Συνεντεύξεις

Βακαλουνάκης: Πρόεδρε, αφιερωμένο σε σένα!

Το athlitiko ζήτησε την άποψη του ποδοσφαιριστή που έκρινε τον συγκλονιστικό προημιτελικό, ανάμεσα σε Απόλλωνα-Παλαιόχωρα, Νίκο Βακαλουνάκη, ο οποίος συγκινημένος τόνισε ότι η νίκη και η πρόκριση είναι αφιερωμένη στον πρόεδρο της ομάδας, Σταύρο Δρικάκη.

 

«Θα ήθελα να αφιερώσουμε τη νίκη στον πρόεδρο. Πιστεύω ότι του αξίζει για τον κόπο και όλα όσα κάνει όλα αυτά τα χρόνια για τον Απόλλωνα, αλλά και για το πώς μας συμπεριφέρεται. Μας έχει σαν παιδιά του εντός και εκτός γηπέδου. Ο,τι πρόβλημα κι αν έχουμε είναι παρών και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι από τους λίγους ανθρώπους και από τους λίγους προέδρους όσα χρόνια παίζω μπάλα που σε στηρίζει σε όλα, στα πάντα και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Με αυτά τα λόγια ο Χανιώτης επιθετικός αφιερώνει, λοιπόν, στον πρόεδρο του Απόλλωνα την πολύ μεγάλη και ιστορική πρόκριση για την ομάδα του Αη Γιάννη επί ενός αντιπάλου που αγωνίζεται σε παραπάνω κατηγορία. Σύμφωνα με τον Βακαλουνάκη, η ομάδα του πήρε μια σημαντική πρόκριση, από την άλλη ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι έτσι ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό. Οσον αφορά το γκολ που πέτυχε, σημειώνει ότι δεν έχει σημασία ότι το έβαλε ο ίδιος, αλλά ότι αποτελεί ομαδική προσπάθεια.

Νίκο, μια πραγματικά εντυπωσιακή πρόκριση για την ομάδα σου, τον Απόλλωνα, πώς συνέβη, πώς το εξηγείς;

Ημασταν πολύ διαβασμένοι, είχαμε δουλέψει και ήμασταν αφοσιωμένοι γι’ αυτό το σκοπό. Ολα τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους, ήμασταν όλοι προσηλωμένοι 100% στον αγώνα και βγήκαν όλα αυτά που είχαμε δουλέψει. Δεν είναι μόνο το δικό μου γκολ, είναι η προσπάθεια που έγινε απ’ όλα τα παιδιά και έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

Αποκλείοντας την Παλαιόχωρα, κακά τα ψέματα, είναι σα να κάνετε ένα μεγάλο βήμα για τον τελικό του Κυπέλλου. Το βλέπετε έτσι;

Δεν κάναμε αυτό το βήμα, όχι. Κατά τη γνώμη μου, όλα κρίνονται μέσα στις τέσσερις γραμμές, πρέπει να έχεις τύχη, να έχεις δουλέψει. Κάθε παιχνίδι το κοιτάζουμε σα να είναι τελικός. Αν είμαστε καλοί, δουλέψουμε και είμαστε αφοσιωμένοι θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα, δεν έχουμε πάει ούτε σε τελικό, ούτε τίποτα αν δεν κερδίσουμε τη Σπάθα ή τον Γρανίτη!

Το περιμένατε ότι θα κοντράρετε τόσο πολύ την Παλαιόχωρα, ήταν αναμενόμενο; Είναι μια ομάδα Γ’ Εθνικής.

Το πρώτο φαβορί ήταν η Παλαιόχωρα, δεν είχαμε εμείς το άγχος. Δεν φτάσαμε, πάντως, σε αυτό το σημείο τυχαία... Κι εμείς αξίζαμε αυτή την πρόκριση, αλλά το φαβορί ήταν η Παλαιόχωρα, αυτοί είχαν το άγχος, δεν το είχαμε εμείς. Ημασταν καλά διαβασμένοι, πιστέψαμε στους εαυτούς μας, παίξαμε πάρα πολύ δυνατά και σωστά και βγήκε το αποτέλεσμα.

Πώς νιώθεις ότι το δικό σου γκολ, στην παράταση, ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι;

Τίποτα, ένα γκολ σαν και τ’ άλλα είναι πιστεύω... Αυτό προέρχεται από όλα τα παιδιά και όχι μόνο από μένα επειδή ήμουν εγώ που το έβαλα. Η προσπάθεια προέρχεται από όλα τα παιδιά.

Τι είναι πιο βατό τώρα για εσάς; Να βρεθείτε στον τελικό του Κυπέλλου ή να φτάσετε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Αυτή τη στιγμή όπως έχουν έρθει τα πράγματα το πιο βατό για μας είναι το Κύπελλο. Είναι τρία παιχνίδια και άμα είσαι καλός παίρνεις την κούπα. Πιστεύω όμως ότι το πιο "δυνατό" κύπελλο είναι το πρωτάθλημα.

Πώς βλέπεις την πορεία σας από εδώ και στο εξής στο πρωτάθλημα;

Αν είμαστε όπως πρέπει και δεν στραβοπατήσουμε πουθενά, πιστεύω ότι θα είμαστε άξιοι αντίπαλοι για το Ακρωτήρι. Είμαστε σ’ ένα πολύ καλό σημείο και όλα αυτά προέρχονται απ’ τον πρόεδρο.

Πώς γιορτάσατε τη νίκη και την πρόκριση σας;

Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Πρέπει να μείνουμε πολύ προσγειωμένοι γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς το Σάββατο με τον Αλικιανό. Τα παιδιά θέλουν να σωθούν κι εμείς να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην κορυφή. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αφιερώσουμε τη νίκη στον πρόεδρο. Πιστεύω ότι του αξίζει για τον κόπο και όλα όσα κάνει όλα αυτά τα χρόνια για τον Απόλλωνα, αλλά και για το πώς μας συμπεριφέρεται. Μας έχει σαν παιδιά του εντός και εκτός γηπέδου. Ο,τι πρόβλημα κι αν έχουμε είναι παρών και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι από τους λίγους ανθρώπους και από τους λίγους προέδρους όσα χρόνια παίζω μπάλα που σε στηρίζει σε όλα, στα πάντα και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.