Συνεντεύξεις

Τζολάκης: Ο Ολυμπιακός και η νοσταλγία μου για τα Χανιά…

Χαρούμενος που ανήκει στην οικογένεια του Ολυμπιακού δηλώνει ο Κωσταντής Τζολάκης. Ο 17χρονος τερματοφύλακας είχε άλλωστε φέτος την ευκαιρία για πρώτη φορά στην καριέρα του να αγωνιστεί με τους "ερυθρολεύκους" στη διοργάνωση του UEFA YOUTH LEAGUE. 

Ο Τζολάκης μίλησε στο περιοδικό GO HANIA, εκφράζοντας τις απόψεις του για την εμπειρία που βιώνει στον Ολυμπιακό, καθώς προπονείται με την πρώτη ομάδα ενώ το καλοκαίρι όπως είναι γνωστό, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην προετοιμασία των "ερυθρολεύκων". Ο Τζολάκης τονίζει πάντως ότι τα Χανιά του λείπουν και εύχεται να επιστρέψει κάποια ομάδα στην Σούπερ Λιγκ 1...

Για το πώς αισθάνεται που είναι μέλος μιας μεγάλης ομάδας όπως ο Ολυμπιακός: «Πραγματικά είναι κάτι μοναδικό, κάτι το ξεχωριστό να ανήκεις σε μια ομάδα που υποστηρίζεις από μικρό παιδί!».

Για το πώς ένιωσε το καλοκαίρι όταν του δόθηκε η δυνατότητα να είναι στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, αλλά και να έχει αυτές τις εμφανίσεις που είχε με την πρώτη ομάδα στα φιλικά: «Το να συμμετέχει ένα παιδί από τις Ακαδημίες στην προετοιμασία ενός τέτοιου συλλόγου και ν’ αγωνίζεται δεν είναι φαινόμενο που το βλέπουμε συχνά. Παρ’ όλα αυτά, προσπάθησα να δείξω το καλύτερό μου εαυτό μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από τα παιχνίδια, ώστε ο προπονητής να σχηματίσει μια καλή άποψη για μένα».

Για το αν νιώθει έτοιμος, παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του να παίξει σε κάποιο επίσημο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Αυτό είναι καθαρά στην κρίση του προπονητή, αν με θεωρεί έτοιμο. Ο σκοπός μου είναι να δουλεύω καθημερινά και να φανώ έτοιμος όταν μου έρθει η ευκαιρία».

Για τις πρώτες του συμμετοχές στο UEFA YOUTH LEAGUE: «Ολα αυτά τα παιχνίδια είναι εμπειρίες, οι οποίες μένουν χαραγμένες σε όλη σου τη ζωή και ευελπιστώ να ζήσω πολλές παρόμοιες καταστάσεις».

Για το πώς οραματίζεται το μέλλον του στο ποδόσφαιρο και τι σκέφτεται γενικά για το μέλλον του: «Η αλήθεια είναι πως δεν έχω αφήσει το σχολείο. Ο στόχος μου τη φετινή χρονιά είναι να δώσω πανελλήνιες, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Δεν έχω σκεφτεί για το μέλλον, διότι θέλω να ζω το παρόν. Το μέλλον δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει. Αυτό που προσπαθώ, είναι να βάζω καθημερινούς στόχους και να τους εκπληρώνω».

Για το αν υπάρχει κάποια δυσκολία που συνάντησε όταν πρωτοέφυγε από τον Πλατανιά για να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα: «Επιθυμία μου ήταν να αφήσω τα όμορφα Χανιά για να έρθω στην Αθήνα για το όνειρό μου. Η αλήθεια είναι πως το μοναδικό πρόβλημα που συνάντησα ήταν η νοσταλγία των δικών μου ανθρώπων και φυσικά της οικογένειάς μου, της οποίας τα οφείλω όλα γι’ αυτό που είμαι τώρα».

Για το αν παρακολουθεί τον Πλατανιά και αν είδε πέρσι τα δύο παιχνίδια μπαράζ με τον ΟΦΗ: «Ναι, τον Πλατανιά τον παρακολουθώ αρκετά, άλλωστε έχω αρκετούς φίλους μου εκεί. Οσον αφορά τους αγώνες με τον ΟΦΗ ήταν κρίμα. Θα μπορούσε ο Πλατανιάς ν’ ανέβει στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ 1 μετά από ένα χρόνο απουσίας. Θα το ήθελα πολύ, καθώς θα τους αντιμετώπιζα. Και παράλληλα θα είχα άλλη μια ευκαιρία να πάω στην πόλη μου».

Για το ότι μαζί με τον Κουλιεράκη, θεωρούνται αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα ταλέντα από τα Χανιά με μεγάλες προοπτικές: «Τόσο εγώ, όσο και ο Κουλιεράκης είμαστε σε ομάδες με πολλές προοπτικές. Απλά αυτό που χρειάζεται, είναι δουλειά και καταβολή του εαυτού 100% σε κάθε προπόνηση».

Για το χανιώτικο ποδόσφαιρο και αν πιστεύει ότι θα μπορούσε να ξαναϋπάρξει μια ομάδα στην Σούπερ Λιγκ 1: «Είναι όμορφο μια πόλη όπως τα Χανιά να αντιπροσωπεύεται στη Σούπερ Λιγκ 1. Ευελπιστώ την επόμενη χρονιά να έχουμε όχι μία, αλλά δύο ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1».

Για το τι θα συμβούλευε τους μικρότερους ποδοσφαιριστές που θέλουν να φτάσουν σ’ αυτό το σημείο: «Πιστεύω ότι βρίσκομαι σ’ ένα σημείο το οποίο δεν είναι πολύ δύσκολο να φτάσει κανείς. Το θέμα είναι ν’ αγαπάς αυτό που κάνεις, να δουλεύεις, να είσαι ταπεινός, να έχεις πάρα πολύ υπομονή, ειδικά στην θέση του τερματοφύλακα και φυσικά χρειάζεσαι αρκετή δόση τύχης».

 

karta antonis garden