Συνεντεύξεις

Ριτζάκης - Μουριζάκης για την επιτυχία της Μικτής: Οργανωθήκαμε, δουλέψαμε και πετύχαμε

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν όλα όσα δήλωσαν οι προπονητές της των Μικτών ομάδων της ΕΠΣ Χανίων για την περσινή μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του πανελληνίου τίτλο στο Πανθεσσαλικό στάδιο. 

Κληθέντες οι δύο προπονητές ν’ απαντήσουν στο ερώτημα τι συνέβη ένα χρόνο πριν και η Μικτή Χανίων έφτασε σ’ αυτή την πρωτοφανή στα χρονικά επιτυχία, απέδωσαν αυτό το γεγονός στην ωριμότητα που χαρακτήρισε τα παιδιά, την οργανωτική βάση που στηρίχθηκε όλη η προσπάθεια και το γεγονός ότι ακολούθησαν πιστά το τακτικό πλάνο.

Ο Μουριζάκης τόνισε ότι, «ένα 70% έχει ξεκινήσει από την ομάδα παίδων, από τότε "έδειχναν" αυτά τα παιδιά. Είναι μια πολύ ελπιδοφόρα φουρνιά. Πέρσι και με τον ερχομό του Γιώργου Ριτζάκη φτιάξαμε ένα πολύ καλό κλίμα, ενώ δημιουργήθηκε μια πολύ καλή χημεία, με όλους. Με τη διοίκηση, αλλά και τα παιδιά, τα οποία γνωρίζονταν βέβαια, ήταν φίλοι, αλλά το αξιοπερίεργο είναι ότι είχαν ωριμάσει πάρα πολύ για την ηλικία τους. Ηταν 15χρονα παιδιά, δεν πίστευα το πόσο ωριμότητα είχαν. Στα ξενοδοχεία, στις αποστολές, όπου πηγαίναμε, όλοι μας έδιναν συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά και το πρόσωπο που έδειχναν. Δουλεύτηκε πολύ η ομάδα, ήταν και παιδιά που είχαν δουλέψει με τον Γιώργο Ριτζάκη στις "Κ" του Πλατανιά, σχεδόν η μισή ομάδα είχε δουλέψει με τον Γιώργο Ριτζάκη και όλα αυτά έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Η εικόνα ήταν πολύ καλή, το πρόσωπο που έδειξε η ομάδα όλη τη χρονιά».

Ο Ριτζάκης από την πλευρά του επεσήμανε τα εξής: «Πριν πάω στην Ενωση είχα παρουσιάσει το πλάνο για το πώς πρέπει να λειτουργεί η ομάδα, ένα πλάνο οργάνωσης κυρίως, τον τρόπο λειτουργίας, πόσες προπονήσεις πρέπει να γίνονται, από το αν θα υπάρχει γιατρός στην ώρα της προπόνησης, ο ρουχισμός… Η ΕΠΣΧ μου είπε, Γιώργο αυτά που ζητάς είναι εφικτά. Οπότε, ξεκινήσαμε με στόχο να οργανωθούμε. Αν οργανωθεί κάτι σωστά, επειδή οι Μικτές ομάδες είναι σαν μια μικρή Εθνική ομάδα, μετά το αγωνιστικό είναι πιο εύκολο. Μετά εφαρμόσαμε ένα τακτικό πλάνο στην ομάδα όπου βάσει των δυνατοτήτων της ομάδας, απέδωσε. Είδαμε πού μπορούμε να δουλέψουμε, εκμεταλλευτήκαμε τα ατού μας και βγάλαμε το αποτέλεσμα στο γήπεδο. Η περσινή ομάδα έκανε υπέρβαση, η φετινή παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και μπορούσε να πάει πολύ μακριά».

Δείτε τη συνέντευξη των δύο προπονητών στο athitiko μέχρι το 38ο λεπτό του βίντεο.

karta antonis garden