Στους Κροάτες το Παγκόσμιο Beach Handball

Χάντμπολ 26 Ιουνίου 2022, 21:12

Η Κροατία κατέκτησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μπιτς χάντμπολ ανδρών που ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις Karteros Beach Sports Center στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο.

KTEO Κρήτης

Οι Κροάτες στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές για τρίτη φορά στην ιστορία τους μετά τη μεγάλη νίκη τους επί της Δανίας με 2-0 (24-22, 21-18) στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Με ηγέτη στην επίθεση τον Νίκολα Φίνεκ, ο οποίος ολοκλήρωσε τον τελικό με 18 γκολ και τον Μπούρα (13 γκολ) να δίνει λύσεις στη δεύτερη περίοδο, η Κροατία ουσιαστικά δεν κινδύνεψε.

Οι Κροάτες με τον τρίτο τίτλο (2008 και 2016 οι άλλοι δύο) μείωσαν την απόσταση που τους χωρίζει από την Βραζιλία που έχει πέντε κατακτήσεις, ενώ μετρούν και πέντε χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2009, 2011, 2013, 2015).

Κροατία – Δανία 2-0 (24-22, 21-18)
Διαιτητές: Γ. Γκόμερ, Μ. Γκόμερ (Σουηδία)
Αποκλεισμοί: 0-1

Κροατία: Ντούμενσιτς 12, Τζούριτς, Γκοριτσάνετς 2, Μάρκοβιτς, Κόλιτς, Μπούρα 13, Ντούκες, Βαλεντάκοβιτς, Λέκο, Φίνεκ 18.

Δανία: Σ. Γιένσεν, Τόμσεν, Βίλουμσεν, Μόγκενσεν 4, Γιουστ 8, Μ. Άντερσεν 16, Φρ. Γιένσεν 2, Κρίστενσεν.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Βαλεντίνο Βαλεντάκοβιτς (αθλητής Κροατίας): «Δεν είναι η πρώτη φορά παίρνουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά είναι πάντα εκπληκτικό. Ήταν παιχνίδι υψηλών προσδοκιών, είναι πάντα δύσκολο να αγωνίζεσαι απέναντι σε όλους επειδή είμαστε στην κορυφή. Όλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Παλέψαμε ως το τέλος. Η τοποθεσία και η οργάνωση ήταν φανταστικά, ευχαριστούμε Ελλάδα!.»

Λουτσιάν Μπούρα (αθλητής Κροατίας): «Είναι θεσπέσιο συναίσθημα. Το περιμέναμε από τη Ρωσία, το 2018 που χάσαμε στον τελικό. Προετοιμαζόμασταν για τέσσερα χρόνια. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα. Ήταν δύσκολο, όλοι έπαιξαν τόσο καλά σε αυτό το τέλειο τουρνουά.»

Μάρτιν Άντερσεν (Αθλητής Δανίας): «Χάσαμε τον τελικό, αλλά όχι την αυτοπεποίθησή μας σαν ομάδα. Ήταν ένας πάρα πολύ καλός αγώνας στον οποίο θα μπορούσαμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Θα διορθώσουμε τα λάθη μας και θα είμαστε ακόμα καλύτεροι την επόμενη φορά. Έγινε ένα πάρα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μεταξύ πολλών καλών ομάδων σε μια ωραία εγκατάσταση και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή του. Τους οργανωτές, τους εργαζομένους και όλους τους εθελοντές, η βοήθεια των οποίων ήταν μεγάλη και πολύτιμη.»

Μάρτιν Νόρλμουντ Κρίστενσεν (Αθλητής Δανίας): «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι με έναν αντίπαλο που διαθέτει πολλούς καλούς και έμπειρους παίκτες. Εμείς είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας, καθώς όλοι προσπαθήσαμε πολύ για να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο. Θα κοιτάμε τον καθρέπτη και θα βλέπουμε ικανοποιημένους και χαρούμενους ανθρώπους. Η διοργάνωση ήταν άψογη, τα γήπεδα υψηλού επιπέδου και υπήρχε μεγάλη βοήθεια από όλους τους ανθρώπους, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Η Κρήτη και το Ηράκλειο είναι ένα πανέμορφο μέρος και ο κόσμος πολύ φιλόξενος, τους ευχαριστούμε όλους.»

manolikakis

Rabona ad