Στο Κύπελλο Ελλάδας η Επισκοπή

Κύπελλο Ελλάδος | 1 Αυγούστου 2018, 11:44

Η απόφαση της ΕΠΟ να συμμετάσχουν στο Κύπελλο Ελλάδας όσες ομάδες πήραν μέρος στη β' φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών "φέρνει" στη διοργάνωση την Επισκοπή.

Με την αρχική απόφαση της ΕΠΟ για συμμετοχή των Κυπελλούχων ΕΠΣ δικαίωμα συμμετοχής είχε αρχικά ο Ερμής Ζωνιανών, αλλά μετά την αλλαγή στην προκήρυξη της διοργάνωσης πλέον το Ρέθυμνο θα εκπροσωπηθεί από την Επισκοπή.

Η ανακοίνωση της Επισκοπής αναφέρει τα εξής:

Ηομάδα μας, ο ΑΟ Επισκοπής θα είναι η ομάδα που θα συμμετάσχει ως εκπρόσωπος του Ρεθύμνου στη νέα διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτή την απόφαση έλαβε η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ μετά και την επίσημη κοινοποίησή της με επίσημο έγγραφο στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζουμε ότι, στην περίπτωση του Ρεθύμνου, ο Ερμής για λόγους διαμαρτυρίας προς την ΕΠΟ στο περασμένο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, δεν δέχθηκε ως κυπελλούχος ομάδα 2017-18 του νομού μας να συνεχίσει την προσπάθειά του στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας και τη θέση του πήρε η φιναλίστ ομάδα που ήταν η δική μας η Επισκοπή όπου και αποκλείστηκε στη β’ φάση της διοργάνωσης στον α’ γύρο στα πέναλτι από τον ΠΑΝΟΜ (κ.α. 0-0 στα πέναλτι 5-3).

Η ΕΠΟ και πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή Διοργάνωσης τέτοιων θεσμών, θέλοντας να αποδώσει δικαιοσύνη, επιβράβευσε όλες τις ομάδες εκείνες που δήλωσαν παρούσες στους θεσμούς της διοργανώτριας αρχής.

Έτσι λοιπόν, επιστολή υπογεγραμμένη από τον εκτελεστικό Γραμματέα Αλέξανδρο Δέδε, κατέφθασε χθες στις κατά τόπους ΕΠΣ οι οποίες ενημερώθηκαν και ενημέρωσαν τα μέλη-σωματεία τους για τη σχετική διάταξη.

Για του λόγου το αληθές, η επιστολή αυτή αναφέρει συγκεκριμένα:

“Κύριε Πρόεδρε,

30/7/2018 21130/2018

Η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. αποφάσισε να αναβαθμίσει το Κύπελλο Ελλάδος για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, με την συμμετοχή σ’ αυτό και όλων των κυπελλούχων των ΕΠΣ. Παράλληλα και συνεπεία αυτού καταργήθηκε η δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, που διοργανώνονταν από την ΕΠΟ και στην οποία κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 συμμετείχαν οι Κυπελλούχες Ομάδες των ΕΠΣ και στις περιπτώσεις που αυτές, για οποιονδήποτε λόγο, είτε αδυνατούσαν, είτε δεν δήλωσαν συμμετοχή, τότε συμμετείχαν οι Φιναλίστ. Έτσι στην προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος, για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 που εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., αναγράφηκε ότι θα συμμετέχουν στον θεσμό οι Κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ ή οι Φιναλίστ.

Στην συνέχεια και επειδή ακριβώς αναδείχθηκε το ζήτημα της αντιμετώπισης των περιπτώσεων που μία κυπελλούχος ομάδα ΕΠΣ την περυσινή αγωνιστική περίοδο δεν είχε δηλώσει συμμετοχή στην Β’ Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και στην θέση της δήλωσε και συμμετείχε η φιναλίστ και τέθηκε το ερώτημα ποια ομάδα από τις δύο θα συμμετάσχει στην προσεχή διοργάνωση, η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. το εξέτασε στην συνεδρίασή της 19-7-2018 και έλαβε την απόφαση ότι στο Κύπελλο Ελλάδος την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 θα λάβουν μέρος οι ομάδες που συμμετείχαν στην Β’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών την περίοδο 2017-2018. Κατά συνέπεια θα συμμετάσχουν όσες φιναλίστ συμμετείχαν στην Β’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 στη θέση των Κυπελλούχων των ΕΠΣ της ίδιας περιόδου. Απόφαση αυτή της Επιτροπής Διοργανώσεων εγκρίθηκε στην συνεδρίαση της 26 Ιουλίου 2018 της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.

Ο εκτελεστικός Γραμματέας Αλέξανδρος Δέδες”

 

Estrella
Auto KCS
/blentcoffee

Rabona ad