Στους πανευρωπαϊκούς της Λάρνακας η Εθνική σκοποβολής – Αποστολή με 4 Χανιώτες

Σπορ 29 Αυγούστου 2022, 17:17

Στη Λάρνακα της Κύπρου αναμένεται να βρεθούν στο τέλος του μήνα τέσσερις Ελληνες αθλητές, δύο από τις οποίους από τα Χανιά, ώστε να λάβουν μέρος τους πανευρωπαϊκούς αγώνες σκοποβολής. Στη συνέχεια θ’ ακολουθήσουν άλλοι τόσοι, με δυο εξ αυτών να είναι επίσης Χανιώτες.

KTEO Κρήτης

Οι πανευρωπαϊκοί αγώνες στην Κύπρο αποτελούν την πιο σημαντική διοργάνωση για φέτος για τους πρωταθλητές σκοποβολής, μέχρι… την επόμενη, που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θ’ ακολουθήσει στο Οσιγιεκ της Κροατίας. Μεταξύ άλλων και οι δύο διοργανώσεις προσφέρουν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μια πρόκληση που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα ελκυστική για όλους τους αθλητές μας.

Σύμφωνα με τον προπονητή τους και Ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιώργο Σαλαβαντάκη: «Για μας, είναι ένας αγώνας πολύ δυνατός γιατί δίνει δύο κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που σημαίνει ότι οι πρώτοι δύο άνδρες θα πάρουν απευθείας κάρτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ οι πρώτοι 12 θ’ αγωνιστούν στους αγώνες Ευρώπης στο Μινσκ που θα γίνουν του χρόνου στην Πολωνία και το ίδιο ισχύει και στις γυναίκες. Φέτος για εμάς ήταν μια μαγική χρονιά γιατί καταφέραμε και φέραμε 4 μετάλλια στην Ελλάδα. Πήραμε μετάλλια σε δύο παγκόσμια κύπελλα και άλλα τόσα στους Μεσογειακούς αγώνες. Οι πιο σημαντικοί όμως αγώνες της χρονιάς είναι αυτοί που ακολουθούν τώρα, στο πανευρωπαϊκό, στην Λάρνακα και στις 30 Σεπτεμβρίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Οσιγιεκ της Κροατίας. Η ομάδα μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμη να κερδίσει οποιαδήποτε θέση, οι αθλητές μας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς τα σκορ που κάνουν αυτή τη στιγμή τα παιδιά είναι πολύ μεγάλα, η ψυχολογία τους είναι πολύ καλή, έχουμε δουλέψει πολύ καλά και νομίζω ότι μας αξίζει να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα και να ξεκινήσουμε από τώρα τις προκρίσεις, κερδίζοντας τις κάρτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες… Είμαι όμως πολύ χαρούμενος γιατί αρκετά παιδιά από τα Χανιά πλαισιώνουν την Εθνική ομάδα», τονίζει ο Γ. Σαλαβαντάκης.

Ειδικότερα, οι αθλητές που θα πάρουν μέρος από τα Χανιά στους πανευρωπαϊκούς αγώνες για τις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων είναι οι Ευφραίμ Νικολαντωνάκης και Νίκος Φραντζεσκάκης ενώ από την Αθήνα θα συμπεριληφθούν στην αποστολή οι Χρήστος Καββαδίας και Παναγιώτης Γεροχρήστος. Ακολούθως, στην κατηγορία ανδρών και γυναικών θα λάβουν μέρος από τα Χανιά ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης και η Εμμανουέλα Κατζουράκη με τους Μάκη Μίτα και Νίκο Μαυρομάτη (από την Αθήνα) να πλαισιώνουν την τετραμελή αποστολή.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Νικολαντωνάκης, Φραντζεσκάκης, Σαλαβαντάκης, Χαλκιαδάκης και Κατζουράκη.

Η προετοιμασία των αθλητών διήρκεσε πολύ μεγάλο διάστημα ούτως ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση στην Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σκοποβολής και πρόεδρος της Σκοπευτικής Λέσχης Κρήτης (ΣΚΟ.ΛΕ.Κ.), Μανώλης Κουριδάκης: «Τόσο το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα όσο και το παγκόσμιο θα μοιράσουν κάρτες συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ επίσης όλα τα παγκόσμια κύπελλα του χρόνου θα δώσουν κάρτες. Η αποστολή που θα φύγει για την Κύπρο περιλαμβάνει τέσσερα παιδιά, τα οποία όπως τα παρακολουθούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα -με τον εξαιρετικό προπονητή που διαθέτουν- είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Το τελευταίο διάστημα προερχόμαστε από μεγάλες διακρίσεις τόσο στους Μεσογειακούς αγώνες που έγιναν στο Οράν, όσο και στα παγκόσμια κύπελλα όπου η ομάδα μας διακρίθηκε στο ομαδικό, κατακτώντας σε ένα από αυτά τη 2η θέση έναντι της Αμερικής που είναι από τις σπουδαιότερες ομάδες αυτή τη στιγμή στον κόσμο ενώ στο επόμενο πήρε το χάλκινο, τερματίζοντας κάτω από την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Η συγκυρία είναι, λοιπόν, πολύ καλή για την Εθνική μας ομάδα του σκιτ και ευελπιστούμε πως και φέτος κιόλας θα καταφέρουμε να πάρουμε κάποια από τις κάρτες που μοιράζονται σε αυτά τα δύο πρωταθλήματα. Ευχόμαστε και ελπίζουμε για το καλύτερο και πάμε με πολλές πιθανότητες».

Γιώργος Σαλαβαντάκης και Μανώλης Κουριδάκης.

Σε ερώτηση για τον χανιώτικο σύλλογο της ΣΚΟ.ΛΕ.Κ., ο κ. Κουριδάκης σημειώνει: «Η Εμμανουέλα Κατζουράκη, αλλά και τα άλλα δύο παιδιά, ο Νίκος Φραντζεσκάκης και ο Ευφραίμ Νικολαντωνάκης, που αγωνίζονται στην κατηγορία των εφήβων, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι τρία παιδιά στα οποία στηρίζεται το σωματείο, όπως και από την άλλη στηρίζει την προσπάθεια τους για διάκριση. Εχουμε επίσης κάποια ακόμη παιδιά τα οποία προσπαθούμε να τα εντάξουμε σε αγωνιστικό επίπεδο και ελπίζουμε ότι του χρόνου θα λάβουν μέρος στο κύπελλο Ελλάδος. Το σωματείο μας ως οργανισμός έχει ανοίξει τα φτερά του και σε άλλα αντικείμενα όπως η τοξοβολία και ο σταθερός στόχος, όμως οι μεγάλες μας ελπίδες είναι στον πήλινο στόχο», καταλήγει ο κ. Κουριδάκης.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Από την πλευρά τους οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στα δύο πρωταθλήματα τονίζουν τα εξής:

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη: «Την επόμενη χρονιά προβλέπεται ν’ ακολουθήσουμε όλους τους αγώνες, να πάρουμε δηλαδή μέρος σε όλα τα παγκόσμια κύπελλα, κάτι που συνήθως δεν κάνουμε γιατί δεν μπορούμε να τ’ ακολουθήσουμε όλα. Επειδή όμως δίνουν πολλές κάρτες θα πρέπει να τους παρακολουθήσουμε όλους. Εννοείται πως είναι στόχος μου οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θεωρώ πως αυτός είναι ο στόχος για κάθε αθλητή, τουλάχιστον η συμμετοχή. Στην Λάρνακα μας περιμένει σίγουρα ένας δύσκολος αγώνας γιατί όλοι γι’ αυτόν προετοιμάζονται. Τα σκορ θα είναι πολύ ψηλά, περιμένουμε να έχει καλό καιρό αλλά και αέρα. Πάμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Πρώτος στόχος είναι να μπω τελικό, δεύτερος να κυνηγήσω το μετάλλιο και τρίτος να πάρω την κάρτα…».

Ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης: «Προετοιμαζόμαστε όλο το χρόνο γι’ αυτούς τους αγώνες, κάνοντας την απαραίτητη προετοιμασία. Στόχος μου σίγουρα είναι η πολυπόθητη κάρτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πολύ δύσκολο γενικά ως κατόρθωμα, αλλά βατό. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε… Σίγουρα η χρονιά μου μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ καλή, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος γιατί τα σκορ μου είναι πολύ υψηλά και έχω κατακτήσει δύο μετάλλια. Αυτά βέβαια προσπαθώ να τα αφήνω λίγο πίσω και να κοιτάζω τον επόμενο αγώνα».

Ο Νίκος Φραντζεσκάκης: «Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να κάνω μία καλή εμφάνιση. Προετοιμάζομαι όλη τη χρονιά για να λάβω μέρος στους πανευρωπαϊκούς και τους παγκόσμιους αγώνες. Ασχολούμαι έξι χρόνια με την σκοποβολή και μου αρέσει πάρα πολύ. Τα πέντε από αυτά είμαι στην Εθνική ομάδα. Θα ήθελα να συνεχίσω και όταν φτάσω στην κατηγορία των ανδρών».

Ο Ευφραίμ Νικολαντωνάκης: «Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, με πολλές συμμετοχές. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει μία σωστή προετοιμασία κοντά στον ένα χρόνο και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο καλύτερα γίνεται, να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ό,τι καταφέρουμε. Για μένα είναι ο τέταρτος χρόνος μου στην σκοποβολή και μου αρέσει πάρα πολύ, είναι ένα άθλημα που σίγουρα θα το συνεχίσω και στο μέλλον».

manolikakis

Rabona ad