Συνεντεύξεις

Μαλινάκης: Ελπίζουμε να παίζουμε πιο συχνά για την Α1 στα Χανια

Ο Αντώνης Μαλινάκης, που είναι ο ένας από τους τρεις παίκτες της ανδρικής ομάδας πινγκ πονγκ του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, η οποία αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία μιλά στο athlitiko και αναφέρεται στους αγώνες που φιλοξενήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στα Χανιά.

Ο Μαλινάκης θεωρείται από τις... παλιές καραβάνες του ΟΑΧ, καθώς πρόκειται για παίκτη που παίζει αρκετά χρόνια στην ανδρική ομάδα. Ρωτήσαμε τον Μαλινάκη για όλα όσα έγιναν το προηγούμενο διήμερο, αλλά και για ό,τι αφορά το τμήμα πινγκ πονγκ του ΟΑΧ, ένα άθλημα με πολύ μεγάλη παράδοση στα Χανιά.

Αντώνη, δυο νίκες, μία ήττα στους αγώνες που δώσατε αυτό το Σαββατοκύριακο στα Χανιά. Η ομάδα είναι ευχαριστημένη;

Η ομάδα είναι απόλυτα ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα. Είχαμε ορίσει ως μίνιμουμ να κερδίσουμε την Πεύκη και από κει και πέρα να χτυπήσουμε τα Ταταύλα. Τελικά, καταφέραμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδι και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Με το Πέρα, προσπαθήσαμε, αλλά δεν μας βόλευε εξ αρχής το γεγονός ότι έχουν δύο αμυντικούς στην ομάδα τους, διότι εμείς δεν κάνουμε προπόνηση ποτέ με αμυντικούς και είναι πιο δύσκολο να τους αντιμετωπίζουμε απ’ ό,τι αθλητές που προπονούνται στην Αθήνα.

Πόσο σημαντικό θεωρείς πώς είναι ή πόσο βοηθάει την ομάδα του ΟΑΧ να μπορούσε να δίνει στα Χανιά και όχι στο ΣΕΦ κάποιους αγώνες στη σεζόν; Θα μπορούσε αυτό που έχει συμβεί τα δύο τελευταία χρόνια, να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο;

Το κοινό των Χανίων αγαπάει το πινγκ πονγκ, γι’ αυτό και η ομάδα έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα. Παίζαμε και παλιότερα στα Χανιά, αλλά λόγω οικονομικής κρίσης σταμάτησαν οι πολλές μετακινήσεις των ομάδων. Οπότε θεωρώ πολύ σημαντικό να μπορούμε να παίζουμε μπροστά στο κοινό μας και το απολαμβάνουμε. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό και να μας δίνεται η δυνατότητα να αγωνιζόμαστε στα Χανιά ακόμα πιο συχνά. Επίσης, όταν παίζουμε στο ΣΕΦ έχουμε ένα μειονέκτημα έναντι των περισσοτέρων ομάδων διότι είμαστε κουρασμένοι από το ταξίδι και δεύτερον οι αντίπαλοι μας προπονούνται στην αίθουσα του ΣΕΦ καθημερινά, γεγονός που τους δίνει πλεονέκτημα.

Malinakis3

Φέτος η ομάδα έχει μια αλλαγή στο δυναμικό της, τον Αντωνιάδη αντί του Γεωργαντά. Πώς είναι γενικότερα το υλικό της ομάδας, είναι καλύτερο από πέρσι;

Ο Νίκος Αντωνιάδης είναι ένας νεαρός και πολύ καλός αθλητής. Μας έχει βοηθήσει πολύ με τις νίκες του φέτος και σίγουρα η ομάδα μας παρουσιάζεται πιο δυνατή. Ομως, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στην βαθμολογία διότι σχεδόν όλες οι ομάδες φέτος παρουσιάζονται ενδυναμωμένες με την παρουσία ξένων κυρίως αθλητών.

Πόσο δύσκολο είναι μια ομάδα όπως ο ΟΑΧ, με μεγάλη όμως παράδοση στο πινγκ πονγκ να διεκδικεί για 17η χρονιά την παραμονή της στην Α1; Πού αποδίδεται αυτό;

Για μια ομάδα της επαρχίας όπως ο ΟΑΧ είναι πολύ δύσκολο να πρωταγωνιστεί στο άθλημα στην μεγαλύτερη κατηγορία για τόσα χρόνια. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι τα συχνά ταξίδια που πρέπει να κάνουμε για να παίζουμε σχεδόν όλους τους αγώνες εκτός έδρας. Επίσης τα έξοδα είναι ακόμα μεγαλύτερα για την ομάδα μας σε σχέση με ομάδες της Αθήνας. Θα έλεγα ότι για όλη αυτήν την πολυετή επιτυχία του ΟΑΧ στην Α1, υπεύθυνοι είναι πρώτα η έφορος μας, η Κική Ερηνάκη και δεύτερον εμείς οι αθλητές, οι οποίοι αγωνιζόμαστε στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και για το δικό μας το μεράκι συνεχίζουμε και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ελπίζω κάποια στιγμή να βγουν νέοι αθλητές οι οποίοι να μπορέσουν να συνεχίσουν αυτό που αρχίσαμε.

Malinakis Moutsakis Antoniadis

Μαλινάκης, Μουτσάκης και Αντωνιάδης, η ανδρική ομάδα του ΟΑΧ στην Α1.

Ο ΟΑΧ έχει υποδομές με πολλά νεαρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Θα μπορούσε το μέλλον να είναι ανάλογο όπως με το παρόν για την ομάδα;

Ο ΟΑΧ έχει υποδομές σε αγόρια και κορίτσια, όμως στα αγόρια τουλάχιστον θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμα για να δούμε αθλητές να στέκονται στην Α1. Σίγουρα, μπορούν να ξαναβγούν κορυφαίοι αθλητές και ελπίζω όταν βγουν να καταφέρουν να φέρουν το πρωτάθλημα της Α1 στα Χανιά.

karta antonis garden