Αφιερώματα

33 χρόνια από το ιστορικό Κύπελλο του ΟΦΗ

Πέρασαν 33 χρόνια από την ημέρα που ο ΟΦΗ "έγραψε" ιστορία κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό απέναντι στον Ηρακλή του σπουδαίου Βασίλη Χατζηπαναγή.

Ηταν Κυριακή 21 Ιουνίου 1987 και στο ΟΑΚΑ, όπου κόπηκαν 23.587 εισιτήρια, ο Ηρακλής με τον Σάββα Κωφίδη (που πλέον εργάζεται στον ΟΦΗ) έπαιρνε προβάδισμα στο σκορ, στο 30'. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως η ομάδα της Κρήτης βρήκε απάντηση με τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη.

Με αυτό το σκορ (1-1) ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια, αλλά και η παράταση και έτσι το Κύπελλο κρίθηκε στα πέναλτι, διαδικασία στην οποία ο Ηρακλής δεν είχε τον σπουδαίο "Βάσια", αφού ο Χρήστος Αρχοντίδης τον αντικατέστησε με τον Αδάμου. Ηρωας για τον ΟΦΗ εξελίχθηκε ο Μύρων Σηφάκης αποκρούοντας τις εκτελέσεις των Ζήφκα και Αδάμου.

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Διαιτητής: Βουτσαράς
Βοηθοί: Ντάουλας - Μπίκας
Γκολ: Χαραλαμπίδης (34') - Κωφίδης (30')

Τα πέναλτι:
Ζούντμπι (άουτ)
Χαραλαμπίδης 1-0
Ζήφκας (απέκρουσε ο Σηφάκης)
Τσινός 2-0
Δ. Παπαδόπουλος 2-1
Παπαβασιλείου 3-1
Αδάμου (απέκρουσε ο Σηφάκης)

Η σύνθεση του ΟΦΗ: Μύρων Σηφάκης, Νίκος Γκουλής, Χρήστος Βασιλείου, Γρηγόρης Τσινός, Γιάννης Μιχαλίτσιος (102' Μίλτος Ανδρεανίδης), Αλεχάντρο Ίσις, Τάκης Περσίας, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Νίκος Νιόπλιας (94' Χρήστος Καριώτης), Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, Γιάννης Σαμαράς. Προπονητής: Ευγένιος Γκέραρντ.

Η σύνθεση του Ηρακλή: Γκεοργκίεφ, Λευκόπουλος, Ζήφκας, Βακαλόπουλος, Ηλιάδης, Κωφίδης, Δανιήλ Παπαδόπουλος, Ζούντμπι, Αναστασιάδης, Χατζηπαναγής (98′ Αδάμου), Καραΐσκος (57′ Γιώργος Παπαδόπουλος). Προπονητής: Χρήστος Αρχοντίδης

karta antonis garden