Συνεντεύξεις

Λαλάς: Πολύ ευχαριστημένος στην Παλαιόχωρα, θέλω να συνεχίσω

Πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του στην Παλαιόχωρα και γενικότερα στο τοπικό πρωτάθλημα Χανίων δηλώνει στο athlitiko o Τόλης Λαλάς.

Ο ποδοσφαιριστής της Παλαιόχωρας τόνισε μάλιστα ότι θα ήθελε να συνεχιστεί η συνεργασία του με την ομάδα του Τάκη Διακάκη και την επόμενη περίοδο.

Ο Λαλάς είναι ο επόμενος ποδοσφαιριστής που μιλά στο athlitiko μετά τον Παπαθανασίου, από τον οποίο ζητήσαμε την άποψη του σχετικά με την καραντίνα που έχει περιέλθει μεταξύ άλλων και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η άποψή του είναι ότι θα ήθελε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, εκφράζει όμως τις επιφυλάξεις του για την κατάσταση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αποχής.

Πώς βιώνεις από τη δική σου πλευρά όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί;

Η κατάσταση που επικρατεί γενικότερα είναι πρωτόγνωρη για όλο τον κόσμο και αυτό το οποίο βιώνουμε ουσιαστικά για πρώτη φορά είναι κάτι πολύ δύσκολο για όλους μας. Βέβαια, γίνεται για το καλό ολων μας για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε και πάλι υγιείς στην καθημερινότητα μας.

Lalas Georganas

Πώς πιστεύεις ότι θα επηρεάσει τις ερασιτεχνικές ομάδες όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί;

Σίγουρα όλη αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γιατί οι ποδοσφαιριστές απέχουν αρκετό καιρό από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Αυτό είναι κάτι που θα μας δυσκολέψει ώστε να μπορέσουμε όλοι μας να βρούμε ξανά αγωνιστικό ρυθμό. Επιπλέον, δεν μπορούμε να ξέρουμε κατά πόσο είναι εφικτό ώστε να γίνουν ξανά επίσημα παιχνίδια κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Οσον αφορά την ομάδα σου, την Παλαιόχωρα... Μέχρι και τη διακοπή διεκδικήσατε το πρωτάθλημα στα ίσια μαζί με τον Αρη και τον Απόλλωνα. Είσαστε ικανοποιημένοι με την πορεία που κάνατε μέχρι αυτό το σημείο;

Η ομάδα μας είχε κάνει μία πολύ καλή πορεία μέχρι τη διακοπή και έχουμε πολλές δυνατότητες. Ο στόχος άλλωστε είναι το πρωτάθλημα ανεξαρτήτως από το αν αυτό ολοκληρωθεί τελικά ή όχι. Από τη στιγμή που μας βρίσκει σε αυτή τη θέση, θεωρώ ότι είναι επιτυχημένη μέχρι τώρα.

Και οι τρεις ομάδες χαράξατε μία τρομερή πορεία καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν πάντως. Ποιες είναι οι βασικές διαφορές της Παλαιόχωρας με τις άλλες δύο, στ δρόμο που είχατε προς την κατάκτηση του τίτλου;

Και οι τρεις ομάδες που είχαν θέσει εξ αρχής ως στόχο τον πρωταθλητισμό, φάνηκε ότι δίκαια πρωταγωνίστησαν όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το πλέονέκτημα που είχαν ο Αρης και ο Απόλλων, είναι ότι είχαν ήδη έναν κορμό από τις προηγούμενες χρονιές. Η δική μας ομάδα ήταν νέα, αφού χτίστηκε φέτος και αυτό καθιστά δύσκολο ώστε να μπορέσει η ομάδα να έχει ομοιογένεια, κάτι που ήταν σίγουρα πιο εύκολο για τις δύο άλλες ομάδες.

IMG 2477

Ηρθες να παίξεις για πρώτη φορά ποδόσφαιρο στα Χανιά. Πώς προέκυψε αυτή η απόφαση και αν είσαι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκεσαι εδώ πλέον;

Η Παλαιόχωρα μου έκανε μία πρόταση που με κάλυπτε σε όλα τα επίπεδα. Γνώριζα ότι είναι μία ομάδα που έπαιζε νωρίτερα σε μεγαλύτερη κατηγορία και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να πάρω την απόφαση να έρθω στα Χανιά.

Πώς κρίνεις το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣ Χανίων και σε σχέση με αντίστοιχα άλλων Ενώσεων που έχεις αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια;

Το επίπεδο στα Χανιά και γενικά στην Κρήτη είναι αρκετά υψηλό και ανταγωνιστικό. Στη δική μας κατηγορία υπάρχουν φέτος παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Σχετικά με τα αντίστοιχα πρωταθλήματα σε άλλες Ενώσεις, θεωρώ ότι δεν είναι σε αυτό το επίπεδο, χωρίς να υποτιμάται όμως και η δική τους αξία.

Σχετικά με το μέλλον σου, θα ήθελες να συνεχίσεις να παίζεις ποδόσφαιρο στα Χανιά ή είναι κάτι το οποίο δεν σκέφτεσαι ακόμα;

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα που συνάντησα. Είδα ανθρώπους που έχουν πάθος και αγάπη γι' αυτή την ομάδα. Είναι πάντα κοντά στους ποδοσφαιριστές και αυτό μ' έκανε να νιώσω σαν να βρίσκομαι στον τόπο μου. Οσον αφορά την παραμονή μου στην ομάδα, αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί σίγουρα και από την πρόθεση της ομάδας αλλά σίγουρα θα ήθελα να συνεργαστώ εκ νέου μαζί τους.

Τέλος, κάνε μας τη δική σου εκτίμηση αν θα ολοκληρωθούν τελικά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα...

Σαν ποδοσφαιριστής σίγουρα θα ήθελα να ολοκληρωθεί η χρονιά, καθώς αυτό θα είναι το πιο δίκαιο για όλους μας. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δίχως αμφιβολία αυτό που έχει πρώτα απ' όλα σημασία είναι τώρα η υγεία όλου του κόσμου.

Eπιμέλεια: Νεκτάριος Ανδρεαδάκης

 

karta antonis garden