Στο Βέλγιο η Μηλάκη για το Παγκόσμιο κύπελλο

Ποδηλασία | 26 Απριλίου 2021, 18:20

Με προσωπικά της έξοδα θα ταξιδέψει στο Βέλγιο η Ηρώ Μηλάκη ενισχύοντας την Ελληνική αποστολή στον αγώνα της Φλάνδρας και στο Παγκόσμιο κύπελλο της Οστάνδης όπου είχε κατακτήσει το 2017 το χάλκινο μετάλλιο.

Η αθλήτρια του ΠΑΣ Ρεθύμνης “Άτλας” (και πλέον εκπρόσωπος των αθλητών – αθλητριών στο νέο ΔΣ της ΕΟΠ) διαπρέπει και στην ποδηλασία ΑμΕΑ ως “πιλότος”.

Το Βέλγιο θα αποτελέσει το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, τον διπλό, αγωνιστικό σταθμό της Ελληνικής ποδηλασίας δρόμου.

Στον πρώτο αγώνα για το 2021 (και πρώτο μετά από διάλειμμα έξι μηνών ελέω υγειονομικής κρίσης) τα Ελληνικά πεντάλ θα λάβουν μέρος σε δύο αγώνες που θα γίνουν επί Βελγικού εδάφους.

Πρόκειται για το Paracycling Classics Ronde In Flanders Brugge-Ronse (2 Μαΐου) και το 2021 UCI Para-Cycling Road World Cup – Ostend (από τις 6 έως τις 9 Μαΐου).

Την αποστολή της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ αποτελούν η Κατερίνα Ελ Λατίφ (Τ2) και ο Νικόλαος Παπαγγελής (C2), οι οποίοι συνοδεύονται από τον Κρητικό ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Βαρβεράκη και τον φυσιοθεραπευτή, Γεώργιο Κυρλιγκίτση.

Με προσωπικά τους έξοδα θα συμμετάσχουν οι κάτωθι αθλητές:

➩ Ευγενία Σταμάτη / Ηρώ Μηλάκη (πιλότος)
➩ Φώτιος Βοριζανάκης (Τ2)
➩ Αθανάσιος Συρμάς (Η5)
➩ Θεόδωρος Χριστοδούλου (C5)
➩ Κατερίνα Σαράντη (Η4)
➩ Ευτυχία Γαληνάκη (C4)
➩ Παναγιώτης Κολέτας / Νίκος Μανατάκης (πιλότος)
➩ Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης / Δημήτριος Σκιντζής (πιλότος)
➩ Νικόλαος Σκιντζής (C4)

…και ο προπονητής Άρης Μαυρόπουλος.

Όσον αφορά τη Φλάνδρα θα γίνει μόνο ο αγώνας αντοχής, ενώ στο Παγκόσμιο κύπελλο της Οστάνδης, θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης.

Να θυμίσουμε ότι στον αγώνα της Οστάνδης το 2017 η Ελληνική ποδηλασία είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον αγώνα αντοχής συνολικής απόστασης 80 χιλιομέτρων, με πρωταγωνίστριες τις Ελένη Καλατζή / Ηρώ Μηλάκη (πιλότος).

Η Κρητικιά ποδηλάτρια είχε παραχωρήσει προσφάτως συνέντευξη στην ιστοσελίδα runbeat.gr, στην οποία ανέφερε σχετικά με τη νέα της παρτενέρ, αλλά και τον στόχο της Παραολυμπιάδας που “περνά” μέσα από το Παγκόσμιο κύπελλο:

«Ευτυχώς για εμάς βρήκαμε μία καινούργια αθλήτρια, η οποία λέγεται Εύη Σταμάτη και είναι από τη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την ποδηλασία μόλις τώρα. Και με αυτή την αθλήτρια θα προσπαθήσουμε να πάμε στο Τόκιο.

Θα πρέπει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Ιούνιο να κάνουμε μία καλή εμφάνιση για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Σίγουρα είναι κάτι που δε θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να κάνουμε ένα μικρό θαύμα.

Όμως έχουμε ένα πολύ σπουδαίο προπονητή που μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να βγάλει από έναν αθλητή τον καλύτερό του εαυτό. Και ευτυχώς η Εύη είναι μία αθλήτρια που έχει πολύ καλή προσαρμοστικότητα και έχει πάρα πολλή όρεξη για δουλειά.

Οπότε είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το πετύχουμε. Τα πράγματα σίγουρα δεν είναι εύκολα. Απαιτεί πολύ συγκεκριμένη προετοιμασία, επειδή η Εύη είναι πολύ καινούργια σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε να πετύχουμε ένα μικρό θαύμα.»

Στην ίδια συνέντευξη είχε μιλήσει και το (υψηλό) επίπεδο της ποδηλασίας στην Κρήτη:

«Εξελίσσεται πολύ καλά. Τώρα που θα ολοκληρωθεί το ποδηλατοδρόμιο στα Χανιά θα βοηθήσει πολύ. Νομίζω ότι η Κρήτη έχει βγάλει και συνεχίζει να βγάζει πρωταθλητές. Εξελίσσεται, γιατί αυτό που παρατηρώ είναι ότι σε κάθε νομό υπάρχουν πλέον δύο και τρία σωματεία.

Θέλω να πιστεύω ότι θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στις γυναίκες. Στόχος μας στην ομάδα του Ρεθύμνου, που είμαι κι εγώ προπονήτρια, είναι να εξελίξουμε τη γυναικεία ποδηλασία. Έχουμε κάποια μικρά κορίτσια που θέλω να πιστεύω ότι αργότερα θα τα μάθετε μέσα από τις επιτυχίες τους.»

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad