Στη Ρόδο για τα προκριματικά η Εθνική γυναικών

Μπάσκετ 18 Νοεμβρίου 2022, 10:37

Η Εθνική γυναικών θα ταξιδέψει στη Ρόδο για τους αγώνες της με Εσθονία (24/11) και Μεγάλη Βρετανία (27/11) για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2023.

KTEO Κρήτης

Η Εθνική μας θα παίξει στις 6 το απόγευμα και τα δύο παιχνίδια.

Αναλυτικά η εικόνα του Ομίλου της Εθνικής:

Αποτελέσματα – Πρόγραμμα
Μεγ. Βρετανία-Ελλάδα 66-73
Ελλάδα-Πορτογαλία 64-57

24/11 Ελλάδα-Εσθονία
27/11 Ελλάδα-Μεγ. Βρετανία
9/2 Πορτογαλία-Ελλάδα
12/2 Εσθονία-Ελλάδα

Η κατάταξη
1.Ελλάδα 2-0
2.Πορτογαλία 1-1
3.Εσθονία 1-1
4.Μεγ. Βρετανία 0-2

Η Εβίνα Μάλτση υπεύθυνη πλέον της προώθησης μπάσκετ γυναικών θα ταξιδέψει -μαζί με την αποστολή της Εθνικής ομάδας- στη Ρόδο στις 20 Νοεμβρίου ώστε να παρευρεθεί σε δημοτικά σχολεία, τοπικούς συλλόγους, τις προπονήσεις της μικτής Δωδεκανήσου και να παίξει με τα παιδιά, βοηθώντας την αγάπη τους για την πορτοκαλί μπάλα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Η ΕΟΚ αναφέρει σχετικά:

Η Εθνική Γυναικών είναι έτοιμη να ταξιδέψει στη Ρόδο για τους αγώνες της με την Εσθονία και την Μεγάλη Βρετανία για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2023! Θα είναι οι δύο βασικές εκδηλώσεις αυτήν την εβδομάδα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παίρνει την πρώτη θέση. Δεν θα είναι οι μόνες ομάδες, καθώς θα γίνουν παράλληλες δράσεις που θα γεμίσουν το νησί μπάσκετ με δύο από τις κορυφαίες αθλήτριες του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, την Άννη Κωνσταντινίδου και την Εβίνα Μάλτση να δίνουν το… παρούσα.

Η Μάλτση υπεύθυνη πλέον για την προώθηση του μπάσκετ γυναικών, θα ταξιδέψει στο νησί των Ιπποτών από τις 20 Νοεμβρίου, μαζί με την αποστολή της Εθνικής Ομάδας και θα επισκεφθεί δημοτικά σχολεία, τοπικούς συλλόγους, τις προπονήσεις της μικτής Δωδεκανήσου και θα παίξει με τα παιδιά, βοηθώντας την αγάπη τους για την πορτοκαλί μπάλα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Το ίδιο θα κάνει και μία άλλη μεγάλη μορφή του ελληνικού μπάσκετ, η Άννη Κωνσταντινίδου, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνη του μπάσκετ γυναικών, η οποία θα ταξιδέψει δύο μέρες αργότερα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική ημερίδα για προπονητές που διοργανώνει το εκπαιδευτικό τμήμα της ΕΟΚ, ενώ θα γίνουν συζητήσει και ενημερώσεις προς μαθητές, μαθήτριες, αθλήτριες και γονείς. Μαζί θα… προσγειωθούν στη Ρόδο και τα προγράμματα “Τρίποντα στα Σχολεία» και “Her World, Her Rules” που θα συστήσουν το μπάσκετ σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Βασικό στοιχείο όλων αυτών των παράλληλων δράσεων είναι οι άνθρωποι της Ρόδου και ασχολούνται με το μπάσκετ να μιλήσουν γι’ αυτό, να ανταλλάξουν απόψεις, σκέψεις, αλλά και προβληματισμούς, βοηθώντας το άθλημα που όλοι αγαπάμε να ανθίσει ακόμη περισσότερο σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας.

Rabona ad