Στους Ολυμπιακούς αγώνες η Γκουντούρα

Σπορ 13 Μαρ 2021, 19:49

Τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο εξασφάλισε η αθλήτρια της ξιφασκίας Δώρα Γκουντούρα.

Η αθλήτρια της ΑΕΚ επικράτησε με 15-8 της Σέλτον, ενώ στον δεύτερο αγώνα της νίκησε με 15-14 την Τακασίμα και σε συνδυασμό με την ήττα της Ρουμάνας Μπιάνκα Πάσκου από τη Γαλλίδα Μπαλζέρ πήρε το εισιτήριο για Τόκιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βουδαπέστης, μπορεί να σταμάτησε την πορεία τους στις “16” καλύτερες αθλήτριες της διοργάνωσης, ωστόσο με τον αποκλεισμό της Μπιάνκα Πάσκου στις “32” “σφραγίστηκε” η πρόκρισή της στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Δώρα Γκουντούρα

Η Δώρα Γκουντούρα, έχοντας στο πλευρό της τον προπονητή των επιτυχιών, Θανάση Δελενίκα, συγκέντρωσε 120 βαθμούς έως τώρα, ενώ η Πάσκου μόλις 106 και έτσι πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Πρόκειται για τη μοναδική, μέχρι στιγμής, συμμετοχή της χώρας μας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο στο αγώνισμα της ξιφασκίας.

Αλέξης Αλεξίου (πρόεδρος ΑΕΚ): «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Πρωταθλήτρια μας, Δώρα Γκουντούρα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η επιτυχία της Δώρας επιτεύχθηκε επάξια και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της εποχής και η πρόκριση της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός τιμά και το σωματείο μας αλλά και ολόκληρο τον Ελληνικό αθλητισμό. Η οικογένεια της ΑΕΚ είναι υπερήφανη.»

Ηλίας Χατσίκας (Γενικός Αρχηγός ΑΕΚ): «Γεμάτος υπερηφάνεια εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στη Δώρα Γκουντούρα. Η σπουδαία Πρωταθλήτριά μας, με τρομερό αγώνα εδώ και χρόνια έφτασε στη μεγάλη επιτυχία, κρατώντας ψηλά τη σημαία του Συλλόγου και τη χώρα. Μαζί με τον προπονητή μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα μας κάνουν υπερήφανους και στο Τόκιο.»

Κωνσταντίνος Ποτού (Team Manager του τμήματος Ξιφασκίας της ΑΕΚ και υποψήφιος στις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας): «Είναι μία τεράστια επιτυχία η πρόκριση της Δώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Είναι μία μεγάλη τιμή για την Πρωταθλήτριά μας και για την ΑΕΚ που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Είναι μία επιτυχία συνολική, του προπονητή, της Διοίκησης και όλων των ανθρώπων του τμήματος, αλλά πάνω από όλα της αθλήτριας, που με τεράστια προσπάθεια φτάσαμε έως εδώ. Φυσικά, αποτελεί και μία ηθική ικανοποίηση για το όραμα που είχαμε πριν 25 χρόνια με τη δημιουργία του τμήματος Ξιφασκίας. Αυτό το όραμα γίνεται πραγματικότητα.»

karta antonis garden

Rabona ad