Σταθάκης στο athlitikο: Απαραίτητο το προπονητικό κέντρο με φυσικό χορτάρι για τον Κισσαμικό

Χανιά | 4 Αυγ 2016, 23:40

Η προοπτική για τον Κισσαμικό ν’ αποκτήσει το δικό του χώρο ως προπονητικό κέντρο στον Πλάτανο είναι εξαιρετική, με το athlitiko να καταφεύγει σε δηλώσεις του δημάρχου Κισσάμου, Θοδωρή Σταθάκη γι’ αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Ο κ. Σταθάκης τονίζει ότι η μελέτη ετοιμάζεται και πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την χρηματοδότηση και υλοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού έργου.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον επίσης έχουν οι παρατηρήσεις από τον δήμαρχο σε ό,τι αφορά το θέμα που είχε έρθει στο προσκήνιο 14 μήνες σχεδόν πριν, για τη δημιουργία νέου σταδίου στην πόλη του Καστελίου, με τον δήμαρχο Κισσάμου ν’ αναφέρει γιατί δεν μπόρεσε να προχωρήσει αυτή η προοπτική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις από τον Θοδωρή Σταθάκη έχουν ως εξής: «Συμφωνήσαμε με τη διοίκηση του Κισσαμικού ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός προπονητικού κέντρου για την ομάδα, καθότι διάγραψε μία πολύ θετική πορεία πέρσι στην Φούτμπολ Λιγκ και ευελπιστούμε ότι και φέτος θα τα πάει ακόμα καλύτερα. Είναι απαραίτητο η ομάδα να έχει προπονητικό κέντρο με φυσικό χορτάρι, αφού δεν κατέστη δυνατό να ετοιμαστεί ο στόχος που είχαμε θέσει πέρσι, την κατασκευή ενός νέου σταδίου στην πόλη της Κισσάμου για διάφορους λόγους, οικονομικούς και άλλους. Προχωρούμε λοιπόν τώρα στην ετοιμασία της μελέτης για την κατασκευή προπονητικού κέντρου στην περιοχή του Πλατάνου, σε χώρο που είναι καθορισμένος ως γήπεδο στην ΓΓΑ και ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί άμεσα χρηματοδότηση ώστε να ξεκινήσει να υλοποιηθεί το έργο και η ομάδα να προπονείται κανονικά όπως πρέπει».

Για το αν μπορεί να τεθεί ορίζοντας για την ολοκλήρωση του έργου: «Όχι αυτή τη στιγμή. Τώρα συμφωνήσαμε ότι θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες. Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσουν να δαπανούνται χρήματα σε εγκαταστάσεις που θα μένουν ανενεργές, γιατί μετά θα πρέπει να τις παραλάβει η ομάδα, να τις φροντίζει και να τις συντηρεί. Εφόσον κατέστη σαφές από την ομάδα ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη προοπτική και επιθυμούν να είναι εντός της Κισσάμου οι προπονήσεις της ομάδας είπαμε ότι θα το προχωρήσουμε άμεσα αυτό το θέμα και μόλις υπάρξει η προεκτίμηση της αμοιβής θα προχωρήσουμε στην αναζήτηση των πόρων, από την Περιφέρεια (Κρήτης), το Υπουργείο για την χρηματοδότηση».

Για το αν “ναυαγεί” οριστικά το σχέδιο για κατασκευή σταδίου στο Καστέλι: «Ο συγκεκριμένος χώρος που είχαμε βρει και είχαμε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη που είχε την μεγαλύτερη γη δυστυχώς δεν μπόρεσε να “περπατήσει” λόγω των πολλών δυσκολιών που προέκυψαν γιατί χρειαζόταν κι άλλη γη από κάποιους ιδιοκτήτες που δεν ήθελαν με τίποτα να την παραχωρήσουν. Μετά, ακολούθησαν κάπιταλ κοντρόλς, εκλογές, δημοψηφίσματα και όλα αυτά και επειδή η Τράπεζα Χανίων θα χρηματοδοτούσε την αγορά του οικοπέδου για το δήμο, μείναμε πίσω. Τώρα, εμείς είπαμε ότι είμαστε στη β’ φάση του πολεοδομικού σχεδιασμού του δήμου Κισσάμου και θα χωροθετήσουμε πλέον πέριξ της πόλης της Κισσάμου. Θα χωροθετηθεί χώρος για νέο στάδιο, όπου θα προχωρήσουν μετά οι απαλλοτριώσεις και δεν θα χρειάζεται να πάρουμε τη συναίνεση κανενός ιδιοκτήτη. Αυτό όμως θ’ απαιτήσει κάποιο χρόνο. Επίσης υπάρχουν εργασίες συντήρησης στο υπάρχον στάδιο και θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη που συντελούν μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες ώστε να γίνει η υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Ελπίζουμε μες στον Σεπτέμβριο να υπάρχει δημοπράτηση, που θα βοηθήσει τις υποδομές όσον αφορά το στίβο. Θα γίνει αντικατάσταση και από χώμα θα μπει ταρτάν, όπως επίσης θα υπάρξουν και διάφορες άλλες εργασίες όσον αφορά τις ανάγκες που έχει το υπάρχον στάδιο ώστε να μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια όλοι οι δημότες μας».

Για τον Κισσαμικό: «Το συμβούλιο, οι παίκτες, οι προπονητές του Κισσαμικού κάνουν μια τεράστια προσπάθεια, όπως και τα άλλα αθλητικά σωματεία, η Θύελλα Καλαθαινών και ο Α.Ο. Κισσάμου στηρίζοντας τον αθλητισμό στον τόπο μας. Ο δήμος είναι δίπλα τους και θεωρούμε ότι σε αγαστή συνεργασία μπορούμε να δώσουμε διέξοδο στους νέους του τόπου μας να αθλούνται και να μη μετέχουν σε άλλους είδους δραστηριότητες που είναι επικίνδυνες για την υγεία τους. Σίγουρα, ο κόσμος (του Κισσαμικού) πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, να αγκαλιάσει την ομάδα και ελπίζουμε πως οι μεταγραφές που θα γίνουν να ενισχύσουν το ρόστερ ακόμα καλύτερα για να έχει μια καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα». 

Estrella
Minetta Car Pack
/psiloritischania

Rabona ad