Σούπερ Πολ στη Σερβία

Ποδηλασία | 28 Απριλίου 2016, 19:58

Εντυπωσιακός ήταν στη Σερβία ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης ο οποίος αγωνίστηκε στον διεθνή αγώνα Beograd-Banjia Luka κατηγορίας UCI 1.2.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα ποδηλασίας δρόμου πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση από όλους.

Ο «Πολ» ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη Γαλλία, έκανε την καλύτερη εμφάνιση μεταξύ των ελλήνων αθλητών, παίρνοντας την 4η και 7η θέση, ανάμεσα σε 120 ποδηλάτες, στους δύο αγώνες που έγιναν.

Οι θέσεις που κατέλαβε ο Τζωρτζάκης συνοδεύτηκαν με βαθμούς UCI, τους οποίους χρειάζεται η εθνική για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Το Σάββατο (23/04), πρώτη μέρα των αγώνων, στα 135 χλμ. ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης αποσπάσθηκε για 100 χλμ. περίπου, με ακόμα 8 αθλητές και τελικά τερμάτισε 4ος. Ακολούθησαν οι Γιώργος Μπούγλας 22ος, Ζήσης Σούλιος 24ος, Γεώργιος Νείλας 44ος, Παναγιώτης Χριστόπουλος 45ος και Μιχάλης Μαυρικάκης 58ος

Την Κυριακή (24/04), δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, ο αγώνας των 194 χλμ έγινε με κακές καιρικές συνθήκες, με κρύο και βροχή. Την καλύτερη εμφάνιση έκανε και πάλι ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης που τερμάτισε 7ος, ενώ ακολούθησαν ο Ζήσης Σούλιος (13ος) και πιο πίσω οι υπόλοιπο Έλληνες, με εξαίρεση τον Γιώργο Μπούγλα που δεν μπόρεσε να αγωνισθεί λόγω ίωσης.

Από τους συνοδούς της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Χανιώτης Μιχάλης Φαραντάκης.

karta antonis garden