Ο Χανιώτης σφυροβόλος του Ελ. Βενιζέλου κατέλαβε την 9η θέση ξεκινώντας ιδανικά τον αγώνα με βολή στα 77.04, που έμελλε να είναι η καλύτερή του στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε αυτό το επίπεδο. Στη συνέχεια έριξε ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη τη σφύρα στα 74.34, ενώ επειδή η τρίτη του προσπάθεια δε μετρήθηκε σωστά οι διοργανωτές του επέτρεψαν να συνεχίσει ρίχνοντας συνολικά έξι βολές για να έχει στη συνέχεια 76.85, 74.69, 76.78 και 76.62.
Τα καλύτερα είναι μπροστά για τον Χρήστο, που συμμετείχε σε ένα σπουδαίο τελικό όπου πέντε αθλητές είχαν βολές πάνω από τα 80 μέτρα.
Παγκόσμιος πρωταθλητής για 5η φορά αναδείχθηκε ο Πολωνός Πάβελ Φάιντεκ με βολή στα 81.98, που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Δεύτερος έμεινε ο συμπατριώτης του Βόιτσεκ Νοβίτσκι με 81.03 και 3ος ο Νορβηγός Ελβιντ Χένρικσεν με 80.87.