Στεφανουδάκης: Για το καλύτερο δυνατό στους Παραολυμπιακούς

Στίβος | 24 Ιουλίου 2021, 18:40

«Δέκα χρόνια δεν λείπω από τις πρώτες θέσεις από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και το Πανευρωπαϊκό μέχρι και τους Παραολυμπιακούς αγώνες, το ίδιο φιλοδοξώ να πετύχω και φέτος» δηλώνει ο Μανώλης Στεφανουδάκης.

KTEO Κρήτης

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο του σωματείου “Μεγαλόνησος” αισιοδοξεί να κατακτήσει ένα ακόμη μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Συνέντευξη του Μανώλη Στεφανουδάκη φιλοξενήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.).

Αναλυτικά όσα είπε ο Μεσαρίτης πρωταθλητής του σωματείου “Μεγαλόνησος”:

«Δέκα χρόνια δεν λείπω από τις πρώτες θέσεις από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και το Πανευρωπαϊκό μέχρι και τους Παραολυμπιακούς αγώνες. Το ίδιο φιλοδοξώ να πετύχω και φέτος. Βέβαια θα υπάρξει μεγάλος συναγωνισμός. Όμως με την ομάδα μου είμαστε έτοιμοι και αισιοδοξούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη έκλεισε η προετοιμασία μου για την Παραολυμπιάδα του Τόκιο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις βολές που έχουμε την δεδομένη χρονική στιγμή, μιας και είμαστε περίπου 40 μέρες πριν την αναχώρηση μας για την Ιαπωνία.

Παρά το ατύχημα που είχαμε πάνω στην αγωνιστική πατέντα κατά την διάρκεια του αγώνα, οι βολές μας ήταν σταθερές και καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση με βολή 29,76 μέτρα, όσο και η βολή που είχαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 στο Ντουμπάι.

Η προετοιμασία μας θα συνεχιστεί σκληρά χωρίς να παρεκκλίνει από το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από μια αξιοπρεπή εμφάνιση όπου θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες σε λίγο καιρό.

Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου, τους προπονητές μου Σκαντζάκη Ιπποκράτη και Ιωαννίδη Ιάκωβο, αλλά και όλο τον κόσμο που είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση και με στηρίζουν με κάθε τρόπο για να καταφέρω τους επιθυμητούς στόχους.

Άλλες φορές γυμνάζομαι δυο φορές την ημέρα. Πρωί και απόγευμα. Τέσσερεις ώρες. Πολλές φορές κάνω αερόβια. Καμιά φορά είναι κάποιοι τραυματισμοί που σε κάνουν να απογοητεύεσαι, σε κάνουν να λες ότι μέχρι εδώ ήταν όμως είναι δύσκολη αυτή η απόφαση.

Ποτέ δεν θα εγκαταλείψω αυτούς τους χώρους. Σίγουρα είναι ένας προβληματισμός αυτός για τους αθλητές που μπαίνουν μέσα στα στάδια και είναι γεμάτα κόσμο και στους Ολυμπιακούς αλλά και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι σαν μία καλή προπόνηση αλλά τώρα κοίτα η δύναμη της καρδιάς πρέπει να το αισθανθεί κάθε αθλητής μέσα του και να νιώσει αυτή την μεγάλη γιορτή που είναι οι Αγώνες.

Έχω μιλήσει πολλές φορές με την κα Γκούφα και πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταθέσει ψυχή, έχουν δώσει αγώνα για να πάμε εμείς στο Τόκιο να αγωνισθούμε και να γυρίσουμε υγιείς πίσω στην Ελλάδα. Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο από κάθε αθλητή για αυτούς τους ανθρώπους.»

manolikakis
Synagogi

Rabona ad