Συνεντεύξεις

Σκούρτης στο athlitiko: Είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου

Το athlitiko επικοινώνησε με τον Βασίλη Σκούρτη, ο οποίος τα πάει περίφημα στο πρωτάθλημα Αλβανίας με την ομάδα της Κουκέσι, όντας ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 20 τέρματα μέχρι σήμερα, ρωτώντας τον για τις επιδόσεις του.

Ο 28χρονος επιθετικός που ξεκίνησε την καριέρα του στα Χανιά παίζοντας για λογαριασμό των Νέων Χανίων επισημαίνει πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, τονίζοντας ότι έχει ήδη κάποιες προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, αλλά παρατηρεί ότι θα τις μελετήσει όταν τελειώσει το πρωτάθλημα της Αλβανίας.

«Μικρότερος δεν είχα υπομονή. Ηθελα να παίξω "εδώ και τώρα" ενώ είχα τριετές συμβόλαιο», επισημαίνει ακόμα ο Σκούρτης σε σχετική ερώτηση που του κάναμε, ενώ προφανώς μιλά και για τα Χανιά, ευχόμενος στην ομάδα των Χανίων να βρίσκεται τη νέα περίοδο στην Σούπερ Λιγκ.

Για τις επιδόσεις του, ως πρώτος σκόρερ, στο πρωτάθλημα Αλβανίας: «Σαν επιθετικός είναι πολύ σημαντικό για μένα να σκοράρω γιατί μου δίνει αυτοπεποίθηση. Εχω δουλέψει πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια και χαίρομαι που βγαίνει αυτό και στο γήπεδο».

Skourtis Vasilis 4

Για το αν οι φετινές του επιδόσεις θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και αν έχει έναν τέτοιο στόχο: «Σιγουρα οι φετινές μου αποδόσεις έχουν προσελκύσει αρκετές ομάδες στο εξωτερικό. Ηδη έχω κάποιες προτάσεις… Δεν θέλω όμως να βιαστώ να πάρω αποφασεις. Εχω ακόμα ένα μήνα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να σκεφτώ τι είναι καλύτερο για το μέλλον μου».

Για το αν νιώθει αυτή τη στιγμή να είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του: «Φετος, είναι είναι η πιο παραγωγική σεζόν που έχω κάνει, οπότε αδιαμφισβήτητα είναι η καλύτερη φάση της καριέρας μου».

Skourtis Vasilis

Για το αν θεωρεί ότι έχει αδικήσει ίσως τον ευατό του και θα μπορούσε να αγωνίζεται σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο: «Ναι, θεωρώ ότι έχω αδικήσει τον εαυτό μου. Πρέπει να έχεις τύχη στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι και θέμα επιλογών και εγώ δεν έχω κάνει τις καλύτερες. Εχω μάθει όμως από αυτά τα λάθη. Νιώθω πιο ώριμος αυτήν την στιγμή και είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να καταφέρω πολλά».

Για την πορεία του γενικότερα στο ποδόσφαιρο και τι έχει να πει από τότε που ξεκίνησε: «Μέχρι τώρα έχω παίξει σε πολλές ομάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχω αποκομίσει πολλές εμπειρίες. Σίγουρα όταν κάποιος βλέπει το βιογραφικό μου σκέφτεται, κάτι δεν πάει καλά με αυτόν τον παίκτη, δεν γινεται να αλλάζει κάθε χρόνο ομάδα... Μικρότερος δεν είχα υπομονή. Ηθελα να παίξω "εδώ και τώρα" ενώ είχα τριετές συμβόλαιο».

Για το πρωτάθλημα Αλβανίας και πόσο ανταγωνιστικό είναι: «Είναι αρκετά ανταγωνιστικο, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν ομάδες με διαρκή παρουσία στην Ευρώπη όπου σε συνδυασμό και με τον εγχώριο ανταγωνισμό οδηγούν ολοένα και περισσότερους καλούς παίκτες σε αλβανικες ομάδες, αυξάνοντας σαφέστατα το επίπεδο... Συν του ότι πουλάνε συνέχεια παίκτες στο εξωτερικό. Σίγουρα είναι στο σωστό δρόμο».

Skourtis Vasilis 3

Για το αν υπάρχει στο μυαλό του ως σκέψη η επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα και ειδικότερα στη Σούπερ Λιγκ: «Σίγουρα το έχω στο μυαλό μου. Μου λείπει πολύ η Ελλάδα, δεν το αποκλείω κάποια στιγμή να γυρίσω».

Για το χανιώτικο ποδοσφαιρο, αν παρακολουθεί την πορεία των Χανίων που θέλουν να είναι του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ και γενικότερα αν σκέφτεται να επιστρέψει κάποια στιγμή στα Χανιά: «Δεν παρακολουθώ πολύ να πω την αλήθεια. Γνωρίζω ότι τα Χανιά έχουν κάνει μια πολύ καλή πορεία φέτος και εύχομαι να τα καταφέρουν. Τα Χανιά είναι ποδοσφαιρική πόλη και αξίζει να είναι στην Α’ Εθνική».

karta antonis garden