Στο Ηράκλειο το 1ο κύπελλο Ελλάδος Breaking

Σπορ 2 Μαρτίου 2023, 18:18

Το προσεχές Σαββατοκύριακο (04-05/03) θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» το 1ο κύπελλο Ελλάδος Breaking.

KTEO Κρήτης

Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα διαγωνιστούν σε τέσσερις κατηγορίες αγωνισμάτων (ατομικό αγοριών, ατομικό κοριτσιών, ζευγάρι και ομαδικό) σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες (adults, Youth, Junior, Child και Kids). Πρόκειται για την αγωνιστική μορφή του break dancing.

Tο breaking έχει αναγνωριστεί, από τον Δεκέμβρη του 2020, από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως Ολυμπιακό Άθλημα και θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Το Breaking «δοκιμάστηκε» πρώτη φορά στην Ολυμπιάδα Νέων στο Μπουένος Άιρες το 2018.

Ο υπεύθυνος της ομοσπονδίας για το Breaking, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας για την προσεχή διοργάνωση:

«Το Breaking κάνει επιτέλους τα πρώτα του βήματα ως επίσημο άθλημα στην Ελλάδα. Η Ομοσπονδία μας θα κάνει ό,τι μπορεί για να το αναπτύξει σε κάθε γωνιά της χώρας μας με ταχύτατους ρυθμούς. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρώτη μεγάλη διοργάνωση, το Κύπελο Ελλάδος στην φιλόξενη πόλη του Ηρακλείου Κρήτης.»

Από την μεριά του, ο πρόεδρος της ΕΟΤ-ΑΟΧ, Μιχάλης Φουντεδάκης ανέφερε: «Παρουσιάζουμε το άθλημα του breaking. Η Ομοσπονδία μας, με προσεκτικά βήματα στοχεύει στην σωστή ανάπτυξη και εξέλιξη του και προγραμματίζει τον αγωνιστικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια.»

Πριν την έναρξη της κάθε αγωνιστικής ημέρας θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το 1ο κύπελλο Ελλάδος Breaking τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading και την Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

manolikakis

Rabona ad