Στις 7 Νοεμβρίου ο ιστορικός Αρκάδιος Δρόμος

Στίβος | 6 Σεπτεμβρίου 2021, 18:50

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 θα διεξαχθεί ο ιστορικός «Αρκάδιος Δρόμος» με εκκίνηση την Ι.Μ. Αρκαδίου και τερματισμό το γήπεδο της Σοχώρας.

KTEO Κρήτης

Φέτος λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας αποφασίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή να διεξαχθεί ο κλασικός και ιστορικός Ημι-μαραθώνιος «Αρκάδιος Δρόμος» των 22,6 χιλιομέτρων, το Δυναμικό βάδισμα, ο αγώνας των έξι χιλιομέτρων και το παραδοσιακό αγώνισμα «Κρητικό βόλι».

Σύμφωνα με το σχέδιο οι Αρκάδιοι Αγώνες θα διεξαχθούν με ανώτατο όριο αριθμού συμμετοχών (300 άτομα το κάθε αγώνισμα), θα δημιουργηθούν ομάδες συγκεκριμένου αριθμού αθλητών ανάλογα με τις επιδόσεις τους, οι ομάδες θα ξεκινάνε διαδοχικά από τον χώρο εκκίνησης, ο χώρος τερματισμού θα χωριστεί σε μεγάλα τετράγωνα όπου θα κατευθύνονται οι αθλητές της κάθε ομάδα μετά τον τερματισμό τους.

Επίσης οι απονομές θα είναι λιτές και όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες (αθλητές, κριτές, επίσημοι). Σύμφωνα με τους διοργανωτές:

Αρκάδιος δρόμος (22.6 χλμ)
Κυριακή 07 Νοεμβρίου 2021
Ώρα εκκίνησης: 11:30
Εκκίνηση: Ιερή Μονή Αρκαδίου

Στον Αρκάδιο δρόμο (22.6 χλμ) η συμμετοχή είναι ελεύθερη για Άνδρες και Γυναίκες που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 2003. Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Αρκάδιο δρόμο είναι έως τις 14.30. Μετά την ώρα αυτή δεν θα υπάρχει τερματισμός – κατάταξη, ιατρική κάλυψη και όσοι αθλητές και αθλήτριες συνεχίζουν την προσπάθειά τους, αγωνίζονται πλέον με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Σε κάθε πέντε (5) χιλιόμετρα της αγωνιστικής διαδρομής, θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης. Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα υπάρχουν στην εκκίνηση, στα δέκα χιλιόμετρα και στον τερματισμό.

Υγειονομικό Πρωτόκολλο Αγώνα

Για τη διοργάνωση του 81ου Αρκάδιου δρόμου 2021, δικαίωμα Εγγραφής & συμμετοχής έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου COVID 19 (και έχουν περάσει 14 ημέρες από την τέλεση της δεύτερης δόσης), να έχουν αρνητική διάγνωση σε εργαστηριακό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID 19 (rapid test) εντός των τελευταίων 48 ωρών και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης έως και 14 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Περιγραφή της διαδρομής

Επί της επαρχιακής οδού Αρκαδίου – Ρεθύμνου περνάμε από τα χωριά Αμνάτος, Κυριάννα, Λούτρα, Πηγή, Άδελε, Τσεσμές και τα προάστια Πλατανιάς και Περιβόλια, φτάνουμε στην πόλη του Ρεθύμνου, διασχίζουμε το παραλιακό μέτωπο και κάτω από τη σκιά του φρουρίου της Φορτέτζας, συνεχίζουμε επί των οδών Ι. Πετυχάκη, Αρκαδίου, Μελισσινού και της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου τερματίζοντας στο στάδιο της Σοχώρας.

Διοργανωτές

Τα «81α Αρκάδια» διοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου, την ομάδα Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου, την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνου, τον ΟΚΑ Αρκάδι, τον ΟΚΑ Πρέβελη, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, τους Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race, τον Αθλητικό Σύλλογο «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Διαδρομής Αρκαδίου Δρόμου.

manolikakis

Rabona ad