Στα Χανιά το Πρωτάθλημα Μεσογείου Νεανικών Κατηγοριών 2018

Σκάκι | 1 Αυγούστου 2018, 16:27

Στα Χανιά από τις 3 έως τις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Πρωτάθλημα Μεσογείου Νεανικών Κατηγοριών 2018.

Διοργανωτές είναι ο Κύδων Χανίων και η Mediterranean Chess Association – MCA, ενώ οι αγώνες γίνονται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και το ΕΑΚ Χανίων, το οποίο θα φιλοξενήσει τους αγώνες.

Η ανακοίνωση του Κύδωνα αναφέρει τα εξής:

Το «Πρωτάθλημα Μεσογείου Νεανικών Κατηγοριών 2018» θα διεξαχθεί στα Χανιά από 3 έως 9 Σεπτεμβρίου 2018 σε ενιαίο όμιλο από τον οποίο θα ανακηρυχθούν οι νικητές και νικήτριες στις κατηγορίες Όπεν και κοριτσιών U8, U10, U12, U14, U16 και U18.

Διοργανωτές των αγώνων  είναι ο Α.Ο. Κύδων Χανίων και  η Mediterranean Chess Association – MCA, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης , ο  Δήμος  Χανίων και το ΕΑΚ Χανίων.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα Χανιά της Κρήτης στο Εθνικό Στάδιο Χανίων

Πρόγραμμα αγώνων

Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018 19:00 Άφιξη αποστολών
Τεχνική επιτροπή
Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018 09.00
17:00
1οςγύρος
2οςγύρος
Τρίτη , 4 Σεπτεμβρίου 2018 09:00
17:00
3οςγύρος
4οςγύρος
Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018 17:00 5οςγύρος
Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018 17:00 6οςγύρος
Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018 17:00 7οςγύρος
Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018 17:00 8οςγύρος
Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018 09:00

15:30

9οςγύρος

Τελετή λήξης

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018   Αναχώρηση

Δικαίωμα συμμετοχής

Κάθε σκακιστική Ομοσπονδία μπορεί να δηλώσει  τον αριθμό των σκακιστών και σκακιστριών που επιθυμεί στις κατηγορίες κάτω των 8, 10, 12, 14, 16 και 18 ετών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες που δεν έχουν κλείσει τα 8, 10, 12, 14, 16 και 18α γενέθλια τους  πριν την 1η Ιανουαρίου του 2018 στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Aναστέλλεται η συμμετοχή σκακιστή/τρια,  που θα δηλωθεί κατά λάθος σε μικρότερη κατηγορία από αυτή που καθορίζει η ημερομηνία γέννησης, μέχρι τη διόρθωση της κατηγορίας του.

Πρόσβαση στον χώρο των αγώνων θα έχουν μόνο όσοι έχουν αντίστοιχη διαπίστευση από την Οργανωτική Επιτροπή.

Δήλωση και παράβολο συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν στις 3 Αυγούστου 2018 και επιβεβαιώνονται με παράβολο συμμετοχής 50€. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται προσωπικά από τους συμμετέχοντες.  Οι Ομοσπονδίες θα δηλώσουν όσους σκακιστές θα φιλοξενηθούν με βάση την προκήρυξη των αγώνων.  Όλοι οι αγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν αριθμό μητρώου FIDE. Μετά την λήξη της ημερομηνίας δήλωσης συμμετοχής οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την συμμετοχή σκακιστή. Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η  εκπρόθεσμη συμμετοχή του σκακιστή ή σκακίστριας μετά τις 3 Αυγούστου 2018 το παράβολο συμμετοχής διπλασιάζεται.

Οι Έλληνες/ίδες σκακιστές που επιθυμούν να πάρουν μέρος στους αγώνες πρέπει να το δηλώσουν στην ΕΣΟ και την Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων.

Το παράβολο συμμετοχής πρέπει να κατατεθεί στην ALPHA BANK στον αριθμό λογαριασμού :

IBAN: GR4201406600660002001000297  ( Αθλητικός Όμιλος  Κύδων Χανίων )

Έξοδα μετακίνησης

Τα έξοδα μετακίνησης των δυο σκακιστών που θα  εκπροσωπήσουν κάθε χώρα, θα καλυφθούν από τις αντίστοιχες ομοσπονδίες.

Διαμονή και διατροφή         

Οι διοργανωτές θα προσφέρουν  δωρεάν διαμονή και διατροφή στις πρώτες 12 δηλώσεις συμμετοχής αγοριών και στις 12 πρώτες συμμετοχές κοριτσιών. Κάθε ομοσπονδία που θα δηλώσει συμμετοχές στους αγώνες μπορεί να έχει το ανώτερο δύο δωρεάν συμμετοχές,  για ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν σε δίκλινα δωμάτια στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.). Κάθε άλλος σκακιστής ή συνοδός, μπορεί να επιλέξει ελεύθερα το μέρος διαμονής του.

Κανονισμοί αγώνων

Χώρος αγώνων

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων.

Σύστημα αγώνων

Αγόρια και κορίτσια θα αγωνισθούν σε ένα ενιαίο τουρνουά. Αυτό θα προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες για αξιολόγηση και νόρμες. Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIDE, όπως αυτοί θα ισχύουν την ημέρα έναρξης. Οι αγώνες θα γίνουν με ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Ο χρόνος σκέψης θα είναι 90 λεπτά για όλη την παρτίδα συν 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε παίκτη. Οι αγώνες θα γίνουν με  DGT ρολόγια. Οι κληρώσεις θα γίνουν με το πρόγραμμα Swiss Manager. Οι κληρώσεις θα γίνονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση κάθε γύρου και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα των αγώνων, μπροστά από την αίθουσα των αγώνων και άλλους χώρους.

Κριτήρια ισοβαθμίας

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας είναι κατά σειρά τα εξής :

(α) Το μεταξύ τους αποτέλεσμα ( σε περίπτωση που όλοι οι ισόβαθμοι σκακιστές έχουν παίξει μεταξύ τους)
(β) Μέντιαν-Μπούχολζ
(γ) Μπούχολζ
(δ) Μεγαλύτερος αριθμός νικών με μαύρα (αγώνες που δεν παίχθηκαν μετράνε ως νίκη με λευκά)
(ε) Μεγαλύτερος αριθμός νικών

Υποβολή ενστάσεων

Ο πρόεδρος και τα δύο ακόμη μέλη της επιτροπής ενστάσεων θα ανακοινωθούν πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Οι ενστάσεις για τις αποφάσεις του επικεφαλής Διαιτητή και των βοηθών του, υποβάλλονται γραπτώς στον πρόεδρο της Επιτροπής ενστάσεων εντός 15 λεπτών από την λήξη της παρτίδας ή από την ανακοίνωση της κλήρωσης. Η ένσταση πρέπει να συνοδεύεται με το ποσόν των 200 € το οποίο καταβάλει ο ενιστάμενος. Αν η ένσταση γίνει δεκτή, το ποσόν των 200€ επιστρέφεται. Αν ή ένσταση απορριφθεί τα χρήματα θα αποδοθούν στην Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ενστάσεων είναι αμετάκλητες.

Βραβεύσεις

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής των αγώνων. Οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες σε κάθε κατηγορία θα λάβουν κύπελλα, μετάλλια και αντίστοιχα διπλώματα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διεκδικήσουν μόνο ένα τίτλο. Σε περίπτωση που μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερες κατηγορίες θα τους ζητηθεί να αποφασίσουν τον τίτλο που επιθυμούν,  κατά την σειρά στην οποία βρίσκονται στην γενική βαθμολογία του τουρνουά.

Επιπλέον κανόνες

(α) Οι σκακιστές δεν προβαίνουν σε ενέργειες που προσβάλουν το άθλημα.
(β) Μετά την λήξη του παιχνιδιού οι σκακιστές ανακοινώνουν το αποτέλεσμα στον διαιτητή και υπογράφουν τα παρτιδόφυλλα τους.
(γ) Η ανάλυση δεν επιτρέπεται στο χώρο των αγώνων.
(δ) Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι σκακιστές δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν στον χώρο αναλύσεων.
(ε) Οι σκακιστές που έχουν ολοκληρώσει τις παρτίδες τους θεωρούνται θεατές και δεν έχουν την άδεια να παραμένουν στο χώρο των αγώνων
(στ) Οι σκακιστές δεν επιτρέπεται να έχουν κινητό τηλέφωνο μαζί τους, στον χώρο των αγώνων. Αν καταστεί εμφανές ότι σκακιστής έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο, χάνει το παιχνίδι. Ο αντίπαλός του παίρνει τον βαθμό της νίκης. Ο διαιτητής μπορεί να απαιτήσει τον έλεγχο των ρούχων, της τσάντας ή άλλων αντικειμένων που έχει μαζί του ένας σκακιστής, σε ιδιωτικό χώρο. Ο έλεγχος γίνεται από διαιτητή ίδιου φύλου με τον ελεγχόμενο. Αν ο σκακιστής/ρια αρνηθεί να συνεργασθεί ο διαιτητής θα λάβει τα μέτρα σύμφωνα με το άρθρο 12.9 από τους κανονισμούς του σκακιού.
(ζ) Φωτογραφίες με φλας μπορούν να λαμβάνονται μόνο τα 10 πρώτα λεπτά από την έναρξη του κάθε γύρου.
(η) Θεωρείται ότι όλοι οι συμμετέχοντες σκακιστές έχουν διαβάσει και αποδέχονται τους κανονισμούς των αγώνων.
(θ) Μόνο οι σκακιστές και οι διαιτητές μπορούν να παραμένουν στο χώρο των αγώνων, εκτός όσων έχουν την άδεια του επικεφαλής διαιτητή.
(ι) Εφ’  όσον ένα παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σκακιστής μπορεί να μιλήσει μόνο προς τον αντίπαλό του και τον διαιτητή της συνάντησης, όπως ορίζεται από τους κανονισμούς.
(κ) Το αγγλικό κείμενο της αυθεντικής έκδοσης των κανόνων του σκακιού της FIDE  (το οποίο υιοθετήθηκε στο 87ο συνέδριο της FIDE στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στην Αθήνα) θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου 2017.
(λ) Κάθε θέμα που δεν αναφέρεται στην παρούσα προκήρυξη αποφασίζεται από το συμβούλιο της MCA (Mediterranean Chess Association) σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή.

Πληροφορίες για συμμετοχή στους αγώνες από τον Διευθυντή Αγώνων κ.Σάκη Κουβάτσο στο τηλέφωνο 6944 347603 και στο 6934 424111 (κ. Μιχάλης Καλογερής) ή επικοινωνείτε με την οργανωτική επιτροπή στο e-mail: skouvatsos11@gmail.com

Διευθυντής αγώνων: Σάκης Κουβάτσος

Επικεφαλής Διαιτητής των αγώνων: Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου, IA

Γενικός Γραμματέας –MCA: Geoffrey Borg (Geoffrey.borg@gmail.com)

+356-99434729 ή +7-9151333670 ή +971-567697927

Η ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad