικά καλά, κλαίω γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζουν σε αυτή τη σημαία που φοράω. Συγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια, αλλά έχω κουραστεί και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπητερό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή επειδή δε σου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Είναι πολύ λυπητερό και δεν το αντέχω άλλο αυτό το πράγμα. Θέλω να σταματήσω, να ηρεμήσω και να γυρίσω στους δικούς μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να τους αγκαλιάσω και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι ήταν το κίνητρό μου όλα αυτά τα χρόνια για να συνεχίσω».

 

JoyMachine

Rabona ad