Αφιερώματα

Από την προ-τελευταία θέση στη 2η με 8 σερί νίκες!

Εντυπωσιακή πορεία χάραξε στο δεύτερο μισό του πρώτου γύρου της Β' κατηγορίας η Κορωνίδα.

Την 7η αγωνιστική η ομάδα του Παντελή Μπερικάκη βρισκόταν ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο, στην 15η και προ-τελευταία θέση της βαθμολογίας. Πλέον φιγουράρει μόνη στη 2η θέση.

Από την 7η στροφή πέτυχε οκτώ σερί νίκες και κατάφερε να κλείσει το 2019 μόνη στη 2η θέση της βαθμολογίας, μετρώντας αυτή τη στιγμή 30 βαθμούς, δύο πάνω από τον 3ο Θησέα και εννέα πίσω από την πρωτοπόρο Ένωση Θύελλα Καμίνια.

Η Κορωνίδα ξεκίνησε με ήττα το φετινό πρωτάθλημα από τα Ροδωπού εντός έδρας και μάλιστα σε ματς που προηγήθηκε για να ηττηθεί τελικά στις καθυστερήσεις. Μέχρι και την 6η αγωνιστική ο σύλλογος του Βάμου είχε συγκομιδή έξι βαθμών, με την ισοπαλία που απέσπασε τότε από τον Θησέα.

Η ήττα από την ΕΘΚ (1-0) στα Καθιανά την 7η αγωνιστική την άφηνε 15η μονάχα πάνω από την τελευταία τότε Υρτακίνα που είχε 4 βαθμούς.

Η νίκη της 8ης αγωνιστικής με 4-2 επί του Ηφαίστου ήταν η αρχή της ξέφρενης πορείας, αφού ακολούθησαν ακόμα επτά νίκες. Πιο συγκεκριμένα επικράτησε των Καλτσέτο, Ποσειδώνα Τσικ., Ιωνίας 2000, Ασπίδας, Απτέρων, Νέου Σαμψών και Περγάμου.

Αν μη τι άλλο η Κορωνίδα "τρέχει" το καλύτερο σερί στην κατηγορία όσον αφορά τις νίκες, με την ΕΘΚ να έχει φτάσει μέχρι και τις πέντε νωρίτερα.

8η αγωνιστική: Κορωνίδα - Ήφαιστος 4-2
9η αγωνιστική: Καλτσέτο - Κορωνίδα 1-2
10η αγωνιστική: Κορωνίδα - Ποσειδών Τσικαλαριών 1-0
11η αγωνιστική: Ιωνία 2000 - Κορωνίδα 1-3
12η αγωνιστική: Κορωνίδα - Ασπίδα 4-1
13η αγωνιστική: Απτερα - Κορωνίδα 2-7
14η αγωνιστική: Νέος Σαμψών - Κορωνίδα 0-1
15η αγωνιστική: Κορωνίδα - Πέργαμος 2-0