Στις 13 Αυγούστου η κλήρωση της α’ φάσης

Κύπελλο Ελλάδος | 30 Ιουλ 2018, 22:36

Στις 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της α’ φάσης για το τροποποιημένο Κύπελλο Ελλάδας, στο οποίο ξεχωρίζει η συμμετοχή των Κυπελλούχων ομάδων από όλες τις Ενώσεις της χώρας. 

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Κοντολογίς, από την ΕΠΣ Χανίων, εκτός του Πλατανιά και του ΑΟΧ/Κισσαμικού θα πάρει μέρος στη διοργάνωση και η Παλαιόχωρα, ομάδα που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Χανίων τη σεζόν που τελείωσε. Συγκεκριμένα, αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας από τον Δήμο Καντάνου/Σελίνου. 

Τώρα, η κλήρωση της α΄ φάσης περιλαμβάνει συνολικά 53 ομάδες, όπου μία από αυτές θα περάσει στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα. Οι υπόλοιπες 52 θα δημιουργήσουν 26 ζευγάρια, τα οποία θα αγωνιστούν σε νοκ άουτ παιχνίδια την Κυριακή 26 Αυγούστου.

Η σχετική ενημέρωση από τη ΕΠΟ είναι η εξής:

«Την Δευτέρα 13 Αυγούστου και ώρα 12:00 θα διενεργηθεί η κλήρωση της 1ης φάσης του νέου Κυπέλλου Ελλάδας, στο οποίο εκχωρείται η δυνατότητα συμμετοχής και σε ερασιτεχνικές ομάδες.

Η κλήρωση της 1ης φάσης θα πάρουν μέρος 53 ομάδες και μία εξ αυτών θα περάσει στην επόμενη φάση άνευ αγώνα. Οι υπόλοιπες πενήντα δύο 52 θα δημιουργήσουν είκοσι έξι 26 ζευγάρια, που θα αγωνιστούν την Κυριακή 26 Αυγούστου σε μονούς αγώνες.

Η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. αποφάσισε να αναβαθμίσει το Κύπελλο Ελλάδος για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, με την συμμετοχή σ΄ αυτό και όλων των Κυπελλούχων των ΕΠΣ.

Παράλληλα και συνεπεία αυτού καταργήθηκε η δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, που διοργανώνονταν από την ΕΠΟ και στην οποία κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 συμμετείχαν οι Κυπελλούχες Ομάδες των ΕΠΣ και στις περιπτώσεις που αυτές, για οποιονδήποτε λόγο, είτε αδυνατούσαν είτε δεν δήλωσαν συμμετοχή, τότε συμμετείχαν οι Φιναλίστ. Έτσι στην προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος, για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 που εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., αναγράφηκε ότι θα συμμετέχουν στον θεσμό οι Κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ ή οι Φιναλίστ.

Στη συνέχεια και επειδή ακριβώς αναδείχθηκε το ζήτημα της αντιμετώπισης των περιπτώσεων που μία κυπελλούχος ομάδα ΕΠΣ την περυσινή αγωνιστική περίοδο δεν είχε δηλώσει συμμετοχή στην Β’ Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και στην θέση της δήλωσε και συμμετείχε η φιναλίστ και τέθηκε το ερώτημα ποια ομάδα από τις δύο θα συμμετάσχει στην προσεχή διοργάνωση, η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. το εξέτασε στην συνεδρίασή της 19-7-2018 και έλαβε την απόφαση ότι στο Κύπελλο Ελλάδος την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 θα λάβουν μέρος οι ομάδες που συμμετείχαν στην Β’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών την περίοδο 2017-2018.

Κατά συνέπεια θα συμμετάσχουν όσες φιναλίστ συμμετείχαν στην Β’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 στη θέση των Κυπελλούχων των ΕΠΣ της ίδιας περιόδου. Η απόφαση αυτή της Επιτροπής Διοργανώσεων εγκρίθηκε στην συνεδρίαση της 26 Ιουλίου 2018 της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.».

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad