Στις 15 Μαΐου θέλει η ΕΠΟ να γίνει ο τελικός!

Κύπελλο Ελλάδος | 8 Μαΐου 2016, 8:56

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Σάββατο το προεδρείο της ΕΠΟ, προκειμένου να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ο οποίος ήταν να γίνει χθες (7/5), αλλά τελικά αναβλήθηκε από τον Σταύρο Κοντονή, ο οποίος επικαλέστηκε αίτημα της αστυνομίας έπειτα από εισήγηση της ΔΕΑΒ για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Να σπάσει το δεκαήμερο της απόφασης αναβολής του Σταύρου Κοντονή αποφάσισε η ΕΠΟ στην έκτακτη σύσκεψη της. Στο τραπέζι έπεσε να διεξαχθεί ο τελικός στις 15 Μαΐου, 8 μέρες νωρίτερα από το «τουλάχιστον δέκα ημέρες» αναβολή που διέταξε ο υφυπουργός Αθλητισμού για τον τελικό του Κυπέλλου.

Η Ομοσπονδία έχει ενημερώσει ήδη τις διεθνείς συνομοσπονδίες για την απόφαση της και μένει να δούμε εάν θα βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ΕΠΟ επιμένει στους ίδιους όρους διεξαγωγής του Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Αυτό δεν σημαίνει μόνο πως το παιχνίδι θα γίνει στο ΟΑΚΑ και χωρίς θεατές, αλλά και πως θα παραμείνουν και οι διαιτητές που ορίστηκαν εξ αρχής και αποτέλεσαν την αιτία να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων. Επίσης το ίδιο θα ισχύσει και όσον αφορά τις προσκλήσεις και το ποιοι από τους 392 θα βρίσκονται στο γήπεδο για να δουν τον τελικό.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΠΟ προτείνει ο τελικός να γίνει ενδιάμεσα της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ (11/5). Δηλαδή η 2η αγωνιστική να μεταφερθεί για τις 18/5, τρεις μέρες μετά τον τελικό, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στον προγραμματισμό της Λίγκας και λόγω της πίεσης που υπάρχει εν όψει EURO 2016.

Φυσικά, ενδιαφέρον έχει και η στάση του υφυπουργού Αθλητισμού στο θέμα των βοηθών και τι θα πράξει σε περίπτωση που η ΕΠΟ επιμείνει στον Σιδηρόπουλο και στους βοηθούς του που δεν ανήκουν στο τιμ που έχει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι εάν η υπόθεση δεν προχωρήσει με βάση τον αρχικό σχεδιασμό της ΕΠΟ, τότε και εκείνη με τη σειρά της ως αντίποινα θα μπλοκάρει την τέλεση των πλέι οφ του πρωταθλήματος, που έτσι και αλλιώς έχουν απίστευτη πίεση χρόνου λόγω και του επικείμενου EURO, το οποίο ξεκινά στις 10 Ιουνίου στα γήπεδα της Γαλλίας και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια να μοιραστούν στις ομάδες ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση στη κανονική διάρκεια..

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε σημερινή της συνεδρίαση (Νο 76) αποφάσισε τον ορισμό διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015-2016 την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο ίδιο γήπεδο με την ίδια ώρα έναρξης και τους ίδιους όρους με τον αναβληθέντα με απόφαση του κ. Κοντονή αγώνα.

Η Επιτροπή έλαβε υπόψη τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Διοργανώσεων και Γηπέδων της ΕΠΟ και τα δεδομένα ότι δεν υπάρχουν πλέον επαρκείς διαθέσιμες ημερομηνίες για την έγκαιρη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης των ομάδων της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας για την πρόκριση στις διοργανώσεις της UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2016-2017).

Για την απόφαση αυτή έχουν ενημερωθεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι Διεθνείς Συνομοσπονδίες FIFA και UEFA.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων αποφάσισε επίσης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17 παρ δ και ε του καταστατικού της ΕΠΟ, οι αποφάσεις του Δ.Σ. και των λοιπών Επιτροπών και Οργάνων της ΕΠΣ Κυκλάδων να μην αναγνωρίζονται από την Ε.Π.Ο. μέχρι την έκδοση απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, που θα επιλύει το μείζον θέμα της νομιμότητας του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων”.

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad