Συνεντεύξεις

Ο Γιάννης Σπυριδάκης και η συμμετοχή του στις εκλογές

Πολλά τα άτομα από τον αθλητικό κόσμο συμμετέχουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην κυριολεξία είναι δεκάδες, όπως ο γενικός αρχηγός του Μινώταυρου και πρόεδρος στη ΣΑΧ, Γιάννης Σπυριδάκης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Σπυριδάκης συμμετέχει στις εκλογές. Είχε γίνει και την περασμένη, χάνοντας για τέσσερις μόλις ψήφους την εκλογή του! Αυτή τη φορά ελπίζει να τα καταφέρει, κατεβαίνοντας και πάλι στις αυτοδιοικητικές με τον συνδυασμό του Τάσου Βάμβουκα, τους "Ενεργούς πολίτες". «Η δική μου πρόταση ήταν και παραμένει ο Τάσος Βάμβουκας και η ομάδα του», σχολιάζει με συνέντευξή του στο athlitiko ο Γ. Σπυριδάκης.

Για το πώς αποφάσισε να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Ανέκαθεν με ενδιέφεραν τα κοινά και έχω ξανακατέβει υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές με τους "Ενεργούς πολίτες" το 2014, με ικανοποιητική παρουσία αφού δεν εξελέγην για ελάχιστες (4) ψήφους! Δοκάρι κι έξω θα έλεγα με ποδοσφαιρικούς όρους… Κυρίως όμως έχω διαρκή και συνεχή παρουσία τόσο στα αθλητικά όσο και στην κοινωνική ζωή της πόλης μας εδώ και πολλά χρόνια, εκτιμώ με επιτυχία. Αυτό συμβαίνει διότι πιστεύω ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή, ειδικά των νέων ανθρώπων, ώστε να διαμορφώνουμε και όχι απλά να ακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν την ζωή και την καθημερινότητα μας».

Spyridakis karta

Για την απόφαση του να "κατέβει" με τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο, Τάσο Βάμβουκα: «Καταρχήν ο δήμαρχος έχει να επιδείξει πραγματικά τεράστιο και ουσιαστικό έργο. Εργο που πλέον δεν το αμφισβητεί κανείς (Χάληδων, Νέα Χώρα, Αμπεριά, πεζοδρόμια, υπόγεια, υπόγεια δίκτυα, πάρκινγκ Περίδου κλπ.). Ταυτόχρονα έχει σχεδιάσει και εξασφαλίσει τα χρήματα και τις μελέτες για να μεταμορφώσει ριζικά τα Χανιά μέσα στην επόμενη τριετία (Μαρκόπουλο, Δημοτική Αγορά, οκτώ σχολεία, πλατεία Σούδας, ανάπλαση Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας με Κήπο και πολλά ακόμη). Και όλα αυτά αθόρυβα, μεθοδικά και κυρίως αποτελεσματικά. Επίσης αναδεικνύει και εμπιστεύεται νέους ανθρώπους, είναι πραγματικά ένας δήμαρχος ευρωπαϊκού επιπέδου. Πάνω απ’ όλα όμως είναι "καθαρός", έντιμος και ικανός».

Spyridakis fylladio

Για το πού θα μπορούσε να βοηθήσει εφόσον εκλεγεί και γιατί να τον ψηφίσουν οι Χανιώτες: «Ο αθλητισμός με δίδαξε να προτάσσω το εμείς πάνω απ’ το εγώ, να επιδιώκω το κοινό καλό πάντα με συνεργασία και αλληλεγγύη. Πάντα ήμουν παίκτης ομάδας. Αυτό θα προσπαθήσω αν εκλέγω, αλλά ακόμη και δεν εκλέγω θα παραμείνω παρών στις ομάδες και τις συλλογικότητες που είμαι και τώρα, διεκδικώντας το βέλτιστο για τα παιδιά μας. Οι τομείς που μπορώ να συμβάλω είναι ο αθλητισμός, η παιδεία και η καθημερινότητα αφού την πόλη και τους περαστικούς, τους γνωρίζω και τους περπατάω κάθε μέρα σε ολόκληρο το δήμο. Ζητώ την ψήφο των συνδημοτών για να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός, έτσι έχω μάθει απ’ τη δουλειά και την αθλητική μου διαδρομή. Για να μπορώ να δίνω λύσεις, να μην κρύβομαι και να δίνω μάχες για το στόχο. Αλλωστε όλοι ξέρουν ότι το τηλέφωνο μου είναι πάντα ανοιχτό και δεν αλλάζω ποτέ… πεζοδρόμιο για να αποφύγω "καταστάσεις". Καλώ τους συνδημότες μας, να κρίνουν αυστηρά και αξιολογήσουν δίκαια το έργο, το πρόγραμμα και τα πρόσωπα που αποτελούν το ψηφοδέλτιο του Τάσου Βάμβουκα. Να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα και κυρίως να διαμορφώσουν οι πολίτες και όχι τα "συστήματα" το τελικό αποτέλεσμα. Να πάρουμε ως πολίτες την σωστότερη απόφαση αλλά και την ευθύνη της επιλογής μας. Και αυτό το οφείλουμε στην πόλη μας και κυρίως στα παιδιά μας. Η δική μου πρόταση ήταν και παραμένει ο Τάσος Βάμβουκας και η ομάδα του… Συνεχίζουμε».