Στον Άγιο Νικόλαο το 1ο Πανελλήνιο αθλητικό Συνέδριο

Σπορ 20 Απρ 2021, 22:14

Το τριήμερο 7, 8 και 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε Πτυχιούχους και φοιτητές ΣΕΦΑΑ, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η εγγραφή για την παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν και θα διαρκέσει μέχρι και την 31η Απριλίου.

«Το 1ο Συνέδριο Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης θα διεξαχθεί στον Άγιο Νικόλαο στις 7-8-9 Μαΐου. Θα υλοποιηθεί ηλεκτρονικά με διοργανωτή την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τον Δήμο Αγίου Νικολάου, τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου και τις Ενώσεις Γυμναστών Κρήτης.

Ο σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τις σύγχρονες τάσεις και διδακτικές μεθόδους της Σχολικής Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού που προάγουν την υγεία και δια βίου άσκηση, τα καινοτόμα αθλητικά προγράμματα που προσφέρουν τη δυνατότητα ανανέωσης και αναπροσαρμογής των σχολικών διδακτικών μεθόδων και επιτρέπουν τον διάλογο με την τοπική κοινωνία καθώς και την προοπτική της νέας Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο.

Σκοπός και προβληματική του Συνεδρίου:

Ο σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τις σύγχρονες τάσεις και διδακτικές μεθόδους της σχολικής Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού που προάγουν την δια βίου υγεία και τη δυναμική καθώς και την προοπτική της νέας Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται:

➢ Η παρουσίαση καινοτόμων αθλητικών προγραμμάτων που προσφέρουν τη δυνατότητα ανανέωσης και αναπροσαρμογής των σχολικών διδακτικών μεθόδων, επιτρέπουν το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και στοχεύουν στην ενεργό δράση του μαθητή.

➢ Η ανταλλαγή γόνιμων προβληματισμών ως προς την ενίσχυση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής για την υγεία και την κοινωνική ένταξη στο σχολείο για όλους.

➢ Η ανάδειξη μέσω δημιουργικού διαλόγου της σχέσης εκπαίδευσης και ανάπτυξης αθλητικών συμπεριφορών σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα με στόχο, τον διάλογο με την τοπική κοινωνία για θέματα φυσικής δραστηριότητας, πρόληψης και ανάπτυξης επαγγελματιών της άσκησης.

➢ Η καλλιέργεια κουλτούρας και ανάπτυξη θετικών στάσεων προς τη φυσική δραστηριότητα για την προαγωγή της υγείας και της δια βίου άσκησης.

Θεματικές Ενότητες:

➢ Σχολικός Αθλητισμός – Αγώνες
➢ Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
➢ Αθλητική Ψυχολογία
➢ Αξιολόγηση στη Φυσική Αγωγή
➢ Διδακτική Μεθοδολογία Φυσικής Αγωγής
➢ Ειδική Φυσική Αγωγή και ενταξιακή εκπαίδευση
➢ Τεχνολογίες Πληροφορίας στη Φυσική Αγωγή και στην Αγωγή Υγείας
➢ Φυσική δραστηριότητα και υγεία
➢ Ευρωπαϊκά προγράμματα για τον αθλητισμό
➢ Τοπική Αυτοδιοίκηση
➢ Άσκηση και Διατροφή
➢ Παιδαγωγική της Φυσικής Αγωγής
➢ Πανεπιστημιακή εκπαίδευση

Το συνέδριο συμπεριλαμβάνει:

➢ Κεντρικές ομιλίες
➢ Ερευνητικές και θεωρητικές εργασίες (προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις)
➢ Παρουσιάσεις καλών πρακτικών από το χώρο του σχολείου (εργαστήρια)»

karta antonis garden

Rabona ad