Συνεντεύξεις

Γαλανάκης: Το μέλλον μας τα παιδιά των Ακαδημιών μας

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επαναδραστηριοποίηση του Θησέα, ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντώνης Γαλανάκης, μιλά στο athlitiko για τους στόχους και τα σχέδια που χαράσσει η ομάδα των Περιβολίων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Γαλανάκη, το Α και το Ω για τον Θησέα είναι οι Ακαδημίες. Σε αυτό το κομμάτι, το σωματείο εξελίσσεται πολύ καλά, αφού η λειτουργία του γηπέδου στη Χαρωδιά έχει δώσει την ευκαιρία σε δεκάδες παιδιά να ενταχθούν στις Ακαδημίες του Θησέα. «Ο στόχος μας είναι οι Ακαδημίες, θέλουμε δηλαδή να έχουμε δικά μας παιδιά στην πρώτη ομάδα. Δεν είμαστε υπέρ της άποψης να πληρώνουμε ποδοσφαιριστές. Αυτό το μοτίβο δε μας τραβάει, δεν το έχουμε καν στο μυαλό μας. Κι αυτό ισχύει για όπου πάει η ομάδα», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Γαλανάκης.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Αντ. Γαλανάκη, που επίσης τοποθετείται και για τη βράβευση στον Γιάννη Δαμανάκη.

Πώς αποφασίσατε την επαναδραστηριοποίηση του Θησέα;

Οπως ξέρετε, ο Θησέας είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στα Χανιά. Πράγματι, κάποια παιδιά από τα Περβόλια δραστηριοποιηθήκαμε και μάλιστα ο ίδιος ήμουν από τους πρώτους. Πριν από 2-3 χρόνια, βρήκαμε αυτή την ευκαιρία, ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να ανέβουμε από την τρίτη κατηγορία στη δεύτερη και μετά ακολούθησε το κομμάτι των Ακαδημιών στην Χαρωδιά. Αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο ρίχνουμε μεγάλο βάρος. Εχουμε βάλει πολύ προσωπική εργασία για να φτιαχτεί το γήπεδο και γενικά αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να το εξελίξουμε και να το υλοποιήσουμε καλύτερα, βάζοντας κάθε φορά κι από ένα λιθαράκι. Το κύριο μας μέλημα ήταν και είναι οι Ακαδημίες. Θέλουμε να μαζέψουμε όλα τα παιδιά του χωριού σε αυτό το χώρο. Κάθε χρόνο έχουμε ολοένα και περισσότερα παιδιά στις Ακαδημίες, οι οποίες λειτουργούν πλέον σε άψογο επίπεδο, διότι έχουμε και πολύ καλά παιδιά προπονητές. Αυτό είναι κάτι που θέλω κιόλας να το τονίσω.

Αρα, είσαστε ευχαριστημένοι από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα;

Ναι, είμαστε ευχαριστημένοι. Φέτος, κάνουμε μια πολύ μεγάλη ανανέωση γι’ αυτό και η ομάδα βρίσκεται σχετικά χαμηλά, αλλά αυτό είναι κάτι που δε μας αγχώνει, δε μας απασχολεί, γιατί τα παιδιά παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους. Είναι 15χρονα και 16χρονα παιδιά, που έχουν παίξει σε πολλά παιχνίδια, δεν τα βάζουμε απλά για να τα χρησιμοποιήσουμε, είναι βασικοί στην πρώτη ομάδα. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον μας.

Η επιστροφή στην Α’ κατηγορία βρίσκεται μέσα στους στόχους σας;

Μελλοντικά ναι, αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά δε μας αγχώνει αυτό το πράγμα, δε μας δημιουργεί πίεση. Ο στόχος μας είναι οι Ακαδημίες, θέλουμε δηλαδή να έχουμε δικά μας παιδιά στην πρώτη ομάδα. Δεν είμαστε υπέρ της άποψης να πληρώνουμε ποδοσφαιριστές. Αυτό το μοτίβο δε μας τραβάει, δεν το έχουμε καν στο μυαλό μας. Κι αυτό ισχύει για όπου πάει η ομάδα. Ούτως ή άλλως, η ομάδα είχε ένα άσχημο παρελθόν πάνω σε αυτό το θέμα και δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Ο σκοπός μας είναι να μαζέψουμε παιδιά της περιοχής και σιγά-σιγά να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους και να δημιουργήσουμε μια ομάδα, όσο γίνεται, με δικά μας παιδιά. Τα Περβόλια είναι μια μεγάλη περιφέρεια. Το γήπεδο στην Χαρωδιά είναι μια κοιτίδα. Μπορεί να έχουμε χάσει το κάτω γήπεδο και να μην το έχουμε σαν έδρα, αλλά έχουμε πάρει αυτό το κομμάτι και μας βοηθάει πάρα πολύ.

Στο γήπεδο Περιβολίων, πάντως, έχετε το γραφείο της ομάδας. Θα θέλατε κάποια στιγμή να επιστρέψετε στο γήπεδο;

Εάν δημιουργηθούν οι συνθήκες για να μπορέσουμε να παίξουμε στα Περβόλια, θα παίξουμε. Τώρα, με το να παίζουν δύο ομάδες στο γήπεδο θα το επιβαρύναμε εάν μπαίναμε κι εμείς.

IMG 0097

Από τη βράβευση στον Γιάννη Δαμανάκη στην εκδήλωση που έγινε για λογαριασμό του από τον Δήμο Χανίων.

Πώς αποφασίσατε να βραβεύσετε τον Γιάννη Δαμανάκη; Ο ίδιος κιόλας δείξατε πολύ συγκινημένος.

Η ιδέα για το κάδρο που του ετοιμάσαμε ήταν ουσιαστικά του Σήφη Γαλανάκη. Επειδή είχε τελειώσει σ’ εμάς την θητεία του και είχε μείνει σε εμάς, στην ομάδα, το δελτίο του, αποφασίσαμε να το τοποθετήσουμε σε ένα κάδρο και να το έχει σαν ανάμνηση. Ηταν, νομίζω, μια καλή κίνηση. Εχει βοηθήσει όμως και τον Θησέα, διότι πέρασε εκτός από παίκτης και σαν προπονητής. Πολλά παιδιά πήραν πολλά πράγματα απ’ αυτόν, κάποια προπονητικά στοιχεία τα κουβεντιάζουν ακόμα στον Θησέα.

Μάλιστα, κάτι τελευταίο;

Το κύριο, όσον αφορά τον Θησέα, είναι αυτό που είπα. Δεν είναι αυτοσκοπός μας να ανέβουμε κατηγορία. Απλά θέλουμε, ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε με σταθερά βήματα γιατί, βλέπετε, ότι πολλές ομάδες, έρχονται, ανεβαίνουν και μετά εξαφανίζονται. Δεν θα υποσχεθούμε ποτέ χρήματα που δεν μπορούμε να δώσουμε και θα κάνουμε κινήσεις όπου φτάνει το χέρι μας. Ως διοίκηση είμαστε όλοι μαζί και αυτό είναι βασικό. Δεν αποφασίζω εγώ επειδή είμαι πρόεδρος, αλλά το συμβούλιο παίρνει αποφάσεις ομαδικά και μετά υλοποιούνται. Αυτό είναι σημαντικό και το τονίζω

karta antonis garden