Συνεντεύξεις

Σκαλέρης: Λατρεύω τον Αρη Σούδας, η δεύτερη οικογένειά μου…

Ο Βαγγέλης Σκαλέρης είναι από τα παιδιά που μπορεί να έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλά όσα χρόνια αγωνίστηκε στα γήπεδα του τοπικού ξεχώρισε για το ήθος και την αγωνιστικότητά του.

Ο 30χρονος πλέον "παλαίμαχος" ποδοσφαιριστής ανοίγει την καρδιά του στο athlitiko και μιλά για τα χρόνια που έζησε ως ποδοσφαιριστής, τονίζοντας ότι η δουλειά του και οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν μπορούσαν να συνδυαστούν με το να συνεχίσει ο ίδιος να αγωνίζεται. Ειδικότερα, η αγάπη που τρέφει για τον Αρη Σούδας, είναι πολύ μεγάλη, σημειώνοντας ότι η ομάδα αυτή είναι η δεύτερη οικογένειά του. «Εκεί μεγάλωσα, εκεί ανδρώθηκα, εκεί έμαθα ποδόσφαιρο, εκεί έχω περάσει την μισή μου ζωή μέχρι σήμερα. Την λατρεύω αυτή την ομάδα, είναι η οικογένειά μου», τονίζει ο Βαγγ. Σκαλέρης, ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχουν περάσει από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα των Χανίων.

Πώς είναι η… ζωή εκτός ποδοσφαίρου;

Είναι δυστυχώς πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι περίμενα. Το ποδόσφαιρο μου λείπει πάρα πολύ καθημερινά. Δυστυχώς, σταμάτησα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Υποχρεώθηκα να ζω μακριά από το ποδόσφαιρο.

Δεν μπορούσες να τα συνδυάσεις και τα δύο;

Μέχρι ένα σημείο μπόρεσα, αλλά μετά όταν είδα ότι δεν γινόταν, αποφάσισα να τα παρατήσω.

Καταγράφεται ότι όλα σου τα ποδοσφαιρικά χρόνια τα πέρασες στον Αρη Σούδας…

Εκεί ξεκίνησα, εκεί μεγάλωσα, ναι.

omadiki

Πώς ήταν τα χρόνια στον Αρη; Τι έχεις να θυμάσαι από την πορεία σου στο ποδόσφαιρο;

Ο Αρης Σούδας ήταν και είναι ακόμα η δεύτερή μου οικογένεια. Εκεί μεγάλωσα, εκεί ανδρώθηκα, εκεί έμαθα ποδόσφαιρο, εκεί έχω περάσει την μισή μου ζωή μέχρι σήμερα. Την λατρεύω αυτή την ομάδα, είναι η οικογένειά μου…

Ενας Αρης Σούδας που πάει καλά, δουλεύει σωστά, ποια είναι η άποψή σου;

Αυτό είναι το δυνατό χαρτί του Αρη Σούδας ότι έχει σοβαρές Ακαδημίες, οι οποίες δουλεύουν πάρα πολύ συντονισμένα. Είναι μια ομάδα που δουλεύει με ως επί το πλείστον δικά της παιδιά και όποτε πει ότι πάει να κάνει κάτι παραπάνω, με κάποιες μικρές προσθήκες, προσπαθεί να πρωταγωνιστήσει. Ο κορμός όμως είναι πάντα Αρησουδιανός.

Πιστεύεις ότι μπορεί ο Αρης κάποια στιγμή να ξαναπάρει το πρωτάθλημα στο τοπικό;

Και βέβαια θα μπορούσε, ναι. Σε αυτό το σημείο θα ‘θελα να τονίσω την στενοχώρια μου για κάτι που γίνεται συνήθεια τα τελευταία χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι αυτό το κακό συνήθειο που έχουν κάποιες ομάδες, που θα τις έλεγα "επιχειρήσεις", γιατί σταματάνε πλέον να είναι ερασιτεχνικές ομάδες ή σύλλογοι, κάνοντας 5, 10 ή 20 μεταγραφές και αγοράζουν επί της ουσίας το πρωτάθλημα πριν καν αυτό ξεκινήσει. Είναι πολύ στενάχωρο, γιατί υποτίθεται είσαι σε ένα ερασιτεχνικό επίπεδο, το οποίο καλώς ή κακώς το σταματάς.

Αν όμως μια ομάδα έχει βλέψεις να προχωρήσει, είναι κακό ότι προχωρά σε πολλές μεταγραφές;

Ας το κάνει ερασιτεχνικά και όχι τόσο επαγγελματικά. Ας κάνει μια αξιόλογη ομάδα με ερασιτέχνες και όχι με ημιεπαγγελματίες ή επαγγελματίες που ξαναγύρισαν στο τοπικό για να πάρει έτσι αυτή η ομάδα υποχρεωτικά το πρωτάθλημα. Δεν είμαι ενάντια στους ποδοσφαιριστές που γυρίζουν στο τοπικό, προφανώς θα πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο εκεί που θέλουν, αλλά χάνει το χαρακτήρα του το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

aris soudas fiesta titlou

Τι ωραίο και τι άσχημο έχεις να θυμάσαι από την άλλη από την δική σου πορεία στο ποδόσφαιρο;

Ημουν από τους τυχερούς ποδοσφαιριστές που δεν είχα ποτέ κάποιο σοβαρό τραυματισμό που να με καθηλώσει. Ενας μικροτραυματισμός ήταν το χειρότερο που είχα ζήσει στα χρόνια που έπαιζα, όχι κάτι σοβαρό. Η καλύτερή μου στιγμή ήταν φυσικά τότε που πήραμε το πρωτάθλημα πριν μερικά χρόνια. Και πάλι ήμασταν ενάντια σε ένα κατεστημένο χρημάτων και ήμουν πάρα πολύ τυχερός που πήραμε εκείνη τη χρονιά το πρωτάθλημα με μηδενικό μπάτζετ και πολύ μικρές προσθήκες, ενάντια σε τεράστια ποσά. Ηταν μεγάλη έκπληξη ότι βγήκαμε εκείνη τη χρονιά πρωταθλητές.

Εχεις επαφή με τους ανθρώπους του Αρη και τι σου λένε γενικότερα για την ομάδα;

Δυστυχώς είμαι αρκετά μακριά, πιο μακριά απ’ ό,τι θα ήθελα. Απέχω αρκετά λόγω δουλειάς, αλλά όσο πιο πολύ απέχω, τόσο πολύ τους έχω μέσα στην καρδιά μου! Είναι αμοιβαία τα αισθήματα, αυτό είναι σίγουρο.

Πώς σου φαίνεται φέτος το τοπικό;

Είναι αρκετά ανταγωνιστικό, όπως γενικά τα τελευταία 3-4 χρόνια. Δεν έχω παρακολουθήσει πάρα πολλά παιχνίδια, μερικά που έχω δει όμως, οι ομάδες παίζουν καλό ποδόσφαιρο, πέραν από τον Αρη Σούδας. Υπάρχει ενδιαφέρον.

Υπάρχει περίπτωση να το… ξανασκεφτείς και να γυρίσεις;

Νομίζω ότι αυτός ο κύκλος έχει κλείσει (γελάει). Δυστυχώς...

Ionia Aris Soudas 5

karta antonis garden