Στην Εθνική Γυναικών η Νίκη Απλαδά!

Βόλεϊ 25 Μαΐου 2023, 20:00

Στο πρώτο ραντεβού της Εθνικής γυναικών που θα ξεκινήσει εν όψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα λάβει μέρος (και) η Νίκη Απλαδά!

KTEO Κρήτης

Η 20χρονη Ηρακλειώτισσα αθλήτρια (η οποία ξεκίνησε την καριέρα της από τη ΓΕΗ και φέτος αγωνίσθηκε στον Άρη) βρίσκεται στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιουνούς Οτσάλ, ο οποίος στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας θα δουλέψει με αθλήτριες:

«Που είναι υποψήφιες για να βρεθούν στην Εθνική και θέλω να δω πόσο έτοιμες είναι για την πρώτη ομάδα. Κάποιες απ’ αυτές θα είναι μαζί και στη συνέχεια.

Φέτος έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι συμμετέχουμε μόνο σ’ ένα τουρνουά, τα τελικά του Ευρωπαϊκού και δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις δοκιμές που κάναμε πέρσι για παράδειγμα στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό και δεν θέλω μετά το τέλος των αγώνων οι αθλήτριες να μην κάνουν τίποτα. Κάποιες έπαιξαν πραγματικά πολύ καλά όλη τη σεζόν και θέλω να τις δω αλλά και να τις δώσω να καταλάβουν ότι έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην Εθνική ομάδα.

Σίγουρα θα υπάρχουν και κορίτσια από το εξωτερικό και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα πολύ καλό αρχικό γκρουπ που θα μας βοηθήσει και στη συνέχεια για να κάνουμε καλή δουλειά εν όψει του Ευρωπαϊκού.»

Στο πρώτο ραντεβού, στις 5 Ιουνίου (ημέρα που η αποστολή θα αναχωρήσει για την Άρτα όπου θα παραμείνει για τρεις εβδομάδες), έχουν κληθεί οι αθλήτριες:

➢ Νίκη Απλαδά
➢ Τάνια Κιουτσιούκη
➢ Κική Τερζόγλου
➢ Κατερίνα Αλλαγιάννη
➢ Αριστέα Τοντάι
➢ Μαρία Τσιτσιγιάννη
➢ Ιωάννα Σπανάκη
➢ Εύα Τάνη
➢ Έλενα Καρακάση
➢ Ξένια Κακουράτου
➢ Μαρίνα Μπελιά
➢ Ελευθερία Μανιατογιάννη
➢ Έλενα Μπάκα
➢ Ασημίνα Νικολογιάννη
➢ Άννα Σπανού
➢ Ευφροσύνη Αλεξάκου
➢ Αριάδνη Καθάριου
➢ Σταματία Κυπαρίσση

Στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, το οποίο ξεκινά στις 19 Ιουνίου, το Κρητικό στοιχείο θα είναι πιο “έντονο” καθώς έχουν κληθεί τόσο η Ανθή Βασιλαντωνάκη, όσο και η Κωνσταντίνα Βλαχάκη.

Αναλυτικότερα κληθεί από τον Οτσάλ οι:

➢ Ανδρομάχη Τσιόγκα
➢ Μελίνα Εμμανουηλίδου
➢ Άννα Καλαντάτζε
➢ Λαμπρινή Κωνσταντινίδου
➢ Παναγιώτα Ξανθοπούλου
➢ Μαριαλένα Αρτακιανού
➢ Κωνσταντίνα Βλαχάκη
➢ Όλγα Στράντζαλη
➢ Μαρτίνα Ξανθοπούλου
➢ Μάρθα Ανθούλη
➢ Ανθή Βασιλαντωνάκη

Στο πρώτο στάδιο η Εθνική θα πραγματοποιήσει κοινές προπονήσεις με την ομάδα της Αιγύπτου (από τις 16 έως τις 24 Ιουνίου), ενώ θα δοθούν και τρία φιλικά παιχνίδια (18-20 Ιουνίου).

Στο δεύτερο στάδιο και το διάστημα 11-17 Ιουλίου θα βρεθεί στην Ελλάδα η Σλοβενία για κοινή προετοιμασία και τρία φιλικά (12, 13 και 15 Ιουλίου), ενώ το διάστημα 18-22 Ιουλίου οι Σλοβένες θα ανταποδώσουν τη φιλοξενία (με τις δυο ομάδες να παίζουν άλλα τρία φιλικά από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου).

Τέλος το διήμερο 4-5 Αυγούστου η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία σε δύο φιλικά επί Ελληνικού εδάφους, τα οποία θα αποτελέσουν και την πρόβα τζενεράλε εν όψει του ταξιδιού στη Γερμανία.

manolikakis
Synagogi

Rabona ad