Συνεντεύξεις

Ο 17χρονος Τριφύλλης για Παλαιόχωρα και Μικτή Χανίων

Ο Φώτης Τριφύλλης είναι ένας από τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα Χανιά, όντας ούτε 17 ετών, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην Παλαιόχωρα.

Ο νεαρός επιθετικός (γεννηθείς στις 17/4/03) μιλά στο athlitiko για τις εμπειρίες που αποκομίζει φέτος παίζοντας στην Α’ κατηγορία, μιας και πέρσι ήταν στην Β’ για λογαριασμό της Υρτακίνας. Πρόκειται για έναν από τους ποδοσφαιριστές που ανέβασαν πέρσι στα… ουράνια το χανιώτικο ποδόσφαιρο, καθώς ήταν μέλος της Μικτής Κ16 που έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου ως πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Trifyllis

Ο Τριφύλλης θεωρεί πως η ομάδα του έχει την ικανότητα να τερματίσει είτε στην πρώτη είτε στην δεύτερη θέση και σε κάθε περίπτωση να αγωνίζεται τη νέα περίοδο στη Γ’ Εθνική. Οσον αφορά τον ίδιο, ο στόχος που θέτει για τον εαυτό του είναι να μπορέσει να γίνει επαγγελματίας…

Για τη σεζόν που διανύει φέτος η ομάδα του και το πώς βλέπει τα πράγματα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Πιστεύω πως έχουμε την ικανότητα σαν ομάδα να περάσουμε πρώτοι ή να παραμείνουμε δεύτεροι, κερδίζοντας τα μεταξύ μας παιχνίδια με τον Απόλλωνα και τη Σούδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε και τους δύο αγώνες, ωστόσο ο τίτλος δεν κρίνεται μόνο από εμάς, αλλά και από τον αγώνα του Απόλλωνα εναντίον της Σούδας ο οποίος θα κρίνει αρκετά για τη βαθμολογία».

Για το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΧ και αν το θεωρεί ανταγωνιστικό: «Να πω την αλήθεια δεν το περίμενα τόσο ανταγωνιστικό όσο είναι. Υπάρχουν αρκετές αξιόλογες ομάδες οι οποίες παλεύουν σε κάθε παιχνίδι για τους 3 βαθμούς».

Για τη δική του "μετακόμιση" από την Υρτακίνα στην ομάδα της Παλαιόχωρας: «Υπάρχει αρκετή διαφορά ανάμεσα στο Α’ και στο Β’ τοπικό. Λογικό είναι γιατί στην Α’ κατηγορία υπάρχουν πιο έμπειροι και καλοί παίκτες, όπως έχουμε κι εμείς στη δική μας ομάδα. Τώρα, σε ό,τι με αφορά, είναι, σίγουρα, μια πολύ καλή εμπειρία από την οποία θα μάθεις περισσότερα πράγματα που μπορείς να αξιοποιήσεις στο ποδοσφαιρικό σου μέλλον»...

Trifyllis 4

Για τη Μικτή ομάδα, καθώς ήταν μέλος της Κ16 που έφτασε στην κατάκτηση του πανελληνίου τίτλου, τι έχει να θυμάται και πώς αισθάνεται που ήταν μέλος της: «Είμαι ευγνώμων που ήμουν μέλος σε αυτήν την ομάδα... Στην αρχή δεν είχαμε σαν στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά μετά δεθήκαμε ακόμα περισσότερο σαν ομάδα και όπως φάνηκε, είχαμε ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ και έναν καταπληκτικό προπονητή. Ολα αυτά σε συνδυασμό με τη θέληση που είχαμε για δουλειά, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Νιώθω τυχερός που βρισκόμουν στη Μικτή Χανίων και για το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία ήρθε ένα τέτοιο κύπελλο στα Χανιά».

Για τους στόχους του στο ποδόσφαιρο: «Οι στόχοι μου στο ποδόσφαιρο είναι να γίνω επαγγελματίας και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ».

karta antonis garden