Στον ημιτελικό η Βασιλείου

Στίβος | 5 Μαρτίου 2021, 15:50

Με… αεράτη εμφάνιση η Ειρήνη Βασιλείου προκρίθηκε στον απογευματινό ημιτελικό των 400μ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Τορούν.

Η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια παρά τη δυσκολία της σειράς που συμμετείχε δεν είχε πρόβλημα να καταλάβει την πρώτη θέση στον προκριματικό, με 52.76, βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ, που είχε από πέρσι (52.93).

Αν και έδειξε να χάνει έδαφος στα πρώτα 200μ. η Βασιλείου στη συνέχεια άρχισε την αντεπίθεσή της και κατάφερε να αφήσει πίσω της τις υπόλοιπες αθλήτριες, παίρνοντας απευθείας την πρόκριση στον απογευματινό ημιτελικό.

Ο χρόνος της Ελληνίδας αθλήτριας ήταν ο 14ος στο σύνολο των προκριματικών. Στις δηλώσεις της που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ αναφέρονται τα εξής: «’Έμεινα συγκεντρωμένη στην κούρσα. Άλλωστε οι υπόλοιπες αθλήτριες είχαν καλύτερους χρόνους από εμένα, οπότε ήταν φυσιολογικό να φύγουν γρηγορότερα. Ήμουν σε καλή κατάσταση και κατάφερα να κάνω τα περάσματα μου, όπως τα είχα προγραμματίσει. Ο στόχος μου ήταν να προκριθώ στον ημιτελικό και τον πέτυχα. Ο στίβος είναι υπέροχος και ευελπιστώ σε μια εξίσου καλή εμφάνιση και στον ημιτελικό».

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,04μ. πήρε το “εισιτήριο” για τον τελικό του Σαββάτου. Θέση στον τελικό του τριπλούν έκλεισε ο Δημήτρης Τσιάμης, κάνοντας άλμα στα 16,38μ., που ήταν η 6η καλύτερη επίδοση του προκριματικού.

Στα 1.500μ. ο Ανδρέας Δημητράκης ήταν 11ος στην τρίτη προκριματική σειρά, πλησιάζοντας το φετινό του ρεκόρ με χρόνο 3:44.04. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Αναστασία Μαρινάκου ολοκλήρωσε την παρουσία της πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με 4.19.60, επίδοση με την οποία ήταν 7η στην τρίτη προκριματική σειρά.

 

karta antonis garden