Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (μετά το πρωτάθλημα Κρήτης που κατέκτησαν), η οποία έγινε στο κλειστό του Ρέντη στην Αθήνα, το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου κέρδισε το 4ο ΓΕΛ Λάρισας με 2-1 σετ (20-25, 25-20, 18-8) και το 11ο ΓΕΛ Πάτρας με 2-0 (25-8, 25-11) και προκρίθηκε πανηγυρικά.
Στο φάιναλ φορ της Κύπρου θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος, αλλά το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι με την πρόκριση τους τα κορίτσια του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου εξασφάλισαν μόρια για πανεπιστημιακές σχολές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όποια ομάδα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα.
Υπενθυμίζουμε ότι το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου αποτελείται από ένδεκα (11) αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΟΦΗ (που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία), έχει προπονητή τον τεχνικό της ανδρικής ομάδας του ΟΦΗ (Νίκο Αντωνιάδη) που αγωνίζεται στην Pre League και διεκδικεί την επιστροφή στη Volley League και βοηθό προπονητή τον Κώστα Ανδριαδάκη (εργάζεται στα αναπτυξιακά τμήματα βόλεϊ του ΟΦΗ).
Πέραν των ένδεκα κοριτσιών του ΟΦΗ (Πρινιωτάκη, Βεργετάκη, Βυνιχάκη, Μπελενιώτη, Ζλατιλιδου, Καλουτσάκη, Αραμπατζή, Πιτσούλη, Χανιωτάκη, Ντουράκη, Βλαχάκη) αγωνίζονται ακόμη τρεις αθλήτριες του Πηγάσου (Σφακιανάκη, Νικολάου, Φραγκιαδάκη) και μία της ΓΕΗ (Αντιφυλιώτη).











